Sol

Vi är förkylda!
Jag blev förkyld förra helgen men det gick över ganska fort. Sen har jag tydligen smittat maken som så snällt har gett tillbaka förkylningen till mig. Idag är det i alla fall bättre än igår.

Gårdagen bestod av att skura utemöblerna och balkongräcke. Läsa "Djävulen bär Prada" och dricka te. Barak nyttiga blåbärsmuffins. Två promenader i den härliga vårluften. Solen lyste och jag fick till och med lite färg på kinderna.

D låg inne och halvsov i soffan hela dagen. Han hade feber stackarn.


martha

Jag tog en promenad vid 18-tiden igår. Det var så härligt. Solen värmde och överallt sprang barn omrking med cyklar, skateboards och bollar. Föräldrarna satt på sina altaner och balkonger med ett glas vin och sommarklädda ungdomar cyklade förbi med klirrande påsar.

Jag fick njuta lite av det innan jag kom hem igen det en kinkig make... Mat och sen tidigt i säng blev det.

Imorse hade vi tvättstugan kl. 7 men tvättmaskinen fungerade inte. Otroligt jobbigt!

Idag ska vi hem till min syster. Jag ska sy. På eftermiddagen hem till D's bror på fika.

Böcker!

Åh vad underbart! Titta vad jag hittade!

rea

Det var utförsäljning, 50% rea på alla böcker, på bokhandeln bredvid jobbet så på lunchen slank jag in. Förutom två klassiker i pocketform blev det dessa skönheter. En bok och picnicmat och en jättefin bok om coctails. Underst anas denna

bok

Visst lite fel årstid kan man tycka men den kommer bli välläst när julen närmar sig. Jag ville köpa den i vintras men tyckte den var alldeles för dyr! Alla fem böcker gick nu på under 200 kr!

Lördagen

Ingen bild på dukningen men dock

dukning

Bakissöndag

Gårdagen var en riktig höjdare!

Först träffades jag och Ma på Singa-along-baren och drack ett glas vin innan föreställningen. Bio var just så galen som man kan tänka sig. Folk skrek och kommenterade,stod upp, dansade och sjöng så klart. Det viftades med åskådarrekvisitan, hånglande par framför duken och utklädda åskådare. Det var fantastiskt! Vi blev uppmanade att göra allt det man inte får göra på bio -Gå och ta en drink under föreställningen, gå på toa när som helst, absolut ha mobilen på och definitivt kommentera allt som händer på bioduken.  I mitten av filmen var det paus och vi gick till den närliggande barne för ännu ett glas vin och lite nötter. Filmen var inte slut förren 23 och då tog vi oss hem för middagen.

Midnattssupé med andra ord. Vid tretiden hade vi ätit klart den fantastiskt goda middagen. Sallad med parmaskinka, goda salladssorter, körsbärstomater, valnötter och massor av parmesanost är verkligen fantastiskt!

Chokladmoussen gjord på avokado var en riktig hit. Testa!

image1129

Jag kom i säng halv 6 imorse! Jag är inte så pigg nu.

Jag drog ut ett liggunderlag några kuddar och en filt ut på gräset och har mellan 11 och 14 legat och sovit bredvid maken som har mekat med motorcykeln. Äntligen är den körklar och han ska iväg på sin efterlängtade premiärtur!

Äntligen!

Funderar du på nya bestick?

Fantastiskt rolig idé från Spoonsisters

image1126image1127image1128

Sina a long

Imorgon ska jag och kompis Ma på singa a long bio! Det ska bli så roligt. Vad ska vi se?
så klart:

image1125

Vi ska ses i den temporära Sound of Music-baren en timme före filmen börjar.

Efter filmen blir det hem till mig för middag. Kära Ma ska sova över också. Det blir alltid extra mysigt när man kan sitta upp med ett glas vin hur länge som helst och sen får äta frukost tillsammans.

Vad ska jag bjuda på? Det har jag funderat mycket på. Jag har 1,8 mil hem från stan. Jag cyklar. Det brukar kännas ganska långt påvägen hem. Idag funderade jag på lördagens meny och hux flux var jag hemma. (Det är vid sådana tillfällen man börjar fundera över sitt yrkesval)

Fördrink: gin, lime och mousserande vin
(jag kommer inte ihåg vad drinken kallas men jag har lärt mig den via Fab5 och den är jättegod)

Förrätt: Musselsoppa
till serveras mousserande vin (det som är kvar) och ett vitlöksbröd

Huvudrätt: Sallad med parmaskinka, parmesanost m.m.
till ett riktigt gott rödvin

Efterrätt: Chokladmousse (
gjord på avokado men berätta inte nåt!)
till kaffe och avec

Låter det lovande? Har jag glömt något för en mysig och lyxig tjejmiddag?

Förstående MC-hustru

Vilken härlig fredag. På morgonen på jobbet fick jag frågan om jag skulle med på bion på eftermiddagen. -Vilken bio? Jo, tydligen ordnar några bio för oss som vi får se på arbetstid. Klart jag följde med! På förmiddagen hann jag få iväg det där jobbiga som har legat på skrivbordet länge. Så skönt att få iväg det, äntligen. En befrielse. Nu kan helgen börja!

Efter lunchen gick vi iväg till bion. Vi fick se Caramel. En libanesisk film och några kvinnor på en skönhetssalong. Den var jättefin! Det var egentligen inte den filmen som skulle ha visats men "vår" film hade kommit bort påvägen från Göteborg så vi fick se Caramel istället. Efter filmen var det ingen som klagade!

Efter filmen kom vi åter ut i solskenet. Jag tog med den nya tjejen som började i måndags till Universitetsaulan som hon ville se. Sedan gick vi och satte oss på ett café med uteservering på en mysig innergård och drack cafe latte. Sen tog vi en vända på stan. Det blev ett par skor och en kjol på rea för min del.

Maken meddelade att reservdelarna till hans MC hade kommit... Så som den förstående MC-frun jag är sa jag
-Köp vin när du är och hämtar ut paketet så fixar jag mat. Var hemma till 21.

När jag kom hem vid halv 7 visar det sig att den jävla motorcykeln inte vill starta. Säga vad man vill om motorcyklar i övrigt men när den väl finns i "familjen" så föredrar jag att den fungerar än att ha en grinig man hemma.

Nu sitter jag med popcorn och en GT. Maken är och hämtar nån batteriladdare nånstans. Jag bryr mig inte. Jag sitter och myser ;)

Sängen

Vad mysigt att ha lite tid. Duscha, på med myskläder, äta, läsa bloggar i lugn och ro.

Så! Nu klickade tvättmaskinen till. Hänga tvätt och sen i säng med boken. Sköööönt.

image1124
bild: toast

Har jag sagt förresten att vi har världens skönaste säng? Vi köpte ny stor säng när vi flyttade hit. Från 120 till 180 centimeter. En viss skillnad! Med de fina lakanen i egyptisk bomull som vi fick i juklapp av svärmor sover man som en prinsessa. Natt efter natt. Den är fantastisk. Det roliga är att vi nästan varje kväll säger något om sängen, hur bra den är, hur fantastiskt man ligger i den eller hur sköna lakanen är  :)

Så skitdyra lakan kan rekomenderas. De håller länge och är fantastiska. Vi tvättar våra, torkar och manglar samma dag så vi aldrig behöver använda några andra!

Intervju

Idag var jag på intervju för ett jobb jag verkligen vill ha. Det är visserligen pendlingsavstånd men det verkade sååå roligt!

Nu är det bara att hoppas att de också vill ha mig! Håll tummarna!
De kallade 5 på intervju. Visst är man nyfiken på vilka de andra är. Jag tänker att jag som är nyexad inte har något att komma med men D säger att med tanke på att de vill ha mig på intervju så betyder de att de skulle kunna tänka sig att anställa mig. Det ligger väl något i det.

Intervju

Idag var jag på intervju för ett jobb jag verkligen vill ha. Det är visserligen pendlingsavstånd men det verkade sååå roligt!

Nu är det bara att hoppas att de också vill ha mig! Håll tummarna!
De kallade 5 på intervju. Visst är man nyfiken på vilka de andra är. Jag tänker att jag som är nyexad inte har något att komma med men D säger att med tanke på att de vill ha mig på intervju så betyder de att de skulle kunna tänka sig att anställa mig. Det ligger väl något i det.

Lotus

132254-1123132254-1122132254-1121

Dessa raringar är nu äntligen mina. jag har suktat efter dem länge och på Himlas utförsäljnng blev de mina.

Nu blir det dusch, en tur på stan och köpa tygfärg och hem till syster för att klippa och färga. Finfint linnetyg också inköpt på Himla ska förvandlas till vackra klänningar.

Förberedelser inför balkongsäsongen

Kultivering pågår:

132254-1120
Basilika och gräslök... tror jag.

solros
Små söta solroser påväg.

132254-1118

Korg-krukorna köptes i torsdags då jag och syster körde ett shoppingrace. Först Himlas utförsäljning och sedan Blomsterlandet. I dessa sås det gräs och mangold. I mitten blir det ätbara blommor.

Så vad händer?

Maken ska ut och köra på fredagskvällen och råkar välta MCn när han ska ta av låset!

Nu är den trasig!

Maken är ledsen.

Jag är trött...



Skönt med helg!
Det här käns som den första "riktiga" jobbveckan. Alltså den första veckan då jag har haft att göra från morgon till kväll och måste ta massa jobbiga beslut. Fredag eftermiddag var inget undantag! Ojoj, då hopar sig allting.

Vid halv fem smet jag iväg och tog en runda på stan. Jag fyndade riktigt fina tröjor på rean! Jag är riktigt nöjd :)

Nu sitter jag och dricker en folköl och äter popcorn! Igår fick jag visa leg på ICA när jag köpte 2,8% öl, hihi. Nu har jag blivit så gammal att jag tycker att det är bra.

Änka

Älskade D. Det var kul så länge det varade! Tack för den här tiden. Jag förväntar mig inte att se dig så ofta i fortsättningen. Jag vet, du har fått en ny älskling.

Jag är brädad

image1117

MC-änka?

Mysigt

D är som sagt ute och kollar på MC. Vad skönt det var att ha tid och lite ork att läsa bloggar. Det var länge sen!

image1116
bild: expressen

Pasteller och spets är inte riktigt makens cup of tea. Jag kan lockas av det ibland men skulle inte ha det hemma (förut om i rätt doser med rätt kontraster).

Balkongfunderingarna går vidare. D föreslog idag att vi skulle ha en afrika-inspirerad balkong. Javisst! tänkte jag. Det skulle ju vara rätt roligt. Massa växter, grönt, gräs, korg och bambu. Hans förslag om lejon, elefanter, kikare och olika sorters vapen ignorerar jag med all välmening ;)

Digital systemkamera?

När jag får lön tänka jag köpa en digital systemkamera. Det har jag ju önskat mig såååå läääänge!!!

Jag vet att ni är flera, duktiga fotografer där ute som visar fina bilder på era bloggar (och ni som inte visar dem heller). Har ni några bra tips på en bra kamera som inte är allt för dyr?

image1115

Söndag

132254-1113132254-1111132254-1110132254-1114132254-1112

Nu är jag trött!

Fördelsedagsfika på eftermiddagen för systerbarnen. Nu är D iväg och kikar på en MC, får se om han kommer hem med en stor cykel. I fall att lär jag bli totalt utkonkurerad de närmaste veckorna!

Nu ska jag odla lite. Jag var på plantagen med svärmor igår och kom hem med både några blommor och massa frön. Vi får se vad det blir av det.


Helgen

Och helgen hoppas jag blir lugn, skön och kravlös!

Ikväll blir det träning, middag och tidigt i säng. Jag längtar.

Balkongdrömmar

Igår var det riktigt varmt och fint väder! Jag gick halva vägen hem från jobbet och bara njöt av solen och värmen. Några restauranger hade varit snabba att få ut borden på gatan och där satt folk och drack öl.

Vi har en ganska star balkong. Undrar vad vi ska hitta på med den. Mysigt, massa växter, en plats för både goda middagar och lugn och ro. Jag vill kunna ha både fest på balkongen och meditera på en kudde. Bland alla växter skulle jag villa ha känslan av att vara vid medelhavet. Eller kanske Indien! ;) Hur ska vi få till det här? Snart är det nog dags att göra någon form av plan...
image1105

image1106
boligtorget

image1108



Jobb och fritid

Ojoj, tiden går. Som heltidsarbetande är det ju inte alls lika lätt att hinna med bloggen! Framför allt inte de första veckorna. Jag är så trött när jag kommer hem att jag stupar. Jag orkar varken läsa eller laga mat. Träningen försöker jag hinna med före jobbet för att orka :)

image1103

Jobbet är utmanande och det känns roligt att få arbeta på riktigt. Det är ganska läskigt också! Jag har makt över människor...

Igår blev jag kallad på intervju för en tillsvidaretjänst i en annan stad. Det blev ju jättejobbigt. Jag pratade med min chef idag och hon blev ju inte så glad men gav mig ledigt för att gå på intervjun. Hur det blir sen får vi se. Det är ju verkligen inte säkert att jag får det här jobbet heller så jag behöver ju inte oro mig än. Nu kan jag vara mest rädd för att det tydligen är fyra personer som ska vara med på anställningsintervjun! Det är ju en hel jury!

Ja just det! Min kära make har fått ett fast jobb! Dessutom på ett ställe som han verkligen vill arbeta. Hans nuvarande chef blev inte heller så glad... Men vi blev jätteglada!

Helgen var i alla fall jättetrevlig! Jag var extremt trött men på fredagen var det after work på jobbet. Det var jättetrevligt. Jag träffade sedan D (som också varit på jobbet-after work) och två kompisar på after work :). På lördagen åkte vi och hälsade på en kompis i en annan stad där vi åt supergod mat, drack vin och pratade. Det var jättekul. När vi åkte därifrån på söndagseftermiddagen åkte vi direkt till en 25-års mottagning som även den var jätterolig!