En mellandag

Idag är en ledig mellan dag. Egentligen kanske inte ledig, jag har ett seminarium att förbereda och det innebär JO-utlåtanden och annat kul att läsa... Men gårdagen tog rätt mycket av mina krafter.

Efter att ha blivit superless, jätteledsen, uppgiven och arg i går förmiddag och dessutom inte hunnit ta min dagliga promenad till universitetet hade vi en timmes information om de kommande processpelen vilket inte gav mig någonting. Efter det fick jag städa soprummet, vilket inte är fullt så hemskt som det låter. Bara nästan. Soprummet är socionomstuderandeföreningens (
www.sosum.nu) föreningslokal och är ca 10 kvm i en källaren utan luft, fönster eller något som gör att något levande skulle vilja vistas där i mer än 30 minuter.

Sen tog älskade klasskompis I. med mig till det nyöppnade fiket i Universum för capuccino och chokladbit innan vi gick upp till institutionen för socialt arbete och fortsätta tjafsa om praktikplatser.

De kunde erbjuda mig plats på behandlingshem eller på socialbidrag (fast numera heter det försörjningsstöd). Jag vill inte ha praktik på något av ställena, blir obstinat och säger "Nej, då hoppar jag hellre av". Men jag tycker inte att det är värt att ta studielån för 20 p som inte har med det jag vill att göra. Det blir som bortkastat. Det här är ju min fördjupning, det som specialiserar mig mot det jobb jag vill ha i framtiden.

Det känns jobbigt att säga nej till alltind, som att jag är väldigt, väldigt besvärlig. När jag tänker på saken så är jag ju inte alls besvärlig egentligen, jag har vidgat mitt område jättemycket. Först ville jag ju bara ha plats inom friskvård och hälsovård. Nu kan jag ju tänka mig nästan vad som helst, utom just behandlingshem och kontorsjobb. Kvinnan som har hand om praktikplatserna säger att hon ska göra vad hon kan för att hitta något annat. Vi får se hur det går. Jag lever på hoppet.... Det är bara så j-la jobbigt att vänta!

Kom hem och D hade lagat mat. Som vanligt. Han är underbar!
Jag satte mig och leta efter tänkbara praktikplatser och skickade mail till kvinnan som har hand om praktikplatserna med förslagen. Hoppas hon tar tag i dem.

Efter maten fortsätte jag surfa och satte i mig en påse brända mandlar som fick mig att må jätteilla. Blä. Drog ut D på en promenad men den blev kort med tanke på vädret. Regn och blåst.

Nu är lägenheten ute till försäljning.
plan

Idag låg D. i soffan och sa "jag orkar inte plocka och pyssla".
"Skit i det då" sa jag. "Men, det är väl dumt" sa han. "Vi hinner" säger jag.
Nu har han somnat framför riksdagens utfrågning om en pipeline i östersjön.

Idag får bli en mellandag.

Borde ta mig iväg till gymet. Det har blivit väldigt dåligt med det de senaste två veckorna. Men det har ju varit så mycket annat att det är okey. Fast det vore ju skönt om man kom iväg. Det är bara det att bara efter ett kort uppehåll blir det så mycket svårare igen. Konstigt det där.

Det blir en vända på stan i alla fall. Måste lämna tillbaka en bok som jag fått påminnelse på och kolla en sak till blivande svärmor I.

D. får sova vidare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback