Sukralos

I helgen har vi pratat ganska mycket om hälsosam mat och bland annat sötningsmedel. Vi tror att utvecklingen är påväg från alla lightprodukter med aspartam och sukralos mot produkter med helt enkelt mindre socker. Vi tror i alla fall att konsumenterna kommer efterfråga mer "naturlig" mat och att det kommer bli en trend.

Vi pratade om hur aspartam bytts ut mot sukralos i flera produkter. R och S som bland annat läser kemi (vilket jag ju inte har någon som helst koll på) kunde också förklara att sukralos är ett ämne som går nästan helt ofärändrat genom kroppen. Det innebär att vi inte tar upp några ämnen som skulle kunna vara farliga för oss. MEN sukralos är väldigt likt DDT, om ni kommer ihåg den gamla miljögiften. Då ämnet går oförändrat genom kroppen så kissar vi ut det miljöfarliga ämnet som heller inte kan renas i våra vattenreningsverk utan släpps ut i naturen.

Så det finns alltså fler anledningar att inte dricka läsk med sötningsmedel. För vår miljös skull.

När jag kom hem och kollade på M
otionsguidens blogg hade även de uppmärksammat detta.

Bloggen kärlek, mat och folköl hade uppmärksammat coca colas nya mansläsk med den otroligt korkade marknadsföringen. Jag gick och läste på en burk med zero och upptäckte att de har gått tillbaka till aspartam som sötningsmedel! Fascinerande.

Kommentarer
Postat av: vendeley

ja visst är det aspartam i cola zero. jag kan inte hjälpa det men jag tyckte nämligen den smakade bättre än "nya" cola light.

Postat av: Ewa

Och bara en sån sak att folk ger sina barn cola. På andra produkter som innehåller större mängder koffein ( som cola) står det en stor varningstext "DO NOT GIVE TO CHILDREN UNDER 12". Men det skriver inte coca-cola. Barnen blir hyperaktiva av cocacolan. Om 20 år kommer man häpnas över att man gav dem det. Precis som att man lättvindigt gav vår generation cider till maten. Folk tänker inte.

2007-04-13 @ 21:59:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback