Under kontroll

Pappas operation var svårare än de hade väntat sig. De råkade rispa upp hjärnhinna som skyddar spinalvätskan i ryggraden och han förlorade mycket blod. Men det är okey nu! Han är redan uppe och går och vid gott mod :)

Nu ska vi ut i skogen och leta svamp, sedan besök hos pappa och imorgon börjar jag nya jobbet. Läskigt och spännande.

Livet snurrar på

ibland kanske lite fort.

Denna vecka har jag fått ett nytt jobb, jag ska börja det nya jobbet på måndag, ställa om, ställa in, avsluta, förbereda (praktiskt och mentalt), intensivkurs i yoga och pappa ska opereras idag.

Jag är lite trött i huvudet nu. Det mesta är ju roligt av det som händer. Yoga och roligt, nytt jobb. Operationer är inte alls kul men å andra sidan har han väntat på den här operationen väldigt länge. Han är orolig (jag med) men väntan är över i alla fall. Det är bra!

Små njutningar


Den stora renen döpte vi till Bengt. Han hade en fru och tre barn och alla bodde de i en lada på kullen ovanför huset. Ibland kom de och hälsade på oss på gården. De var vanan att sköta sig själva där och jag tror inte att de gillade vår närvaro allt för mycket.


Jag tror vi hade bäst väder i Sverige. Fina dagar och vackra nätter. Någon regnskur kom det men det höll aldrig i sig särskilt länge.


Det sägs att det är inte är något bra hjortronår i år och vi är beredda att hålla med. Inte många bär fick vi ihop på vår bärplockning (men då kan man ju fota istället). Dock plockade jag och D blåbär på fjällvandringens sista dag.

Jag har fått jobb!

Det spritter i hela kroppen!

Lönen ska förhandlas senare, men tjänsten är min!

kanske...?

Igår var jag på två
jobbintervjuer vilka båda kändes bra. Den sista kändes väldigt bra och de sa att de skulle höra av sig idag.

Hela dagen har jag gått med telefonen klistrad i handen utan att ens ett litet sms har kommmit. Så tillslut ringde jag själv. Jag fick veta att de ej hade fått tag på någon av mina referenser. Han frågade om jag var väldigt intresserad av tjänsten och jag sa att det var jag. -Vad bra, sa han, för vi är väldigt intresserad av dig. Det står mellan dig och en tjej till som framstår som väldigt kompetenta.

Jag fick många fina ord på intervjun också, men det räcker liksom inte när det är en tillsvidare tjänst man vill ha! Eller en tjänst bara. Ett jobb. Snart är jag utan... Ett jobb som dessutom verkar superroligt verkar ju inte helt dumt tycker jag.

På måndag eftermiddag får jag veta. Ojojoj, vad jag hoppas. Vad jobbigt det är att inte veta!

I stugan

Del nummer ett av semestern:

Vi träffade våra vänner i Sundsvall för att fortsätta vår resa längre norrut. Gansk många mil norrut... Det är ganska tråkigt att åka bil.


Sista biten åker man båt. Då båten har legat vid parkeringen sedan förra sommaren finns ingen  motor i och bara "gamm-årorna" som håller på att mörkna sönder. Tur att det är medströms. Värre är det påvägen hem.


Hela gården var igenväxt  när vi kom dit. Att få igång åk-gräsklipparen var inte det enklaste men när vi nu inte hittade lien så var det ett enklare alternativ, att pumpa däck m.m., än att använda sax.


Kompisarna, som fjällvandrat veckan före, passade på att handtvätta i bastun..


Så här kul kan man ha med farmors gamla glasögon ;)


Surströmmingsmiddag blev det en kväll. Och kräftor en annan. Om man öppnar surströmmingsburken under vatten och sköljer igenom den ordentligt blir det inte lika äckligt. Smaken är helt ok tillsammans med alla goda tillbehör men visst luktade det förjävligt inne trots all efter middagen.


Vi eldar upp våra egna sopor. Glas och sånt tar vi med hem men det andra åker på högen. Man vill inte gärna andas in den där röken allt för mycket. Pappa föreslog att vi skulle köpa 20 liter finsk diesel av grannen men vi tyckte att 1 dl blåsprit var lika bra...

fortsättning följer

Jag mår bra

Jag mår bra. Jag har varken ont i magen eller blivit uppäten av en björn (vilket jag på riktigt tror är en uppenbar fara på fjällvandringen). Vi kom hem från fjällen igår och håller nu på att pyssla och packa upp, tvätta och greja.

Bildbevis på att jag varit utanför hemmets trygga vrå infinner sig så småningom.

PS
Jag ska på tre jobbintervjuer denna vecka. Wish me luck!

Nu väntar helstekt kyckling med vitlök, oliver och timjan. Till det bönsallad och saltbakad färskpotatis. Mums.

Kram,