Mysdag

Idag är en bra dag.
Gårdagens arbetspass var en aning tumultartat men gav ju en bra inblick i hur det kan vara. I säng kom jag vid 23 totalt slut och med världens huvudvärk.

Men idag är huvudet klart. Nu blir det frukost och en kopp kaffe. Träning och låååångdusch, lunch och mys. Ikväll är det yoga och restaurangbesök. Kan det bli en bättre dag för en arbetslös socionom?


image1048
bild: aftonbladet

Gå på date

image1047
bild: toast

På fredag ska jag och D gå på date. Vi ska gå ut och äta vilket vi inte har gjort på evigheter. Jag ser verkligen fram emot det!

Först ska jag gå på yogakursen, sen hem till pappa och göra mig iordning och så ska jag och maken ses på restaurangen. Det kanske är lite töntigt men det känns lite roligare när man gör sig i ordning på olika ställen och inte kommer samtidigt. Det blir mer som en riktig DATE.
Hjälp! Vad ska jag ha på mig? ;)

Testjobba

Idag är det tråkväder igen :(

Imorgon provjobbar jag igen vilket känns lite nervöst. Jag vet inte riktigt vad som förväntas av mig. Ska jag "gå med" och se vad som gäller? Eller ska jag rycka in och visa vad jag kan? Ingen har berättat vad som förväntas av mig.

De flesta som jobbar har mycket erfarenhet av behandlingsarbete. Jag har lite erfarenhet men mycket utbildning. Jag tycker att jag ser mycket som skulle kunna ändas och förbättras. Jag vet hur jag skulle göra. Men  hur visar man utan att trampa någon på tårna? Hur mycket kan man göra och säga de första gångerna man är där? 

Visst handlar det om hur man lägger fram det hela som min kära vän I säger. Men det är ändå svårt tycker jag. Jag vill ju visa att jag är bra, att jag är vettig och har bra idéer, så att jag får jobbet. Samtidigt är det kanske inte det personalen jag jobbar med eftersträvar? I alla fall inte nu och inte från mig!?

Under intervjun sa chefen att hon hellre ser utbildning framför erfarenhet och att erfarenhet nödvändigtvis inte innbär att man är bra på sitt jobb. Vi får hoppas att det räcker.

Bokrea

Är det idag bokrean startar?

Jag har i alla fall redan klickat hem några böcker från Bokus.

Maximal motivation  

image1045

Ordning & reda hemma : lär dig rensa i röran

image1046

Fyga drake  

image1043

Svart stig 

image1044

Sen kanske jag tar en tur i några butker för att det är så mysigt... men jag borde egentligen inte :)

Hur gör du?

Solsken

Snacka om att det var vårkänslor ute igår! Jag tog en skön promenad på förmiddagen och lät solen skina i ansiktet. Underbart!

Idag är det åter trist väder så här kommer lite härligat våriga bilder:

sia

i village

sia

green gate

bilder:
sia
iVillage
green gate

Eftermiddag och kväll provjobbade jag på ett ställe. Det kändes riktigt bra. Jag har dock inte "outat" än att jag inte har körkort vilket känns lite jobbigt. Men kanske blir det lite extratimmar där trots det...

På sätt och vis är det lite skönt att jobba timmar här och där, om jag tillslut får det att gå ihop. Jag får många kontakter och får möjlighet att testa många olika jobb. Men det är väldigt irreterande att t.ex inte kunna anmäla sig till den där kursen som går varje måndagkväll eftersom jag inte vet hur jag kommer jobba från vecka till vecka. Just nu får jag dock vara glad för de timmar jag får. Pengar!

Olika

Igår var vi på inflyttningsfest och lekta massa konstiga, fysiska partylekar. Eller konstiga partytriks kanske det mer var (inga egna bilder). Det tillsammans med två riktigt hårda träningspass de senaste dagarna gör att min kropp känns totalt överkörd idag. Det gör ont när jag andas djupt! Det blir ingen träning idag.

Som inflyttningspresent decoupagade jag en kruka (ingen bild) och gjorde ett blomsterarrangemang i (ingen bild). Jag blev faktiskt ganska nöjd :) Egentligen är det nästan billigare att köpa en blomma i blombutiken men inte lika kul!

Nu ska jag lägga mig i soffan och dricka te och läsa.
Sen har vi tvätt :(

Odlingssfunderingar

Kolla vad fint från simple sparrow!

image1037image1038

Jag har sparat en avokadokärna från frukosten. Går den att bara stoppa ner i lite jord mån tro? Måste man ha en såklocka över?

Jag har inte sått sen jag gick i lågstadiet tror jag...

Borde man kunna så olivkärnor?
I naturen gissar jag att de sprids genom att fåglar äter oliver och bajsar ut dem lite över allt. Jag har dock ingen lust att svälja några kärnor och ta reda på dem sen... Kanske går de bara att peta ner i lite jord och hoppas på det bästa?

Extra mycket fredag när man jobbat

image1036

Jag har just kommit hem från ett svettigt pass på en sån där cross trainer. Träningskompis A bangade i sista stund så jag tog tillfället i akt att köra 30 svettiga, konditionsminturar innan jag cyklade hem i stark motvind. Nu väntar jag på att maken ska komma hem, då blir det äggmackor och sedan att tungt stykepass i gymet. Jag började jobba klockan 7 imorse.

Helgen är kommen och idag blir det lugn kväll och imorgon fest. På söndag tvätt. En hyfsat vanligt helg. Men inflyttningsfesten på lördag ska bli jättekul! Paret som har festen flyttade in i sin lägenhet ett halvår före oss men de har sin inflyttningsfest ett halvår efter oss! Så det var på tiden! :)

Vad gör du i helgen?

Lite uppdatering från livet

Idag har jag varit på jobbintervju och det gick tydligen bra eftersom de ringde redan några timmar senare och frågade om jag kunde test-jobba på måndag!

Annars har jag varit trött idag. Och kall. Jag saknar min vän M som åkte hem i går eftermiddag. Vi ses alltför sällan.

Ikväll ska jag äta middag på nation med en vän och det ska bli jättetrevligt! Jag ska strax sminka mig och göra mig iordning.

Imorgon blir det en tur till Huvudstaden med Syster och ev systerdotter. Det ska bli riktigt kul.

Just det, jag har slutat på litteraturvetenskapen, jag orkar inte plugga mer! Jag känner mig klar.

I fredags bokade jag in mig på en helgkurs i ashtangayoga. Det har jag velat jättelänge men nu äntligen tog jag tag i saken. Det känns mycket bra!

Det är så skönt att verkligen få ändan ur och göra något istället för att bara gå och prata om det. Det lilla, lilla beslutet att gå en yogakurs påverkade mig faktiskt mycket. Tillexempel att hoppa av kursen fast jag inte har något jobb eller annan inkomst. Det kanske inte låter så smart, men det är otroligt skönt. Är det för sent att revoltera när man är 25?


image1035
bild: reskoll

Mot ljusare tider

åhlens toastbhg

sian

sia

ljusa, härliga bilder från
Åhlens
Toast
BHG
Sia

Jag lever

men det är knapt!
Jag har varit på ett sjukt jobbigt träningspass idag. Och jag är fortfarande helt slut! Fast jag och träningskompis M kom hem vid 13 och hade både hunnit äta bananer och bastat!

Superskönt var det i alla fall. Jag tror att maken är stolt över oss :)

Mottagningen i lördags måste jag säga var riktigt lyckad. Trots att alla ungefär 30 gäster kom samtidigt och det blev kö ut på gården fick alla plats. Folk satt lite här och där i vår lilla tvåa men finns det hjärterum... 2 hundra och massa barn var det också. Jättekul!

Maten var till belåtenhet och det mousserande vinet gick åt i all hast :)
Massor av vackra blommor och fina presenter fick jag också!

Pappa fotade lite. Knappt några bilder på mig dock. Men i alla fall ett kort med kaffekoppen i högsta hugg.
Så klart!

mkaffebarnkök132254-1025

Självklart glöms det bort att ta kort på alla den goda maten. Tack Syster och Svärmor för hjälpen!

Här är sist i alla fall en liten kille som fått nog!

På kvällen kom det glada vänner på besök och sent i säng kom vi och de övernattende vännerna.

Det bådar gott för imorgon

image1024

Ja, otroligt suddig bild men visst bådar den gott för imorgon?
(sen finns det saft och läsk, lättöl och bullar och sallader och pajer m.m.)

Idag, var också en väldigt bra dag. Vissa dagar bara är så. Den avslutades med otroligt god pasta middag och några glas rödvin. Nu är det dags att sussa.

kram

Jag vet hur man gör!

Det har varit mycket i media om att det är så svårt att avsluta sitt facebook-konto.

Men jag vet hur man gör!

Jag skrev just två snabba wall-kommentarer till två olika personer men med ungefär samma innehåll.
Då kom det upp en dialogruta om att jag använda funktionen till att spamma andra användare. Det du!
Om jag fortsatte skulle jag bli avstängd från facebook!

Så om du vill avsluta ditt facebook-konto är det bara att skriva jävligt fort! Lycka till!

Middagstips

Ett gott och nyttigt mattips kan du hitta här

kk

Mer till Elise

Fler tips från en gammal Allt i Hemmet:

image1023

Går det att läsa?

Full av energi

Jag hatar, hatar mitt dumma, dumma knä. Men annars är det bra. Oj, kom just på att jag måste plugga lite men det löser sig. Jag är fast hemma pga av knät men fönstrena är öppna och släpper in härlig vårluft (i februari?!?!)

Jag är full av energi, städar, grejar och pysslar.

Så drömmer jag om allt jag ska göra när jag någon gång får ett jobb..
- köpa digital systemkamera!
- spara pengar till långresa
- gå på yogakurs
- gå till tandläkaren

Liten shoppingtur

Jag är så duktig på att handla på rea. Allvarligt så handlar jag nog nästan uteslutande på rea... Det är kanske trist, menn sant.

hjärta

Lilla hjärtat var dock inte billigare än vanligt. Kanske dyrare till och med? Men inte var det så dyrt för det. Det pryder i alla fall sin halvt ihoptorkade växt som D fick i födelsedagspresent. Det var inte så länge sen men redan har halva dött. Den kräver otroligt jämn vattning och när vi var borta en helg så möttes vi inte av en glad syn när vi kom hem.

lyktor

De röda lyktorna har jag spanat in länge. Jag tycker de är jättefina och kommer passa bra på vår balkong i vår. Nu fick jag dem båda två för 35kr! Kan det bli bättre? Det är så roligt när man hittar något på rea som man gått och kollat på.

stickning

Till mina garner har jag varit inne på att köpa en sån här korg ett tag. Och nu stod den där, på rea och allt :)

På min shoppingtur köpte jag dessutom fyra små ljus i form av fåglar och ett litet smyckeskrin i glas. Hela kalaset gick på 180kr :)

Efter shoppingturen i måndags gick jag hem till svärmor och drack kaffe. Mitt knä var inte så glad på mig så jag fick skjuts hem därifrån. På vägen svängde vi in på Coop forum och vad hittar jag där om inte en cerise margarethe-skål, 3 liter, för 99kr! Vilken fyndardag! När dessa skålar har nedsatt pris är det alltid de vita eller röda, vilket jag inte vill ha.

Inredningstidningar

image1016

Ibland rensar svärmor bland sina inredningstidningar och då får jag en bunt.

Mendont knä och huvudvärk , som hållt mig hemma, har jag legat i soffan (du ser hur härligt tillknöglade kuddarna är), med en kopp te och läst tidningar. Många tidningar!

House and Garden är inte riktigt min tidningar jag kommit fram till, men Allt i Hemmet gillar jag riktigt mycket. De har tips och idér som går att förverkliga inte bara gods och världens dyraste möbler i ett vackert stenhus i Provance (åh, vad jag skulle älska det!). Den brittiska tidningar Ideal Home var riktigt trevlig också.

Jag river ur det jag tycker är snyggt och om det är några bra tips och sätter in i en pärm. Det är ju ett bra tips för att slippa hundratals tidskriftssamlare som i alla fall inte få plats hemma hos oss.
.

Vinterfest

med värme..

image1008

image1009

image1010

image1011

martha
simply blooms

Rött barnrum

Min vän Elise har länge funderat på att göra iordning sin lilla tjejs rum i rött och rosa. Visst var det så?
Hittade den här artikeln igår i en gammal Allt i hemmet och tänkte på dig!

image1014
image1015

Vad ska jag göra?

Frysen är full!
(och just nu är det inte en bra sak)

Alla hjärtansdags-dukningar

image982

image983

image984
brud och bröllop

image985
tasteline

image986


image989

image990
BHG

Någon dag kanske jag orkar göra snygga kollage...

Helgmys

De misslyckade muffinsarna var faktiskt goda. Jag tänkte gömma elendet under glasyr så vi får vi se om de går ner hos gästerna :)

Idag har jag bakat vanliga chokladmuffins och de ser i alla fall ut som de ska.

Vårt spaande går utmärkt. Förutom en liten break just nu men internetbetalningar och tvätt. Men snart är vi tillbaka till fruktätande, träning och bastu.

igår hade vi det så här mysigt i den bokningsbara bastun som finns i bostadsrättsföreningen:

image1013

Don't try this at home

med tanke på att jag omöjligt kan följa recept är det konstigt att jag inte misslyckas oftare.
Men nu har jag gjort det!

image1012

Jag skulle göra chokladmuffins och råkade hitta en förpackning med marshmallows i skåpet. Vad bra, tänkte jag och stoppade ner en i varje muffin...

Ja, ni ser ju reslutatet själva. Så, nu behöver ni ju inte göra det misstaget.

MMmm Fredag!

Nu måste jag faktiskt ta tag och bli klar med den här diktanalysen. Den ska bli fem sidor och är nu fyra... Hm.. vad ska jag hitta på?

Den ska inte in förren på tisdag men på måndag jobbar jag och idag har jag ju så mycket att göra. Jag ska baka och byta gardiner och städa, Jag har ju inte tid att plugga!!

Det är så skönt att det är fredag! Jag älskar fredagar. I helgen ska vi ha hemma-spa, vi ska bara ta hand om oss själva, äta massa god och nyttig mat, dricka fruktjuice och träna, läsa och gå promenader. Det ska bli skönt.

image1007

Men jag måste ju blir klar med tentan så jag kan börja förbereda spat.

Muffins

Igår kväll bakade jag muffins. Jag har tänkt att de ska förvandlas det söta alla hjärtansdags-cup cakes med rosa glasyr och hjärtstrsslet. Men det blir nästa vecka det.

image1006

Formarna tog slut så jag använda en sån där muffinsplåt. Den har jag inte använt på länge eftersom jag hade för mig att de fastnade så fasligt i den. MEN vad fina de blev, alldeles toppiga som ett japanskt berg :)

Jag gjorde en sats hallonmuffins och en sats med kokos i. De blev riktigt goda!

Det fortsätter fortfarande...

Igår började kära D röja i vårt förråd eftersom han tyckte att det var alldeles för mycket saker där. Vilken ängel! Det innebar också att jag fick ta ställning till en mängd saker, om dets kulle slängas, sparas, flyttas på osv. Sist men inte minst kom han med en brevkorg full med papper.

Det har varit min ångesthög. Ni vet, en sån där hög med papper som man inte riktigt vet vad det är i. Och kanske är det något jobbigt... något man borde tagit hand om för länge sen... eller något jobbigt som måste göras... Den har legat där orörd allt för länge och ju längre tiden går desto jobbigare blir det att ta tag i den...

MEN NU skulle det göras!

Det var underbart. Vilken befrielse! Speciellt som det inte var något jobbigt i högen. Det var bara att slänga det mesta :) Haha! Där fick jag.

Sen i farten tog jag tag i skrivbordshutchen och slängde massa papper där också!

Vad skönt det är att slänga, att rensa!

och allt för att slippa plugga...

Idag har jag varit och tränat. Nu kaffe och poesi!

Fler pysselrum

Tänk om jag hade ett eget pysserrum... (Ja, jag kommer fortsätta tjata om det här) 
Eller de behöver inte bara vara mitt... Men vigt åt pyssel och roliga kreativa skapelser.

image991image993


Och lite pysselgrejs-förvaring att inspireras av:

image992

image994

image995

image996

bilder:
ideal home
Martha Stewart
BPTeen
BHG

Det fortsätter..

Först en tur till IKEA, galgar, tre, små vaser,



servetter, värmeljus och vanliga ljus, ingen lampa och inga ölglas. Sen bar det iväg hem till svärmor för fika och en kik i de senaste inredningstidningar. Kaffe, fika och sedan till mataffären där vi storhandlade duktigt, både frukt och grönsaker i mängder. Hem och havregrynspannkakor, varma bär och keso. Nu framför datorn, måste skriva hemtenta. Mannen på motorcykelaffären och jag bloggandes...

Ja... Det var den "plugg-dagen"

image1003

och från hyllan lockar Leila
-Kom, kom och baka istället. Det är mycket roligare!

Badrum

Jag såg detta badrum och dånade. Jag vill ha!

image980


Här skulle jag må bra!

Jag trock dock att maken inte riktigt skulle hålla med mig. Det är inte så att han inte kan tänka sig rosa... bara inte så mycket!

Detta är nog mer hans stil:

image981

Och jag skulle inte säga nej till detta badrum heller.
Får jag ha några rosa handdukar?

Dessa och många fler fina badrum hittar du på
Ideal home


Osugen

Jag har tyckt att litteraturvetenskapen har varit jättekul. Men nu är vi har fått vår första hemtenta har all lust försvunnit. Jag har ju egentligen ingen lust att plugga mer. Jag kan omöjligt förmå mig att sitt ner och skriva en diktanalys. Jag kan inte för mitt liv se meningen med att leta versfötter hit och dit.

Efter att ha jobbat hela helgen är jag nu faktiskt väldigt jobbsugen! Visst är det trist att jobba helg men det är ju bara för att D är hemma då. Annars var det rätt skönt faktiskt.

image1002
bild: toast

Smalare kladdkaka

Det kan ju inte finnas någon människa som inte gillar kladdkaka. Eller?
Problemet med kladdkakor är att de är så fruktansvärt kaloririka!

Jag hittade på
Tasteline en kladdkaka som är nästan fettfri.

Smalare kladdkaka


1 kaka, 8 bitar
Tillagningstid ca 45 min

1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
4 msk kakao
1 krm salt
1 dl kesella, 1%
1 dl vetemjöl

Näringsvärde per portion:
Energi 183
Kolhydrater 34
Protein 5
Fett 3

1 tsk margarin eller smör, till formen
1 msk florsocker, till garnering

Gör så här
1. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, sätt ugnen på 175 grader
2. Rör ihop socker, sirap, ägg, kakao och salt, tillsätt sedan kesella och mjöl och rör ihop till en jämn smet.
3. Fördela smeten i formen och grädda i 25 minuter.
4. Pudra över lite florsocker och servera kakan med glass och färska bär

image1001

Kanske kan var anågot att prova.

Hjärtbröd

Igår bakade jag söta små bröd-hjärtan. Recptet och idén hittade jag på Brud och Bröllops hemsida. Det visade sig vara ett riktigt bra recept och bröden blir jättegoda, fluffiga och härliga.

image997

image999

Funderar vad jag kan strö dessa sötnosar på...

image1000

Alla hjärtans dag..

..närmare sig. Vi brukar inte fira det direkt. Om dagen infallit på helgen kanske vi har ätit extra gott och någon gång (när vi just börjat träffas) fick jag rosor...

Nu är är alla hjärtans dag på en torsdag och på lördagen efter ska jag ha examensmottagningen. Jag funderar därför på om denna fest ska få en touch av romantik...

Några förslag på vad man kan hitta på?

Hostess with the mostess har många förslag på vad vi ska äta:

image977

image978

image979

Rött måste blandas med rosa eller andra färger än vitt för att bli alla hjärtans-dagit och inte juligt har jag märkt. Så julduken fram fast med rosa servetter och blommor?

Hur funkar headern/bannern

Eller vad det nu heter.

Värme hemma

Kanske är det bara min stora längtan efter att få resa bort. Dit där livet är enklare, varmare och färgerna starkare...

image974

image973

image975

image976
bilder:
range decor
domino mag
Martin Secerblad (expressen)

Jag skulle gärna vilja byta ut lite inredning här hemma men finns det pengar över ska de sparas så vi faktiskt kommer hemifrån istället :)

Frågan är hur man kan förändra utan att det kostar. Det ska nog gå det med.

Jobbjobb

Jag har jobbat hela helgen. Från fredag eftermiddag till söndag kväll. Jag har bara farit hem och sovit ibland. Mannen har jag inte sett utan bara anat i mörkret i sängen när han kommmit hem på natten eller som igår när jag kom hem när han redan gått och lagt sig. Trist att inte ha helg tillsammans men pengar är bra och det var inte så farligt att jobba.

Nu är det dags att ta tag i hemtentan i litteraturvetenskap. Jag är faktiskt inte riktigt sugen. Jag kanske ska ta ledigt lite, ta helg idag. I alla fall i några timmar till.

Hittade den här någonstans. Den var rolig :)

image972

Nu ska jag ta en kopp kaffe och sätta mig och planera veckan lite.
Mysigt. Radio i bakgrunden, gröt, varmt, ångande kaffe, ensam, kalender, rosa penna och en orörd vecka.

Påväg till "bokklubben"

Jag har just läst klart "Ett eget rum" av Virgina Woolf nu på morgonen. Så går det, att man får kliva upp kvart över 6 på morgonen och läsa, när man valde att gå och träna istället för att göra sin läxa kvällen innan.

Men nu är den läst och det var riktigt trevligt att sitta nu på morgonen med bok och en kopp kaffe och vänta på gryningen. Nu ska jag strax cykla iväg till universitetet för seminarium på boken och sedan ska jag jobba. Och det ska jag fortsätta med hela helgen förutom några timmar sömn var natt.


image971