Pimp my soptunna

Är det inte fantastiskt vad mycket totalt onödiga men roliga saker det finns?
Som denna som jag hittade på
Inreda.
image663

Om jag har ett hus någon gång med egen soptunna sulle jag nog överväga att pimpa den lite på något sätt. Kanske så här.

Nu åker jag igen...

till kalla nord. Särskilt glad över det kan jag inte påstå att jag är.
Nu kommer jag var borta minst 10 dagar och det känns som en evighet.

Idag har vi jobbat stenhårt. Vi har varit igång hela dagen och jag är supertrött så förhoppningsvis slocknar jag på nattbussen i alla fall.

Idag har vi varit på IKEA igen och köpt nya sängar bland annat. Bye bye trängas i 120cm-säng. Hello big 180cm-säng. Fast vi kunde inte låta bli att köpa ett stort täcka att dela på. Så vi inte hamnar allt för långt ifrån varandra. Vi är ju vana att ha det trångt! 

Sen har vi burit, släpat, flåsat, slitigt men nu är nästan alla våra saker på plats i lägenheten och det ser ut som ett bombnedslag.

Vi kommer få ett litet 60-talshörn i vårt vardagsrum har vi upptäckt. Det blir fint.

Letade mattor i pappas källare. Han har sparat så jäkla mycket skit. Men mammas handknutna ryamattor har han slängt! Och en av dem tror jag hade passat utmärkt i 60-talshörnet. Jaja... som D sa "vi får se det som att det är bra att han har slängt nånting!" 

Godnatt

Ännu en shoppingrunda

ojoj, det känns nästan lite jobbigt ibland att köpa så mycet saker. Jag tnker på miljön, på slit och slängsamhället... det ger lite grön ångest.

Men så å andra sidan är det ju så fruktansvärt kul och dessutom är det ju saker vi behöver och än så länge inte massa onödiga saker.

Igår skulle jag ha en riktig pluggdag. Jag kunde inte läsa för jag tänkte bara på gardiner. Då tnkte jag att det nog var en bra idé att fixa det där med gardinerna så att jag skulle bli lugn i tanken och kunna plugga. Så ner på stan...

Åhlens blev det gardiner till sovrummet

På designtorget blev det insynsskydd till köket

image661

Fast det är inte pelargoner på vår utan kvistar med blad. Supersnyggt. Hoppas jag i alla fall...

Så blev det julgardiner från indiska också. Fina, röda, transparanta gardiner. Var där för att leta gardiner till vardagsrummet och det blev det ju också. Men jag vill inte ha röda, just nu. Men i december åker dessa upp. Rätt billiga var de med.

På indiska blev det också ny handtag till garderoberna i hallen. Jag hoppas att de passar då måtten inte stod utmärkt.

Runt runt på alla butiker jag kunde tnka mig efter gardiner men inga som jag gillade. Bara panellängder och fula saker, eller ganska många fina men som inte passar oss.

På kvällen åkte vi till det stora varuhuset och gjorde massa inköp där med. En hurtsh till skrivbordet och en skrivbordspall som jag tänker ha när jag syr. D förstår inte alls att jag tycker den är skön men den är perfekt för att sy då jag inte behöver något ryggstöd heller.

image662

och just nu kommer jag inte ihåg något mer än diskborstarna...

Jaja, det var lite tite till. Huvudsaken är att det är våra, nya saker som ska hitta hem till vårt nya hem som snart är inflyttningsbart. Underbart!

Ikväll ska vi cykla dit och måla vardagsrummet. Roligt, roligt.

Min nya hälsoblogg

Är nu igång!

http://www.letarbalans.blogspot.com

image660

Kika gärna in där.

Den här sidan kommer jag förändras lite eftersom. Som sagt när jag har en egen dator. Ny banner, nya färger och bort med alla hälsogrejer har jag tänkt.

Fast det kan ju vara riktigt snyggt också

Halloween kanske inte behöver vara så kitchigt och hysteriskt utan riktigt fint?

Hösten har verkligen fina fäger att inspireras av.

höst
dekorationdukningkrans
pumpor

bilder:
marta stewart
better homes and garden
mairo

Inflyttningfest i halloween-tid?

I helgen tror vi att vi kan flytta in i vår lägenhet. Då är det färdigmålat. Så vi har sagt att det nog blir inflyttningsfest till halloween.

Men är det egentligen så kul att ha en inflyttningsfest, (då gästerna vill se lägenheten och vi visa upp den) vid ett tillfälle då man vill pynta hela stället med massa tokroliga, grälla, snygga hollweengrejer?

halloween

pumpalampor

häxa

image654

bilder:
reprdepot
martha stewart

Lite omflyttning på gång

Evasleva -letar efter balans komme flytta på sig. Den här bloggen gick ju i en helt annan riktning än vad som var meningen från början. Så det kan gå! :)

Nu när jag har börjat lite smått, på min c-uppsats som ska handla om hälsobefrämjande livsstilsförändringar känner jag att det är dags att ge "evasleva -letar efter balans" en chans. Hon kommer snart att förflytta sig till
www.letarbalans.blogspot.com (bara för att det är kul att testa något nytt).

På den här adressen kommer "evasleva -pysslar för att överleva" ta över men fortsätta på samma sätt fast utan de hälsorelterade inlägg som ibland ramlar över er.

Det kanske tar sin lilla tid men det är på gång. När jag har en egen dator förväntar jag mig att det blir klar.


image648

Men hur långt är det då?

egentligen fram till jul...

Igår när vi var på bio sa kvinnan i kassan att det var exakt tre månader. Och det är ju en evighet i dessa sammanhang. Det ska ju både hinnas med höst och halloween som
Jane påpekade.

Men idag när vi var på Rusta var det fullt av julsaker. Julpapper, plastgranar, julgransmattor, blinkande tomtar, glaskulor och allt man kan tänka sig. Julen på Rusta är ju dessutom rätt kitchig så jag tyckte ganska synd om killen som stod och sorterade glitter i ett hörn.

Jag älskar julen och drar gärna ut på den ett tag. Men tre månader?! Nejnej, inte i så stora doser! Inte så länge, inte så mycket.

image647

Bara om det är lite och mycket vackert ;)

Huvudet upp och fötterna ner

Gårdagens skitdag slutade något bättre med kinabuffé och bio. Men det tog lång tid. Jag gick runt och var sur på allt och alla nästan hela dagen. Sorgligt nog tror jag att detta humör kommer komma tillbaka snart igen, inget har ju förändrats och jag vägrar ju acceptera det. Tack för att ni inte försökte muntra upp mig :)

Nu har jag bestämt att inte åka tillbaka förren till måndag fast det innebär missad föreläsning som jag verkligen borde gå på. Kuggar jag den här tentan så får det väl vara så då. Det kanske är bra för karaktären eller nåt?

Nu har vi tagit oss an varagsrummet i vår lägenhet. Hallen ser nu ut som en härlig pastellig karamell. Det är så fint! Vi räknar med att kunna flytta in nästa helg! Underbart. Fast förstå att det bli ännu värre att åka därifrån söndag kväll...

Före och efter-biler

gillar vi ju alla. Eller hur?

Dominomagasines hemsida hittar man många sådana att kika på.

kök

före och efter

Där finns också ett och annat tips. Tex hur man kan sätta upp sina kastruller och annat i köket.

tips

Tänk om man hade sådär fina kastruller....

Deppdag

Har just upptäckt att jag nästa gång jag åker upp till Umeå inte kan åka hem på jättelänge, flera veckor och det är så otroligt, jävla deppigt att hela min dag är förstörd. Och jag vet... andra har det värre, bla bla, bra för förhållandet att få längta efter varandra och annan crap. Det är inte sant! Vårt äktenskap mår bra av att vi får vara tillsammans. Så det så!

Och dessutom är det så här jag känner, så försök inte få det att verka mindre än det är! Då blir jag arg på dig med!

Nu ska jag plugga, plugga, plugga. D är i lägenheten och målar. Och jag ska läsa, läsa, läsa tills färgen är slut och älsklingen kommer hem.

Dessutom har jag typ gått upp de kilon som jag gick ner till bröllopet och lovat mig själv att inte gå upp igen. Så det blev en löprunda imorse och en hel del själförbråelse.

Och ute är det tråk-regnväder fast de på teve säger att det ska bli 20 grader idag. Jag tror er inte! Och det var blött i löpspåret och skorna blev leriga.

Jävla skitdag!

Hejdå!

Imorgon åker min vän R till Cranfield norr om London. Det är mycket sorgligt samtidigt som det ju är så roligt för hans skull. Han ska plugga och skriva ex-jobb där. Hans flickvän S åker till Milano för att plugga.

De hade fest i fredags. Det var 45 pers hemma hos dem i den lilla tvåan. Det var supertrång och jättekul! Dessutom var det "bartömning". Med tanke på att vi och några till skulle hjälpa till att flytta dagen efter kan man ju fundera på om det var så smart...

Vi kom hem vid tretiden på natten och elva dagen efter ville vi inte alls gå upp! Vid halvtvå var vi tillbaka i deras lägenhet och hjälpte till att packa och bära. Vid sextiden var vi i vår lägenhet och rev tapet och tejpade. Men efter en stund blev jag troligt grinig och satte mig och läste en tidning istället. Det var det bästa för oss alla. Jag vet mina begränsningar!

Idag blir det i alla fall en heldag i vår lägenhet och idag ska vi kunna måla lite. Det är så roligt!

Älskade burkar

Jag tycker ju så mycket om färgglada, karamelliga, vackra burkar.
Det var lite rea på butiken "Inneboende" och de sålde några burkar från r
ice.  Det blev en söt teburk som den här

teburk

 Fast med den här texten

teburk

Det står: "Ladies pray, come make free - tell me how yu take your tea."

Så blev det en liten snygg kakburk också.

Fler burkar på önskelistan finns på green gate.
burkargreen gate

Snygga burkar kommer vara så fint i vårt nya, turkosa kök. Ska nog kika endel på loppis också har jag tänkt. När jag nu ska hinna det.

Tänk om man skulle hitta några liknande de snygga plåtlådor som finns på vårt "sommarställe".

Tillbaka några dagar

Hejhej

Nu är jag tillbaka några dagar innan jag återvänder till kylan i Umeå.

Jag tror jag börjar bli lite förkyld, ögonen och näsan rinner och jag känner mig lite hängig men inget kommer få mig att missa kvällens fest. Min brudvän R och hans flickvän S har hejdå-fest ikväll. R flyttar till Cranfield, England på måndag och S flyttar till Milano på onsdag. Minst ett år blir de borta. Mycket tråkigt tycker vi som ju äntligen kommit tillbaka till den stad där de bor. Men nej.. Åh jag hoppas verkligen att de får det superbra.

Resten av helgen kommer användas till att hjälpa R att flytta sina grejer till ett förråd samt fortsätta med lägenheten.

Just kom min älskling in genom dörren med ett par flaskor vin i ryggsäcken. Så... hedjå!

TREVLIG HELG!

Vill inte vill inte

Sitter och kämpar med att hålla ögonen öppna. Vi har varit i nya lägenheten hela dagen och målat och rivit tapet. Det är roligt men tar på krafterna. Tur att svärmor kom förbi med kaffe och banankaka.

Nu har min älskling gått och lagt sig och själv kämpar jag mot sömnen. Fem över elva går min nattbuss mot Umeå och ingen skjuts dit har jag heller. Ute spöregnar det. Den enda bussen som går till busshållplatsen gör att jag i så fall måste vänta ute i en halvtimme. Nä! Dyr taxi till billig buss känns inte riktigt bra men det får nog bli så. Jag kan ju inte stå ute och frysa en halvtimme när jag redan är hurven inne?!

Dessutom vill jag verkligen inte åka! Jag vill inte! Jag vill vara hemma med min älskling och riva tapet och spackla. Jag vill inte vara i Umeå, gå på föreläsning och ta igen massa läsning som jag försakat denna vecka. Jag vill inte!

Nog klagat!

Jag ska vara en duktig, duktig student denna vecka och plugga massor så jag kan vara ledig någon dag nästa vecka och  riva tapet utan dåligt samvete.

Tror ni mig?

Så betyder det ju också att jag är urkopplad i några dagar. På återseende!

image643

Långt kvar

.. till jul men visst längtar man lite när man ser dessa bilder från housedoctor.

ljusjuljulgranskulor

och julen är lila. I alla fall hemma hos min syster.

Och en fläkt från asien

Genom underbara Inredningsbloggen hittade jag denna härliga webbutik Minh med inredning och småsaker från Vietnam.

Smakprov:

rislampatyg


burk
Och jag som har fastnat för bukar just nu. Jag gör nu det, hänger upp mig på saker som ni vet. Denna skulle ju passa såååå bra i vårt nya kök med turkosa väggar och mörkbetsade möbler!hårnål

Och denna lilla, vackra väckte också ha-begär: en hårnål

Men det får nog vänta till vår planerade Vietnam och Kombodjaresa och istället köka saker på plats. Vi får väl se hur det blir, det är svårt att veta med saker som ligger över ett år fram i tiden. Tid och pengar.... men vi vill!

Påväg till småbarnsimmet

Igår följde jag med mina... ja vad heter dem... min mans syskonbarn... min svågers barn...? Ja, Hur som helst föjde jag med för att ta hand om den lilla sparveln som för tillfället inte var med pappa i bassängen.

Påväg dit säger Th, om ett tag 3 år, "Pappa jag vill höra Cara mia"
Pappan säger "Jag har inte den men jag kan sjunga" och börjar nynna, snunga, mumla "cara cara mia, cara cara mia mmhmm lalllaa"
Stora syster Em utrbister då "Pappa, den börjar faktiskt inte så!"

Små saker fögyller livet. Det var fruktansvärt kul!

C-uppsatsen

Ska jag skriva den här termine och mitt ämne är nu klart.

Jag ska skriva om varaktiga hälsobefrämjande livsstilsförändringar. Det ska bli mycket spännande!

Har du gjort någon livsstilsförändring som hållt? Har du lagt om kosten, slutat röka, börjat motionera, slutat stressa eller något annat som varit bra för sig?

Vill du berätta om det för mig?

Du får gärna skriva en rad eller om jag kan få intervjua dig.
Det kommer vara helt anonymt och en intervju tar ca en timme.

Skiv en rad här eller maila mig: evagre04@student.umu.se

image630

Inredningsinspiration..

.. i massor har jag hittat på Livingetc
Det visas många olika stilar och bilderna är fina och de flesta känns som att det faktiskt är riktiga hem. Ett litet, litet urval. Kolla själv!

kök:


arbetsrum:


badrum:


sovrum:

Blommor

Jag fick frågan vad det var för rosor i min brudbukett.

Och tyvärr blir mitt svar rosa och cremevita.... jag vet inte. Sorry!


Vardagsrumsdrömmar

Jag vill absolut ha ett brickbord. Det finns ett nu på Indiska som är ganska fint även om jag hade föredragit om brickan var i mässing

image628

(varför har du alltid så knasiga bakgrundsfäger?)

Vi vill ha ett ombonat hem med mycket färg, textiliar och mysbelysning som gör att man känner sig hemma. Men det ska inte vara övermöblerat och fortfarande stilrent. Går det? Vi anser att det går.

Undrar hur det kommer sig att man fastnar för en stil. Vad var det som hände när vi plötsligt började mörkbetsa alla träytor? Nu älskar vi mörka möbler som gör sig så bra till en ljus bakgrund och färgstarka accenter. Att vi tog med oss hem kuddar och lampor från asien lär ju inte har minskat behovet :)

Snart ska jag gå hem till svärmor som försöker trött ut sin valp för att vi ska kunna åka till Hus och hem-gallerian och titta. Och köpa några teburkar som fanns på rea. Om de finns kvar.

Orientalisk inspiration

Jag älskar den orientaliska känslan, ombonat och färgstarkt. Jag är ju inte direkt så förtjust att själv bo i det skandinaviska ljusa och minimalistiska. Även om jag älskar att se på sådana hem.

Från
shootfactory kommer dessa vackra bilder från ett hem i Marocco. Se och njut.

badorient
turkost
orientalisktmarocco

Rek-tur på stan

....blev det i eftermiddag. Det är ju så mycket som vi behöver. Sovrummet är det som ligger närmst till hands eftersom det ar färdigmålat men även köket väcker tankar.

Kuddar, matta, gardiner sängbord m.m.

indiska hittade jag två vackra pallar som skulle passa utmärkt som sängbord. Utrymmet mellan säng och vägg är inte det största så något stort och blaffigt sänbord är nte på tal.

pall

De skulle passa finfint i vårt mörka, mustiga sovrum.

Kuddar i massor finns det på åhlens och där ingår också själva kuddarna för ett rimligt pris.

sovrumskuddekuddar

Matta är vi mycket osäker på. Ska mattan ge färg eller bara vara? Golvet är fult och vi har inte tänkt att byta det än så vi ska ha en stor matta som täcker det mesta av den synbara ytan.

matta

Denna från IKEA är ganska fin och lagom stor.  Då är frågan om det blir för mycket med lila gardiner också men de är här tunga och riktigt mörka gardiner är verkligen tilltalande.

gardin

Visst blev det mycket lila? Jag vet inte varför, det blir nog för mycket...

Jag letar också med ljus och lykta efter en puderrosa pläd. Har du sett en?

bröllopsnatten igen

Sladden till kameran var ju glömd i Uppsala. Och så även bilderna från hotellet men nu är de återfunna så nu kommer de, några månader efter bröllopsnatten:

natt
På natten

hotell

Kvällen efter då vi fick mer skumpa och choklad. Det var uppvärmningen inför en fantastisk middag.

På återseende

För att citera Säker

"jag vill inte gå på återträff och återträffa dig"

Vem behöver klassåterträffar när face book finns?

Jag pratade med min vän R igår som för övrigt ringde för att han tagit körkort! Jättegrattis! Vi pratade också om en gemensam vän till oss och jag funderade på hur vi skulle få honom med oss på en fika. - Lägg inte det som ett event på face book, sa R. Så det har jag gjort nu :)

Många har ett ambivalent förhållande till face book, så även jag. Man kanske inte vill bli hittad.... inte av alla, inte jämt kanske... eller? Det är också roligt att de som är med men hävdar att de inte är intresserade trots allt krigar med sina vampyrer och annat. Absolut inget fel i det. Det är ju ambivalent. Jag förstår det. Det är lika bra att ge sig, det kommer ändå bara bli större och större det här. Det kommer nog vara svårt att stanna utanför.

If you can't beat them, join them, eller vad är det man säger?

Hur som helst är det ett effektivt tidsfördriv när man har svårt att plugga. Kanske ska kolla i lite inredningsbutiker istället.... men först några sidor till.

Vem är du?

Konstiga personlighetstest sitter aldrig fel närman egentligen ska läsa "Utvärdering i politik och förvaltning" (låter det upphetsande?)

You are Sookie. You are bubbly, fun, and a little klutzy. You are devoted and passionate--sometimes to the point of obsession

Tänk igår var det sista avsnittet av Gilmore grils! Det är verkligen jättetråkigt, det har länge varit min "må bra"-serie. I love it! Nu önskar jag mig självklart alla avsnitt i julklapp. Undrar hur många säsonger som finns på box?
Fler test här: http://www.brainfall.com/

på önskelistan

... finns dessa vackra lådor från Cosas som skulle passa så bra sedan i vår skrivbord/syhörna. I bakgrunden en turkos färg och så dessa vackra lådor på hyllorna.

image612
image613

visst liknar mönstret min klänning och tapeten jag hittade för ett tag sen. Ibland återkommer mönster i ens liv helt enkelt :)

hösten är här...

vare sig man vill eller inte. Det regnar lite ut och börjar bli kallt. Säga vad man vill om det men...

Vackra färger

image609
www.sia.com

härligt vacker, gott doftande skog

image610

en kopp te och en god bok, en mysig filt och sin älskling i soffan.men just nu ligger min älskling med migrän och mår jättedåligt. Själv har jag lite dåligt samvete eftersom jag borde plugga nu när vi endå inte är i nya lägenheten och målar.

Garderoberna är klara

och de är sjukt snygga! De är tapetserade i denna vackra tapet

image608

tror jag.... det syns ju faktiskt inte så bra på bilden. Bilden är från
www.baltagroup.com dr det finns massor av fina tapetbilder.

Hur som helst så är nu sovrummet vackert målad i chokladbrunt och de fula garderoberna i tapetserade i underbar tapet. Det kommer bli så snyggt!

En vända till färgaffären blev det idag också. Vi köpte ny, fin turkos färg. Tur att vi köpte provburkar förut! Sen en sväng på IKEA där vi kikade på ny säng. Vi har bestämt oss men ska vänta med att köpa den tills sovrummet är helt klart och det bara är att ställa in den. Vi kollade även på matta, sängverkast och gardiner men är inte säkra än. Vi måste ju kika på några andra ställen med. Allt gott om det stora varhuset . Man vill ju inte ha ett IKEA-hem!

Focaccia

Världens bästa Kafferep har hamnat i Aftonbladet med recept på foccacia. Det var en stund sen men jag har ju varit internet fråvänd ett tag.

image607

Verkat gott. Värt att prova en dag. När jag har ett riktigt kök.

Det har jag snart!

Lite vit, kristallklar vinterinspiration

Vinter närmar sig med stormsteg. Idag är det riktigt kallt så det är inte konstigt att man funderar.

När det gäller vinterfester är det tydligt att de flesta går åt två helt olika håll. Antingen detta kalla, ljusa, kristallklara vackra. Eller det mer mustiga, guldiga, mysiga.

vermontvermont vowsgraham and greenconfettiblommordukningconfetti

bilder från:
vermont vows
graham and green
confetti
bernzons blommor


Jag finns

men I som jag bor hos har inget internet! Hur kan man leva utan internet?

jag frågade hur hon skulle hitta en viss information eftersom jag inte förstår hur det ska gå till utan INTERNET.
Haha!
Vän I tar fram telefonkatalogen, bläddrar lite, ringer, blir kopplad ett par gånger och sen är hon rätt!
Så old school! :)

Nu ska vi åka iväg till lägenheten och måla. Spännande.

Jag kom hit igår kväll och vi åkte iväg oh målade lite vitt inför brunmålandet idag. Så roligt!

Nu kommer jag vara här ett tag så det ska bli lite fler uppdateringar här framöver.

Tapeten är vald

Men jag kan inte hitta den på nätet så det får bli en överaskning.

Det är i alla fall en Decor Maison-tapet från serien Kosy och den är skitsnygg! Garderoberna ska tapetseras!

Förövrigt har vi nog i huvudet redan dekorerat, inrett och möblerat hela lägenheten. Fast man kan ju ändra sig på vägen. Det vet vi. Det ska bli så spännande!

Vi har betalat handpenninen på lägenheten och någon gång i mitten på nästa vecka ska vi få tillträde! Jag som hade tänkt att jag skulle vara i Umeå i två veckor i början av terminen för att komma igång med pluggandet ordentligt.

Inte en chans!

Jag åker hem fredag morgon och stannar till någon gång veckan efter. Jag börjar terminen med att hoppa över några föreläsningar istället!

När vi var igång igår eftermiddag så passade vi på att köpa cyklar också! Det var rea på cykelringen och vi har inga cyklar för de "råkade" vi glömma i sundsvall. Cyklar med bromsar är bra!

image606
rex

Sovmorgon

Jag hade tänkt mig en låång sovmorgon idag eftersom jag räknar med att jag inte kommer få sova så mycket den här hösten. Renovering (all helger, tidiga mornar), plugga (fördjupningskurs och uppsats), jobba (antagligen jobba timmar ibland) och pendla (mellan Uppsala och Umeå).

Dessutom var vi hos syrran igår och fick supergod mat och massa vin. Väldigt trevligt som vanligt!

Trots att jag och A förlorade spelet.

Men ja... vad händer. Jag vaknar klockan åtta och kan inte somna om. Typiskt!