Tårta och brudvals

I salongen var det fri placering så gästerna fick sitta var de ville i soffor och fotöljer. Det bjöds på kaffe och tårta och många valde att köpa en avec till. Jag fick en päroncongac i handen av en kär gäst.

Så skulle vi skära tårtan. Efter lite instruktioner gick det bra.

tårtan

Det var en klassisk prinsesstårta som var fantastiskt god. Fin var den också tycker vi som ville ha en enkel tårta.

Många gäster, däribland vi själva tog om av tårtan och kaffe och avec flödade. Jag kom på att det borde finnas skumpa kvar från brudsålen så ett glas med bubbel fixades snabbt fram till mig. Detta fortsatte jag dricka resten av kvällen. Varannan vatten!

Talen fortsatte i salongen. Svensexe gänget sjöng, bästa mannen höll ett tal på S. Min brudvän sjöng en jättefin sång med egen text som handlade om flickan som aldrig skulle gifta sig ;) och fler tal av vänner och släkt. Det var verkligen uppskattat.

Sist men inte minst blev vi uppkallade på golvet. Paret som sjöng under vigseln förklarar nu att vi ska dansa vals. "men vi kan ju inte dansa vals!" Vi får en egenkomponerad brudvals bara till oss "Daniel och Evas brudvals" heter den. Den är så vacker. Så det var klart att vi dansade. Fast vi inte kan.

brudvals

Därefter öppnade dansgolvet och festen var igång!

Middgen

Middagen började strax efter fem någon gång då vår fantastiska toastmadame Isa bjöd till bords.
 
toastmadame

Vi kom in efter alla andra. Vi hade ju tagit ett varv runt huset.

Menyn
Förrätt: Renstekstartar i tunnbrödskorg och öl till
Varmrätt: Fetaostfylld lxfilé med örtrostade rönsaker och till det vitt vin

Det bjöds på många tal under middagen. Alla var bra! Inga var för långa eller tråkiga. Vi är helt förundrade över våra käras stora kunnskaper i talets svåra konst. Det bjöds på barndomsminnen, fotografier, möhippefilm, lyckönskningar och mycket mer. Sång blev det också!

image412

Vinet serverades till alla. Men vid vår plat sstod en extra flaska vin. Inte för vår skull utan för de gäster som valde en av de två mingelplatserna som stod framför våra platser. Vi höll oss mest till vatten under middagen :) Som synes.

middag

Middagen var jättekul! Många ville se på våra ringar. De som D har designat själv. De är fantastiskt snygga! Festhäftena fungerade bra även om jag tror att de flesta läse dem när de kom hem eftersom inga hade tid att läsa dem mellan alla skratt. Maten smakade bra och vinet också.

Vad jag inte ens lade märke till under middagen var att serveringspersonalen var en person färre en de skulle ha varit. Men det gjorde inget alls för de skötta sig utmärkt endå. Jag lade däremot märke till att det inte var några ljusstakar med höga ljus å borden. Dock brydde jag mig inte om det ett spår! Det spelade ingen roll!! Jag tror inte att någon annan saknade dem heller ;)

Jag har ingen uppfattning om när vi bröt up från middagsbordet. Men det var efter lagom lång tid. Det blev en paus innan vi samlades i salongen för tårta och kaffe. Och fler tal!

Vigsel och mingel

Medan jag, D, våra små näbbar och brudvän och best man rättade till kläderna, drack lite champagne, var lite nervösa på övervåningen såg vi hur gästerna börjde samlas runt vigselplatsen.

Våra gäster bjöds på fördrink en halvtimme före vigseln vilket verkde vara bra då att alla fick hälsa på varandra innan. Så hörde vi att vår vigselförrättare anlände och vi bad att få prata med honom. Sen fick vi klartecken att det var dags.

Vi gick ut till matsalen varifrån dubbeldörrar leder ut i trädgården. Dörrarn öppnades, vigselförrättaren gick ut och kören började sjunga. Vi är så glada över vårt val av musik. Min kompis har arrangerat om Metallicas låt "Nothing els matters" till kör. Bara för oss! Fyra killar sjöng medan vi gick ut. Det var jättehäftigt. Och det var så vackert!

utomhusvigsel

Vigseln var vacker och just som vi föreställt det. Många sa till oss efteråt att cermonin passade oss så bra. Och det var ju meningen! Så det var kul att höra.

En borglig vigsel är inte så lång men genom att vår vigselförrättare pratade lite extra, vi hade två låtar, en dikt och ringväxling så kändes cermonis alldeles lagom lång. Jag gissar att det blev ca 15 minuter.

Låtarna vi hade var "ut i vår hage" spelad och sjungen av två kompisar till mig på nyckelharpa och flöjt. Den andra låten de spelade har min vän skrivit själv. Dikten som lästes av min brudvän R var "Till de älskande" av Maria Wine.

Inte ett öga var torrt, i alla fall inte mina eller D's. När vi skulle ge våra löften var det riktigt känslosamt.

Vigseln avslutades med att vi kysstes och våra pappo och D's bror smällde champagnen!

papporna

Vi vände oss och gick tillbaka mot huset och skumpan. Vi fick varsitt glas. Vi skakade hand med vigselförrättaren, fick vårt vigselbevis. Gästerna kom mot bordet, fick ett glas i handen och vigselförättaren utbringade ett fyrfaldigt leve för Herr och Fru Ersson.

Efter det blev det massa,massa kramar och gratulationer och sen tog hundratals bilder i olika vinklar och konstellatiner.

mingel

Innan vi gick och satte oss till bords gick jag och D ett varv runt huset för att bara titta på varandra och känna in stunden.

Förberedelserna

Jag tar det från början.

På fredagen var allt klart. Vi tog en lugn dag och var bland annat ute i skogen och plockade blommor. Solen sken på oss och det var riktigt skönt att komma ifrån en stund. Vi hämtade och lämnade våra kläder där de skulle vara så vi slapp det på lördagen. Jag var och fick manikyr. Jag var supertrött efter att inte ha sovit så bra de senaste nätterna. Eftermiddagen, kvällen och natten spenderade vi hos D´s bror Mattias och hans fru Lottis. Jag vilade en stund på deras soffa på eftermiddagen och medan D och brorsbarnen var i lekparken passade jag på att ta en väldigt lång dusch. Det var ju bäst att passa på då barrnen inte var hemma och ville med in på toaletten. Det brukar inte vara populärt att låsa om sig där ;)

Vi fick en god middag, ett par glas vin, vi gick igenom tidschemat för lördagen och somnade tidigt.

Lördag morgon vaknade vi av barnlek och stoj vid åtta. Brudnäbbarna var vakna! Vi gick upp och åt frukost till tonerna av "här dansar herr gurka" och dagen hade börjat bra. Vi packade ihop alla kassar med saker som skulle med till festlokalen och strax före halv tio åkte vi iväg. D i en bil med sin bror och barnen och jag och Lottis i en bil. Vi hämtade upp två kompisar till mig som skulle hjälpa till att dekorera. Jag blev avlämnad på stan utanför frissan, men vi var lite tidiga så vi stannade vid vägen, då kom parkeringsvakten och trots att jag slängde mig ur bilen och haffade åt mig mina saker så fick vi böter!

Hos frissan mötte min brudvän Rickard upp. Han var det bästa stödet man kan tänka sig. Lugn, planerad och hade allt under kontroll. Frisören började med håret och under tiden var D vid festlokalen och hjälpte till. Vid lunch hämtade han upp näbbuketterna, sin coursage och bästa mannen Isabells hårblommor och begav sig hem till henne för lunch och påklädning.

image491

Hos frisören blev frisyren större och större :) Rickards flickvän S kom förbi med både choklad och sushi och var sedan chaufför. Jättebra! R hämtade först hårblommorna och sist hans coursage och min brudbukett. Den var fantastisk! Jag blev så otroligt nöjd. Den var allt jag fantisert om.

Tillslut blev det väldigt ont om tid och sminkninen blev gjord men lite stressigt och jag fick slänga på mig kläderna. Det här var nog det enda negativa under dagen, att jag blev så stressad. Och så blev jag irreterad på frisören som var så lung och ville att jag skulle se mig i spegeln och inspektera frisyr och sminkning. "Jag har inte tid! Vi skulle ha varit vid fotografen för flera minuter sen!" Jag tänkte att om jag ser nåt som inte är bra har vi ju endå inte tid att göra något åt det. Det kändes som att det var mer för hennes skull än för min som hon ville att jag skulle beundra frisyren och ge henne beröm. Och, jag som inte ens var helt säker på att jag gillade den! :) Jag fick höra mycket positivt om min frisyr under kvällen men jag tyckte själv att den var hysterisk. Så stor! Fast det var aldrig så att den störde mig. Den var ju fin. Bara lite stor. Och i efterhand är jag rätt nöjd med den :)

Otroligt stressad åkte vi iväg till botaniska trädgården för fotograferingen. Där stod min otroligt skitsnygga blivande man och hans snygga "bästa man". Fotografen var jättebra och lugnade ner mig och sa att hon inte hade några fler efter oss så det gjorde inget om vi drog över tiden. Vi hade riktigt roligt under fotograferingen och jag hoppas att hon fick någa bra bilder på oss där vi inte blundar eller gör fula miner. Imorgon ska vi dit och kolla. Det ska bli jättekul!

Därifrån åkte vi till festlokal och vigselplatsen. Vi kom samtidigt som många gäster så jag fick gömma mig bakom ett landstingskuvert i bilen. Vi smet in köksvägen och gick upp på övervåningen där vi "landade" innan vigseln 20 minuter senare.

Bilder kommer


Nygift

Så,då var vi gifta! Det är lite svårt att förstå så vi går runt och kallar varandra för "min man" och "min fru" hela dagarna.

Allt var verkligen perfekt! Det är så konstigt att inget gick fel. Att vi var så lycksaligt glada! Att vädret var fint (fast det regnade både dagen före och efter!). Vi har redan sett några bilder och ibland måste man nypa sig lite i armen "Men det är ju vi!". Och vi var så snygga :) Otroligt fin vigsel. Perfekta gäster, perfekta tal. Maten och vinet var gott och räckte. Tårtan var jättefin och mycket uppskattad. Ojoj det var så bra! Vi är så nöjda!

Jag ska ge en mer omfattande beskrivning snart. Ska försöka hinna innan bröllopsresan, nu när minnet fortfarande är färskt.

Nu går vi bara runt och myser. Vi är nygifta och lyckliga!

brudfölje

Vi och brudföljet

Imorgon smäller det!

Tack för alla snälla kommentarer!

Nu har vi ätit och druckit ett glas vin. Tagit det lite lugnt. Ungarna är i säng (vi är hos D's bror och fru) och nu ska vi gå igenom det sista.

Sen blir det en tidig kväll. Jag har inte sovit så gott de sista nätterna. Har inte varit stressad eller så men det är väl mycket att tänka på.

Idag har jag varit och fått manikyr, vi har kört kläder hit och dit och så har vi plockat massor av blommor.

önska oss lycka till!

Sista planeringen

Igår satt jag och min brudvän R på golvet i hans lägenhet och gjorde tre toalettdekorationer. Toalettern är nämligen sjukt trista så jag tyckte att de behövde lite färg. R är perfektionst. Det krävdes många "det spelar ingen roll det är bara för färgens skull" men tillslut blev de klara i alla fall.

kollage

Tidigare på dagen hade jag varit hos frissan och plockat och färgat ögonbrynen samt gått igenom frisyren (igen och hon har rätt, jag ger mig) och sminkningen. Nu har jag till och med vant mig vid mina nya "ögonbryn".

Senare på kvällen åkte vi hem till Mattias och Lottis där också Isa var. Vi provdrack fördrinken och åt middag och gick igenom tidschemat. Det verkar inte vara några konstigheter, det mesta löst.

På Isas (toastmaster) telefon ringde det mystiska samtal som jag inte fick veta något om.

Trots att jag hävdar att jag är lugn och inte alls stressad så kan jag inte sova! Jag sov kanske fem timmar i natt eller något liknande. Vid tre gick jag upp och gjorde is! Men om några timmar kommer D hit och jag brukar ju alltid sova bättre med honom vid min sida.

Imorgon ska vi fixa med grejer på dagen. Jag ska fika med min bardomsvän K och hennes bäbis som jag aldrig träffat eftersom de bott i Belgien. Det ska bli jättekul. På kvällen ska jag och D gå ut och äta.

På fredag ska vi skjutsa kläder hit och dit. Klänningen till frisören. Frockcoaten till bestman och massor av saker hem till Mattis och Lottis där vi också ska sova den sista natten som ogifta.

Och jag har just gjort klart festprogramet!

Skor

Hm... det här är kanske inte helt rätt tänkte jag när jag började packa upp det jag har haft med mig till Uppsala.

skor

 Sk aman behöva 12 par skor (bröllopsskorna är inte med på bilden) när man är borta i 4 veckor?

D tycker att jag är bra konstig men jag kan verkligen inte tänka mig att ta bort något av paren. De passar ju till olika klänningar och till olika tillfället. Däremot kommer jag på några fler par som jag skulle kunna köpa. Nä, att välja bort några går inte! Undrar hur jag ska göra på bröllopsresan. Kängor, ballerina, joggingskorna följer nog inte med i alla fall.

Grejar med festprogramet

En kort check up vad jag håller hus någånstans:

Fixar med festporgramet idag. Det tar alltid så mycket längre tid än man tror. Längst tid nog det att göra skissen över bordsplaceringen då jag varken kunde göra den i
BT eller bröllopsguidens bordsplaceringsverktyg. Trots det superfina vädret har jag alltså suttit inne från klockan halv ett ungefär. Dess förinnan var jag på stan och hämtade ut våra vigselringar och hälsade på där jag har sommarjobbat tidigare. Jag hämtade upp hemnycklarna till min syster och jag dit och här har jag suttit. Fick mat av systers snälla man och har sedan återgått till pysslandet. Men det blir bra. Tror jag...

Igår kväll hade jag svårt att sova, som vanligt då jag inte har D bredvid mig i sängen. Jag vänjer mig men det brukar ta ett par nätter. Han vittnar om samma sak. Dessutom har de jättevarmt på jobbet och allt han gör är att längta ner till mig!

Senare ikväll ska jag svänga förbi pappa och se en film, det brukar det bli hemma hos honom.

Imorgon är det tid hos frissan igen, denna gång för att få ordning på ögonbrynen, sedan en sväng på stan för de sista inköpen. Därefter ska jag få lunch av min brudvän och vi ska pyssla lite. På kvällen blir det middag och planering hemma hos Lottis. Då ska även välkomstbålen testas. Det är mycket nu men det mesta är under kontroll.

Nu är det verkligen inte många dagar kvar.

Hur berest är du?Eftersom jag egentligen inte har tid har jag så klart hittat någon konstigt att göra.

Jag har tydligen besökt 10% av världens länder. Det är ju på tok för lite tycker jag! Inte får jag någon ny grön yta efter bröllopsresan heller, för Grekland har jag ju redan besökt. Det är ju ofta så, frankrike och italien har jag ju varit i flera gånger tidigare också. Men nu är det ju faktiskt så här; det spelar ju inte så stor roll. Det är ingen tävling, eller hur?

Jag vill till:
Laos, Kombodja, Vietnam (när D fyller 30 har vi funderat på, men det beror nog på hans ev. motorcykel. I så fall får jag väl åka själv, men det är inte så kul. Någon som vill med?)
Costa Rica. Dit vi hade planer på att åka på bröllopsresa till. Har dock tänkt att ta denna resa efter sydostasientrippen eftersom deras regering sett till att naturen kommer bevaras, jämfört med typ Vitenam.
Japan. Har länge varit facinerad av japanernas sätt att leva. Det stressiga storstads-tempot och samtidigt det buddhistiska, lugna.

Bordsplaceringen

Det är inte lätt det här med bordsplaceringen. Man vill ju att alla ska ha kul!

Men det kommer inte gå att göra alla nöjda. Tror jag. Eller har vi lyckats? Det är ju svårt att veta hur personer som aldrig träffats kommer överens.

Vi har gjort så att alla känner någon i närheten. De som bara känner sin partner ordentligt får till exempel sitta mitt emot eller snett mitt. Vi har försökt att inte göra misstaget att placera en pratglad person i mitten av många tysta. Då blir bara den personen också tyst. Ingen orkar hålla igång ett samtal själv. Fast, vi har inte så många tysta vänner :)

Vi försöker dock blanda nya och gamla bekantskaper och olika åldrar. Jag brukar i alla fall tycka att det är roligt när borden är ordentligt blandade. Man vill träffa sina gamla vänner men också lära känna nya personer på en fest.

Vi började med att para ihop personer vi tycker ska sitta i närheten av varandra. Sen parade vi ihop paren med andra par. Sen placerade vi ut alla och sen började vi i alla fall flytta runt massor.

bordsplacering

Vår anslagstavla har fungerat alldeles utmärkt för att göra bordsplaceringen på. Lappar och nålar har gjort det väldigt lätt att flytta runt personer.

Min brudbukett

Dessa bilder var det jag visade för floristen som ska göra min brudbukett.

bordsdekorationbrudbukett3brudbukett 2brudbukett

Den översta bilden är för att visa vilka färger jag vill ha. Jag ska inte ha en fjäril i buketten och framför allt så är det där en bordsdekoration. (jag har fått försvara mig många gånger över den bilden, men jag älskar den).

Den tredje bilden symboliserar att jag vill ha en "busig" bukett och de andra två mer vilken form, storlek, stil och att jag absolut vill att stjälkarna ska synas! Jag tycker att det är finast så och ger ett mer avslappnat intryck vilket jag strävar efter, och hela bröllopet, hoppas jag :)

Hur min bukett kommer se ut det får ni se senare ;)

Bilder från:
Better Hous and Garden
About wedding
Lani Elizabeth

Städ-tvätt-pyssel-shopping-dag

Jag är trött i benen nu.

Det är så härligt underbart att vara ledig! Jag njuter i fulla drag. Idag låg jag kvar och halvsov till nio från det att D gick hemifrån vid 7. Sen satte jag på kaffe och åt min frukostgröt på balkongen. Där blev jag kvar med några gamla bröllopstidningar som jag tänkte kasta ett öga på innan de åker i pappersinsamlingen. Ingen användning för dem längre... 9 dagar kvar nu! Jag funderar i och för sig på att ge dem till en kompis som jag tycker ska gifta sig snart ;)

Efter lite diskning och några telefonsamtal tog jag en sväng ner på stan. Där var det massor av ungdomar som var finklädda och superglada. De tog studenten! Kul att se.

Jag fortsatte jakten på de perfekta trosorna under brudklänningen och kom hem med ett par som jag tror inte kommer synas under men de var rätt tråkiga... Såg ett par bättre med jag hade glömt min ID och den affären hade inte kod om man betalade med kort. Jag inhandlade också en guidebok till Kreta och lite pysselgrejs till bröllopet.

Så har jag tvättat, börjat städa, börjat packa, börjat laga mat. Men D fick ta över för jag orkade inte mer! Tänk va, det är tyngre att vara hemma en hel dag än att jobba ;)
Imorgon åker vi till Uppsala där jag blir kvar fram till bröllopet den 16:e juni och sedan åker vi torsdagen efter till Kreta. Till Sundsvall kommer jag tillbaka senast den 15 juli.

Håret

Jag har haft stora problem med mitt hår. Jag har inte alls tyckt om det. Det har varit för stort, för torrt, för långt, för kort, för svårt att torka, för svårt att sätta upp, för flygigt osv. Men NU! Jag har med tanke på bröllopet gått till en frisör som förstår sig på mitt hår! Det är fantastiskt! Hon har gjort att jag faktisk tycker om mitt hår igen!

Jag har vanligt, tunt, typiskt svenskt hår. Men jag har massor av det! Det ställer till mycket problem. Det är nu helt urklippt så det blir behändigt och det går inte alls åt lika mycket shampoo och det torkar. Ja, jag säger "det torkar" och inte " det torkar fortare" för det har otalika gånger hänt att mitt hår aldrig har hunnit torka tills nästa gång jag duschar.

Hos Yvett som min nya älskade frisör heter har jag hittills varit två gånger. En gång för klippning och en gång för slingor och färg. Det har kostat töntigt mycket pengar men det får vara värt det. På tisdag ska jag dit igen för att få ögonbrynen gjorda samt gå igenom sminkningen. Sen på lördagen är den stora dagen! (shit, det är så kort, kort kvar nu).

Dessa bilder har Yvett få se för att förstå vad jag är ute efter. Hon verkade mycket nöjd. Hon har dessutom fått bilder på min klänning och haft kontakt med floristen som ska göra hårblommorna. Det är så prktiskt när de arbetar i samma galleria.

frisyr bakifrånbrudfrisyr
brudhårfrisyr

Jag kommer dock inte ha några smycken i håret utan bara hårblommor. Exakt hur det blir kommer jag inte heller veta innan då yvett förklarat att det inte är någon idé att göra en provuppsättning innan eftersom det ändå aldrig blir exakt likadant. Det är ett hantverk! Jag känner mig dock helt lugn i det. Det ska bli så spännande att se resultatet.

Årets första vin-i-parken

Jag hade sen tidigare fått veta att personalen på D's jobb ordnat något för de som nyligen hade eller ska gifta sig på tisdagskvällen. Jag förväntade mig hem D någon gång senare på kvällen. Vid sjutiden ringde han dock och undrade om jag skulle hänga med ut. Så klart! Det var ju jättefint väder. D hade fått gå en konstig skattjakt och letade mystiska saker och fått en flaska champange. Sedan hade de grillat och ätit gott.

Nu var det dags att gå vidare till en park där vi satt och drack vin och hade det bra.

picnic

När det blev kyligare gick vi hem till en av tjejerna och drack groggar innan vi gick vidare till O'learys som spelade fruktansvärt dålig musik! Men det var rätt kul i alla fall. Som vi konstaterade imorse: det var roligt att gå ut på krogen för att det var länge sen och det var roligt folk. Men det är inte så kul att gå ut på krogen.

Gå ut och äta på restaurang älskar jag. Och dricka öl eller vin i en bar tackar jag sällan nej till. Men just klubb-grejen är inte så kul längre (har det någonsin varit?). Vi hade ju mycket roligare när vi satt hemma före, pratade och lekte konstiga barnlekar (barngruppsledarutbildningen jag gick har alltså redan gett utdelning).Påväg hem vid halvtretiden stött jag och D på ett gäng finklädda, fulla, ungdomar i parken där vi själva suttit tidigare. Vi antog att de skulle ta studenten och pratade lite med dem. Det visade sig att det skulle gå ut nian!! Moraltanten Eva väcktes dock inte till liv. Jag var för trött för det.

Men vi hade roligt åt att de frågade: "har ni tagit studenten? ""Ja," svarade vi. "Då måste ni ju vara 19-20 år!!"

"Ja, precis" så vi och gick hem.

Bilder från möhippan

På begäran har jag nu fått två bilder från min möhippa.

Den första är från morgonen då jag kidnappats. Glasögonen var verkligen effektiva. Jag såg ingenting!
Andra bilden är från kvällens middag och i handen ett paket innehållande "något blått". Klänningen jag har på mig hade jag fått tidigare under dagen.


kidnappningmöhippa

En till pysselblogg

Jag blir så glad när ni lämnar kommentarer och jag får upp ögonen för nya bloggar.

Odlingspyssel var en sådan. Det är en jättefin blogg med massor av pyssel, bak och fina saker "om odling och pyssel på små ytor".

Marika  tipsar också om Unga fakta med sin pysselsida. Det är alltid bra med nya pysselsidor! Tacktack!

Helgen

I fredags drog vi till Uppsala och först ut på schemat var att hälsa på våra kära, kära vänner M och M som just köpt hund (som de får hämta dagen efter vårt bröllop) och flyttat till en superfin lägenhet som vi är jätteavundsjuka på (men inte missundsamma).


Vi tog med oss vin, blommor och sushi

present
(jag har satt i lingonris istället vilket blev mycket bättre. Hållbarare är det också)

Kvällen tillbringades med lite tevespel, prat och mycket sällskapsspel (TP) och vin förståss! Superkul!

Lördagen tillbringade jag hos frisören och sedan på blomsterhandeln. Jag tror och litar fullt på att min brudbukett kommer bli supersnygg!

D skulle till Mäster Arne för att sy upp byxorna till bröllopet men där var det stängt. Istället fick best man Isa dra runt med honom på stan eftersom svensexe-gängen som lurade på honom blev ställda av tidsändringen.
Han fick en jättebra dag med lerduveskjutning, höghöjdsbana, grillning m.m. och blev inte återlämnad förren på eftermiddagen på söndagen. Då var han inte så värst pigg!

Jag fick en tur på stan (jag har äntligen hittat en BH som passar klänningen), lunch hos blivande svärmor och senare middag, vin och sällskap hos Lottis. Lite planering hann vi också med.

I söndags var jag återigen hos Lottis och väntade på att få tillbaka min blivande man. Jag satt i en stol och solade och brände mig lite. Märkena passar dessutom inte alls med klänningen så jag ska strax gå ut på balkongen och försöka åtgärda det. På eftermiddagen var vi hemma hos blivande svärmor där min syster mötte upp. Där sydda syster ett "handtag" till släpet på klänningen och så åt och fikade vi innan D kände sig reda att köra tillbaka till Sundsvall.

Måndag till nu har jag jobbat.


Det kom ett brev...

brev

Ganska spännande. Eller hur?

Jag vill läsa böcker!

Jag läser böcker i omgångar. Men det var länge sen nu. Jag har läst tidningar i säkert ett år, jag har inte haft ro att läsa en hel bok. Dessutom så somnar jag alltid utan att hinna läsa något alls på  kvällen. Och när ska man annars läsa?

Jag längtar till sommar, sol, semester, strand då jag kan ligga och läsa pocket efter pocket. Åh, vad underbart! Jag älskar ju egentligen att läsa!

Gjorde testet
vilken bok är du

bok

You're Love in the Time of Cholera!
by Gabriel Garcia Marquez
Like Odysseus in a work of Homer, you demonstrate undying loyalty by sleeping with as many people as you possibly can. But in your heart you never give consent! This creates a strange quandary of what love really means to you. On the one hand, you've loved the same person your whole life, but on the other, your actions barely speak to this fact. Whatever you do, stick to bottled water. The other stuff could get you killed.


Låter ju spännande så jag måste nog köpa med den till Kretas varma stränder.

Några bokbloggar att få läsinspiration från:

Pocketbloggen
Emmas boktips
Boktips hos västmanländskan i Skåne-exil
Bokloggen

Så gillar jag ju inte bara att läsa böcker utan att kolla på dem med. Och känna på dem! Böcker sååå vackra!
Den här boken har jag och den handlar om böcker. Kan det bli bättre?
image390