I stugan

Del nummer ett av semestern:

Vi träffade våra vänner i Sundsvall för att fortsätta vår resa längre norrut. Gansk många mil norrut... Det är ganska tråkigt att åka bil.


Sista biten åker man båt. Då båten har legat vid parkeringen sedan förra sommaren finns ingen  motor i och bara "gamm-årorna" som håller på att mörkna sönder. Tur att det är medströms. Värre är det påvägen hem.


Hela gården var igenväxt  när vi kom dit. Att få igång åk-gräsklipparen var inte det enklaste men när vi nu inte hittade lien så var det ett enklare alternativ, att pumpa däck m.m., än att använda sax.


Kompisarna, som fjällvandrat veckan före, passade på att handtvätta i bastun..


Så här kul kan man ha med farmors gamla glasögon ;)


Surströmmingsmiddag blev det en kväll. Och kräftor en annan. Om man öppnar surströmmingsburken under vatten och sköljer igenom den ordentligt blir det inte lika äckligt. Smaken är helt ok tillsammans med alla goda tillbehör men visst luktade det förjävligt inne trots all efter middagen.


Vi eldar upp våra egna sopor. Glas och sånt tar vi med hem men det andra åker på högen. Man vill inte gärna andas in den där röken allt för mycket. Pappa föreslog att vi skulle köpa 20 liter finsk diesel av grannen men vi tyckte att 1 dl blåsprit var lika bra...

fortsättning följer

Kommentarer
Postat av: Soffy

Så härligt det ser ut, och bilden med glasögonen är ju underbar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback