Små barn mår allt sämre enligt BO

Idag har Barnombudsmannen kommit med sin årsrapport. I den står att svenska barn mår bra men att 1/3 av barnen inte knyter an till sina föräldrar inom det första levnadsåret!


- Föräldrarna är de viktigaste personerna i små barns liv. De är helt beroende av sina föräldrar. Bra och väl fungerande vuxna kring barnen ger dem en god start i livet. Vi märker att behovet av föräldrastöd är större än tidigare, säger barnombudsman Lena Nyberg. Det behövs en bred informationskampanj som riktar sig till alla föräldrar för att stärka de yngsta barnens rättigheter.

När man läser detta känns det så viktigt och bra att få göra praktik på ett ställe som familjebehandlingsteamet Skeppet.

BO säger också:


Barnombudsmannen föreslår att kommuner, landsting och regioner satsar mer på särskilda insatser till familjer med psykisk och psykosocial problematik. Hälsovården för barn och unga bör samordnas bättre genom exempelvis familjecentraler från spädbarnsåren upp till tonåren för att bättre möta behov och problem på ett tidigt stadium.

Det är det man jobbar med på Skeppet som är en kommunal verksamhet. De samverkar både med landsting, socialtjänst och skola. Det är viktigt! Privatisera inte dessa verksamheter!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback