Valborg och maten

Nästa helg är det valborg. Och vi ska så klart till Uppsala. Valborg i Uppsala är ju något för sig. Det får ej missas.

Jag hoppas verkligen på bättre väder nästa helg än det utanför mitt fönster just nu. Snö som blåser horisontellt och nollgradigt. BLÄ! (Förövrigt skolkar jag inte utan har komp och börjar klockan 13)

Detta år har vi bestämt oss för att skippa det traditionsenliga forsränningen och istället ta en lååång frukost på vår vän Isas takveranda. Så istället för att gå upp okristligt tidigt och sitta och frysa vid ån i flera timmar för att för att få en bra plats (fast vi brukar ju ha väldigt kul) så ska vi ta det lite lugn och inte stressa runt så mycket som det ibland kan bli.

image305

Valborgfrukosten är viktig. Vad ska det bli i år?

Den ska innehålla alkohol men också något ordentligt som man står sig på och som gör att man inte blir så full. Det är inte bra, det är många timmar kvar av festen. Det ska också vara mycket att välja på så att man kan sitta lääänge och äta och smutta. I år har vi ju möjligheten att kunna ha något lite roligare eftersom vi kommer sitta och äta vid ett bord och utan trängsel.

I år vill jag ju också att det inte ska vara allt för kaloririkt.

Ingrediens nr 1 till en valborgsfrukost är såklart champange. Eller mousserande vin.
Någon frukt är också gott. Jordgubbar känns nästan som ett måste för att fira våren och vindruvor brukar också få följa med.
Något bröd är mysigt att knapra på. Men en vanlig baguett är så tråkigt!
Lite goda kex och en god dessertost brukar få plats i picnickorgen (= ryggsäcken som också är full av öl)

Ett år gjorde jag dessa
engelska choklad och hallonscones. De var fantastiskt goda och väl värda att testa.

scones

Något lite grövre bröd från butiken kanske det blir i år eftersom vi inte är hemma och det är jobbigt att baka bröd hos någon annans ugn. Till det är det gott med en röra av avokado och keso med lite citron i. Kanske en hummus.

Frågan är om inte ett ägg får följa med i år också.

Lunchen är ju en annan sak. Den ska vara enkel och kunna ätas i slottsbacken (alltså i  nedförslut) på en filt. Potatissallad och sill eller liknande brukar det bli. Men jag gillar ju inte sill och i år blir det definitivt ingen majonäsbaserad potatissallad. Jag spar mina extrakalorier till champangen!

Kanske blir det en sallad liknande den som Sara gjorde igår.  Fast jag vägrar dinkel! (Det känns som att någon dinkel-försäljare skrattar sig lycklig över sin fantastiska PR-kupp. Alla använder det superdyra dinklet i alla dess former) Det blir nog bulgur istället.

image306
Foto: Peter Tullberg/SVT

Visst är det härligt med picnic! Vad är den perfekta picnicmaten?

Kommentarer
Postat av: Lottis

Frukost: havregrynsgröt är en klassiker, gärna dubbla portioner. Duger för såväl vasalopp som champagne-galopp!
Champagne-galopp= spriga= förbränna kalorier= dricka mer champagne, spring allt vad du kan! Dessutom finns det magra potatissallader så du kan spara MASSOR av kalorier och dricka MASSOR mer champagne.
Den optimala picnic maten? Pastasallad med gott bröd och goda ostar. Även på ostsidan finns gott om magra produkter som är lika goda som de feta.
Ha en bra Valborg. Vi satsar på sill och salta stänk och far till västkusten!

2007-04-23 @ 19:49:02
Postat av: Evasleva

Pastasallad är ju ett hett tips. En gammal klassiker! :)

2007-04-26 @ 12:27:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback