Japansk middag

I fredags lagade vi en japans middag.

japans middag

Den bestod av de fem smårätterna på bilden. Plus ris. Egentligen ska en japans middag alltid innehålla soppa men det skippade vi.

Det är ganska enkelt att göra men tar lite tid. Har man tid är det ju inga problem alls. Bara roligt. Och så otroligt gott!

Wasabiäggen är ett riktigt trevligt tillbehör. Man hårdkokar helt enkelt ägg. Plockar ur gulan och blandar den med wasabi och petar tillbaka gulan i ägget.

Laxen är teriyakimarinerad. Gjord på egen marinad. Det ju fusk att köpa färdig ;)

Det vita bredvid laxen är finriven rättika.

japanska sallader

Den vänstra salladen består av gurka, crabsticks, omelett och en marinad av risvinäger, socker, soja och salt. Supergod!

Bredvid ligger en snabblagad vitkålspickles. Den kan jag verkligen rekomendera som tillbehör till andra rätter. Man strimlar helt enkelt vitkål och gnider det med salt tills den är mjuk och har gett ifrån sig massor av vatten. Sen kan man smaksäta kålen med något man tycker är gott tex. ingefära, sesamfrön, chili eller citron.

Av riset som blev över gjorde vi
sushiris. Dagen efter gjorde vi bollar av riset som vi rullade i sesamfrön och stekte i lite olja i stekpanna. Det blev jättegott!

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh va gott det ser ut! Duktig på att laga mat =D Och fint upplagt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback