Vilken typ att bröllopsgäst är du?

I vårt festhäfte hade vi detta test som jag och min brudvän R har gjort.

Vilken typ av bröllops gäst är du?

Ringa in den beskrivning som passar in på just dig.


(Det ska ju så klart vara a,b,c och inte 1,2,3 men blogg.se kan inte det...)
 
 1. Förberedelser och klädsel

  a.Du förundras och förskräcks av nonchalansen i att inte bjuda till frackbröllop (om man nu ändå ska gifta sig).

  1. Du inser redan på morgonen av bröllopsdagen att kostymen har en illaluktande fläck från förra bröllopet (igår) och att alla bröllops-röda tubsockor ar precis lagom utslitna. Perfekt!
  2. Du har läst på hos Ribbing om att inbjudans ?kavaj? betyder mörkkostym och därför fixat en dito eller passande klänning.
 2. Fördrinken och minglet
  1. Som seden bjuder tar du högtidligt en drink och hälsar på alla de inbjudna gästerna i den ordning som seden kräver. Du passar givetvis på att hitta ditt bordssällskap och hälsar extra mycket på denne/denna.
  2. Det gäller att vara ute i god tid, och du är först till fördrinksbordet! Ett glas i varje hand och ett i var ficka, festen kan börja.
  3. Av fördrinken blir inte mycket drucket eftersom du glatt måste hälsa på alla gamla nära, kära och avlägsna vänner och släktingar som man alltför sällan träffar.
 3. Vigseln
  1. Ingen ordning på torpet! Inte är det i en kyrka och dessutom sitter ju bruden och brudgummens föräldrar och vänner i en stor oordning på alla sidor om altargången. Vad är detta?
  2. Längst  fram till höger, där ser man bäst och därför tar dina vingliga fötter dig dit. Efter att paret sagt ja försöker du frenetiskt att få igång ?vågen? längs altargången i sann Råsunda-anda.
  3. Så vackert, så vackert, tårarna kan bara med en ansträngning hållas tillbaka (och vetskapen att din man/fru redan har tagit och använt upp alla dina näsdukar).
 4. Middagen
  1. Sjunga, det kan man göra på studenternas fester. Här skall hållas tal!
  2. Här behövs mer skratt, du bara måste berätta om brudens all ex och brudgummens resa till Ibiza med lumparpolarna. Här ska hållas tal!
  3. Strålande glad kan du inte motstå att kort och koncist dela med dig av din sprudlande lycka. Här ska hållas tal!
 5. Festen
  1. Det ska gå att dansa foxtrott till ?Smells like teen spirit?, det bara måste gå! Hur ska detta annars kunna vara fest?
  2. Bästa sättet att få napp är att dansa på bardisken, det har aldrig fungerat tidigare, men å andra sidan är du bra mycket fullare än normalt.
  3. Efter att ha dansat med bordssällskapet fortsätter du att mingel-dansa med de övriga gästerna. 
 6.  Dagen efter
  a. Du är besviken över att brudparet smet från festen utan att säga adjö och att presenterna inte öppnades på plats så att du fick se hur glada de blev för brödrosten du gav dem.
  b. Du vaknar i städskrubben och upptäcker att blondinen du fick napp på igår kväll är en skurmopp! Jaja, det var inte första gången.
  c. Du är nöjd och glad men trött. Det var trots allt en bra ide att stanna tills du blev utkastad av städpersonalen. (den delen måste då tas bort från fråga 5) 
   
 

Flest a            Den traditionstyngde

Formalismens ramar är för dig en trygghet och du behärskar dem till perfektion. Men våga lossa lite på flugan ibland och upptäck hur kul det är att dansa på borden!

 Flest b            The wedding crasher

Att en fest inte är ämnad enbart för dig har du aldrig tänkt på. Men strama åt slipsen ibland och dansa en foxtrott eller två utan att ha några baktankar och upptäck hur kul det kan vara!

 

Flest c            Den lycksaligt glada

Du är en person som alla brudpar vill ha som gäst på sitt bröllop. Rätta till slipsen ibland och fortsätt så perfekt som du börjat!Förslag 3 a måste ändras om det är en kyrkovigsel men annars borde det stämma oavsett.

Om du vill får du gärna använda det men om du sprider det vidare vill jag att du hänvisar hit. Äras den som äras bör ;)

Kommentarer
Postat av: vendeley

det var ju ett skitroligt test. jag hade flest c så jag tycker ju det är underligt att jag inte blir bjuden på fler bröllop. ;)

2007-08-23 @ 09:36:20
Postat av: Jane

Jätte roligt test!
Vi tar med det i vårt festprogram om vi får?

Postat av: Sofia

Jättekul ide! Lånar gärna om ni inte misstycker=)

2010-06-02 @ 16:49:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback