Helg i Skuleskogens nationalpark

Vi åkte ut i torsdags kväll. Vi var framme vid Käl, där vi utgick från, vid 19-tiden och var framme i Skrattabborrtjärn strax efter 20. Då hade vi redan hittat en hel del kantareller på stigen men inte orkat plocka allt vi sett på grund av våra tunga ryggsäckar.

Vi gjorde eld och grillade korv. Tills vi började frysa satt vi runt lägerelden och pratade. När det blev mörkt och kyligt gick vi in i stugan och korkade upp en flaska vin som vi hade med oss. Sen satt vi i skenet av några värmeljus och spelade kort. Supermysigt!

Vi sov gott under natten och när vi vaknade sken solen. Tänk, väderleksrapporterna hade ju varnat för stoooor nederbörd.

Vi började gå mot Slottsdalsskrevan där Ronja Rövardotter tydligen spelades in. Först trodde vi att det skulle vara vargklyftan men man kan ju aldrig ha ridit här:

image535

Eller kan det helt enkelt ha varit helvetesgapet? Ja, vi vet inte. Häftigt var det i alla fall.

I nationalparken passerar man många olika sorters natur. Här ser man både en vacker tjärn och havet samtidigt. Det var en brant stigning för att komma upp hit.
skuleskogen 

Vandringen var delvis väldigt krävande. En av passagerna tog oss en timme att komma bara någon kilometer. Självklart var det värt det. Det var otroligt vackert hela tiden.

Eftersom vi är lite kräsna och vill ha det mysigt så dög inte det nattboende vi tänkt oss. Det var en relativt nybuggd stuga som var riktigt tråkig. Inte alls som den fina timmrade stuga vi spenderat den första natten. Så vi valde att gå vidare.

Nästa stuga var lika tråkig den.... så vi gick vidare.

Nästa stuga var upptagen. Så vi gick vidare.

Tillslut var vi nästan framme vid parkeringen igen. Tur att vi hade tältet med oss! När vi vid 17-tiden hittade vår campingplats hade vi vandrat i 7 timmar utan några längre upphåll. Vi var rejält trötta och i stort behov av en whiskey ;)

baren

Vad säger du om den här baren? Det kan inte bli mycket bättre alls. En (relativt kall) folköl, ölkorv och en (eller två) korkar whiskey. Utsikten gick inte heller att klaga på. En vacker vik i havet där svanar och änder underhöll.

Vi åt medhavd köttförsgryta som jag gjort på torsdagen. Vi värmde oss vid elden och innan vi gick och lade oss grillade vi korv igen.

Dagen efter var det som sagt inte så långt att gå till bilen. Det tog kanske en dryg halvtimme och tur var väl det för våra ben och fötter var rätt tunga efter gårdagens långa och rätt tuffa vandring (vi träffade ett annat par i parken och det visade sig att vi på samma tid gått dubbelt så långt som de gjort).

Vi åkte in till örnsköldsvik och åt på Max. Oj vad gott det var :)
Sedan vidare till Park Hotell där vi bokat rum. Vi blev dock besvikna när det visade sig att de gjort fel med vår bokning och vi inte fick det rum med dubbelsäng som vi faktiskt beställt. Men hotellet var mysigt, stora plus för att det stod kaffe, te och kakor framme att ta av när man ville, ett stort utbud av tidningar och glas av alla olika slag att låna från korridoren.

Vi tog en dusch och gick sen ut på stan och kollade läget. Nu började det regna lite men det gjorde inte så mycket. Tillbaka på hotellet öste vi på kakor, brownies och sockerkaka på ett fat och tog med in på rummet. Vilken fest. Sen häckade vi i soffan och kollade på dåliga serier på teve hela eftermiddagen. Så skönt!

hotell

Jag hade ju också tagit med mousserande vin, jordnötter och mörk choklad. Tänk vad mycket lyx för en hundralapp ungefär! Jämför det med kanske två öl på krogen. Jag väljer klart vin och choklad i soffan med min man. (oftast i alla fall)

På  kvällen gick vi och åt på en ganska sunkig, indisk restaurang med underbar mat!

Tillbaka på hotellet kollade vi på Dawn of the Dead och somnade gott. Dagen efter åt vi en god hotellfrukost, checkade ut, åkte tillbaka hem, packade upp och gick på bio och såg Harry Potter. En perfekt avslutning på en otroligt skön helg.



Kommentarer
Postat av: cajsa

Första bilden var härligt! Men berget och de :D

Postat av: Västmanländska i skåne-exil

Vilken härlig helg!

2007-08-20 @ 11:30:52
URL: http://ulejbro.blogsome.com
Postat av: vendeley

låter som en underbar helg! vad tyckte dum om hpfilmen då?

2007-08-21 @ 16:09:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback