God mat, vin och träning

Hos oss blev det inte mycket påskpyntat men några påskiga blommor får i alla fall ge lite hopp om våren nu när det har börjat snöa igen...

image1102

Övrigt, i påsk, har jag jobbat långfredag och idag annandagen. Påskafton firade vi hemma hos Syster vilket var väldigt trevligt och vi blev kvar till kvällen.

Vi har testat massa nya recept (igår kokt kyckling med tonfisksås!), vi har druckit goda viner, läst böcker och träningstidningar och hunnit med några varv på gymet. Det enda som saknats har varit lite härliga promenader men än så länge tillåter inte mitt knä det.

Nu till helgskinkan som väntar på att ätas upp. Mums!

Fruktfat

image1101

Jag har "decoupagat" ett fat att han mellanmåsfrukten på jobbet. Mönstret hade synts tydligare om jag målat fatet först men jag gillar den här effekten.

Anatomilektion

image1099

- Det här är skulderbladet som sitter fast här och där och här är ledkapseln och...
Jag minns inte mer.

Men lammköttet blev till en fantastiskt god gryta som avnjöts med ett väldigt gott ekologiskt vin.

image1100

Efter otroligt god middad och en underbart god chokladpralin som D fått från jobbet cyklade vi hem till M&M. Där dracks det lite mer vin och spelades TP och busades med deras gigantiska hund. I säng vid 3.

Nu ska vi hem till Storasyster på påskmiddag. Kul!

Minestronesoppa

Jag lagade denna soppa i tisdags. Jag drömmer om den än!
Receptet är hämtat ur Paolo Robertos kokbok "Mina fastrars mat"

image1097

Färggladare mat får man leta efter

image1098

Väl värt att prova!

Tröttelitrött

Två dagar på jobbet. Jag är trött!

Jag ska dessutom jobba fredag och måndag på "första stället" där jag jobbat timmar eftersom jag lovade det för länge sen. Känns lite jobbigt. Nu skulle jag ju nästan behöva dessa extradagar ledigt för att smälta alla nya intryck. Det ger ju pengar i alla fall.

Mysigt med påsk i alla fall dock blir det inte mycket påskpysslar här. Jag ska gå och lägga mig.

En sak som gör mig ledsen

32 krig och väpnade konflikter i världen idag enligt  en freds- och konfliktforskare som just pratar i P3. Hur många har du hört talas om? Media rapporterar om Britney Spears och snabba sätt att gå ner i vikt.

De flesta konflikterna handlar om ekonomi. När gick det så snett?
(andelen krig och konflikter har minskat sen 90-talet)

Working girl

Nu doftar det bröd och gott i hela lägenheten. Jag ska fortsätta med städningen men hamnade i telefon med en kompis i en timme.

Lönen är satt och den är skitdålig men jag känner mig hyfsat nöjd ändå. Jag har ett jobb! Jag kommer få ett eget litet kontor på 9kvm, regelbundna arbetstider och jobbarkompisar att äta lunch med. Det tycker jag är kul :) Imorgon börjar jag!


image1096
bild: sktf

Jag ringde upp behandlingshemmet där de velat och berättade att jag inte längre var intresserad av tjänsten där
- Nämen vad synd. Vi var verkligen intresserad av dig!
- Det var kul att höra, sa jag, men det tog för lång tid för mig. Jag kan inte vänta.

Det var skönt att få säga.

Nu blir det kaffe och nybakt bröd!

I väntans tider..

Nej, jag är inte med barn även om alla verkar tro det så fort jag inte dricker ett glas vin eller bara har allmänt svullen mage eller en stor tröja på mig. Jag är less på era insinuationer! Jag ser det i era frågande blickor och era illa dolda frågor om det är något på gång eller om vi inte behöver en större lägenhet snart. Lämna vår familjeplanering till oss! Jag vill inte ens veta att ni funderar över det. Jag vill inte ens att ni ska fundera över det (men det är ju lite svårt att hindra någon från att göra).

Så.

Nä, jag väntar på att de ska ringa angående jobbet så jag vill inte gå hemifrån. Jag bakar bröd och städar lite.



Uppdatering:
Det går åt h-vete med lönen.
- Ja, men löneutvecklingen är i alla fall bra. (?)

Läste ett deprimerande inlägg på ett forum för socionomer. Lönerna är verkligen skit, det har jag ju alltid vetat men jag trodde och hoppades att det skulle hindra ändras tills jag var klar ;) En hygglig lön får man om man flyttar på sig och byter jobb varje år. Men hur kul är det?

Jag är så trött

Jag orkar ingenting. Jag är nära att somna på de mest konstiga ställen. I bilen, i tvättstugan... Vad är det med mig? Det här är inte roligt längre!!

Idag har jag övningskört två gånger. Det är bra. Vi har kört, tränat och ätit. That's it. Nu ska jag sova.

Imorgon ska jag löneförhandla. Det är läskigt och jobbigt. Jag är dålig på det och jag vet att det inte finns så mycket marginaler. Men jag måste ju försöka!

lön

Dagen efter

Igår firade vi. Idag har jag ont i huvudet!

image1092

Improviserad champagnekylare av en bunke med vatten och isbitar. Funkade utmärkt.

I onsdags blev jag uppringd av en person som hade sett min ansökan till ett jobb jag sökt. Det jobbet hade jag inte fått men hon undrade om jag var intresserad av en annan tjänst. Javisst! Jag hade ju just varit på det andra stället och inte fått några besked.

I fredags var jag på intervju. På morgonen sa jag till D
- Det kanske blir champagne i kväll då.
- Nä, sa han, det tar vi när du fått jobbet, de bestämmer sig ju inte idag. 
Men de bestämde sig på en gång. Nu ska de bara kolla mina referenser och så blir det löneförhandling på måndag. På tisdag börjar jag :)

På kvällen firade vi med champagne medan vi lagade mat och åt laxpaté med en sås gjord på kesella, lätt majonäs och vitlök. Hur gott som helst! Sedan åt vi hemmagjorda köttfärsbiffar kryddade med oliver och soltorkade tomater. Och vitlök så klart! Till serverades samma sås som till förrätten och klyftpotatis. Till ett supergott rödvin.

Jag är så otroligt glad över det här jobbet!

Jobb då...

Med störta sannolikhet börjar jag på nytt jobb på tisdag.

Hem som inspirer

mig hittar jag ofta på Boligtorvet

kök

vardagsrum

b

bolig

En sån härlig morgon

Först ville jag inte alls gå upp. Jag snoozade flera gånger om. Jag tror jag har sovit lite dåligt i natt och natten före med. Fast det känns okey nu.

Jag drog mig i alla fall upp och på med träningskläder sedan har jag gått en 75 minuter lång skogspromenad. Superhärligt! Jag har nyligen hittat ett eljusspår i närheten som är trevligt att traska. Inte så många andra verkar ha hittat dit heller. Idag mötte jag bara en kvinna med två små hundrar.

När jag kom satte jag på kaffe och kokade ägg. Nu har jag ätit naturell youghurt med banan och flingor, ett ägg med kaviar och är inne på min tredje kopp kaffe :)

En bra morgon, en bra start på en nervös dag.
Wish me luck!

morgon
Kanske inte lika bra som där en här morgonen. Men det är det inte mycket som är.

brev

Jag hade fått ett mail. Det slutade så här:

"Man vill ju helst att det ska vara solsken och blommor, men allt som händer är att det blir vår."

Jag saknar dig!

mer jobb...

Jag ska på intervju på fredag! Det känns skönt. Jag hoppas verkligen på det här! Det skulle vara en skön knäpp på näsan åt de som inte kan bestämma sig om de vill ha mig eller inte ;)

Härlig brödblogg

Hittade just bloggen Pain de Martin. Han bakar bröd och jag blir så sugen!

image1084

Konstig tulpan

Det är mycket tulpanbilder som vackert pryder olika bloggar nu. Jag sällar mig till sällskapet genom att visa upp den här konstiga blomman

tulpan

jobb....?

Nu har jag varit på vikariehandledning på ett av de ställen jag har jobbat på. Jag krävde lite besked av dem. Jag har gått mina intropass och sedan inte fått höra någonting alls! Det har varit helt tyst från deras sida. Själv har jag fått reda på att en fd kursare till mig har fått den tjänsten jag sökte. Till mig har de inte sagt något alls. Så idag sa jag till dem att jag ville ha lite klara besked och att jag självklart söker andra jobb!

Nja, jo, vi håller på att intervjua... Vi är flera stycken... Kanske har du hamnat mellan stolarna....
För att ytterliga späda på hur förvirrat det är på det där stället fick jag tala med tre personer som inte talat med varandra!

Hur som helst har jag nu varit väldigt tydlig med att jag söker andra jobb och att jag därför visst kan jobba timmar men att om jag inte får en tjänst hos dem kommer jag kanske försvinna snart. Jag har också sett till att jag ska få besked under denna vecka. Och de har sagt att de vill ha mig som timvikarie om inte annat. Inte ens det visste jag innan!

Det känns inte helt okey men det känns bättre.

Nu ska jag söka jobb och sen fika med en kompis på stan.

Yogabollar

Dessa bollar såg inte alls ut så här när jag gjorde dem i lördags. Receptet är gjort av Camilla Mossberg och jag hittade det på Allt om yoga.

1½ dl Müsli (lättrostad, osötad)
1½ dl havregryn
40 gram hackad mörk ekologisk choklad (kan uteslutas eller ersättas med carobchoklad)
½ dl solrosfrön
½ dl rostad hasselnöt (minst)
ca 1 dl russin
1 väldigt rågad matsked rismalt
saft och skal av ½ - 1 ekologisk apelsin (gärna mycket skal)
kokos

Gör så här:
Gnugga skalet av hasselnötterna och hacka dem. Blanda samman alla ingredienser i den
ordning de står uppräknade i receptet. Var särskilt noga med rismalten, den måste
arbetas in väl innan apelsinsaften tillsätts. Rulla snygga bollar och vänd i kokos.
Kyl ordentligt. (Då får de också rätt konsistens.)

image1082

Vad är rismalt?! Det fick gå bra utan det i mina bollar. Jag tror att nästa gång jag gör dessa mumsiga bollar ska jag göra dem i mixern så att det blir riktigt finfördelat. Bitarna av nötter och annat var lite för stora. Det kommer också göra att russinen kan hjälpa till att kladda ihop resten av ingredienserna. Det var lite svårt att göra snygga bollar av röran. Kanske hade rismalten hjälpt till?

Goda och nyttiga var de i alla fall. Den första bollen kändes lite trist, men det var för att man förväntade sig något väldigt sött som en chokladboll. Den andra bollen var fantastiskt god och smakrik. Helt utan mjöl och socker och med massa nyttigheter är detta något man kan mumsa på med gott samvete. Detta kommer definitivt att göras igen. Kanske redan till nästa schlagerkväll.

Förresten: någon som vill bjuda in oss till finalen i melodifestivalen på lördag? Vi har ju ingen teve!
Jag kan muta med yogabollar!

Sovrumsdetaljer

Idag fick det istället bli några detaljer från sovrummet.
bild
Bröllopsfoto har så klart sin plats. Jag älskar det här fotografiet. Jag får en känsla av västerlänningar i ett sekelskiftesjapan ;)


ros
En torkad vit ros. Jag hatar egentligen torkade blommor men den här var rosen var så stor och torkade så vackert. Den får vara kvar tills den samlat på sig för mycket damm!

glas
Ett litet smyckesskrin i glas fungerar som likkista för mitt älskade tukosthalsband som tappad för många stenar för att kunna bäras.

Badrumsdetaljer

trä
kam
Att kamma sig med träkam sägs ju vara det bästa för håret. Därför införskaffade jag denna vackra kam som dessutom är etts mycke i badrummet.

elefanttvål
De snygga tvålarna luktar underbart och är en fin färgklick. Inte behöver man tvätta sig med dem...

Myspys

mateus

lampor

buddha

bilder:
mateus
the brides café
expressen

Hemmafrun

Idag var det bara en dags jobb. Alldeles för lite! Inte särskilt skönt heller. Jag blir alldeles rastlös av att gå hemma och skrota. Det finns ju massa saker att göra egentligen, jag har mina små projekt och jag vet att den dagen jag får ett fastare jobb kommer jag tänka -Varför utnyttjade jag inte den tiden!?

Hur som helst, idag är det vackert väder! Jag städar, läser tidning, dricker kaffe och myser. Det blir för tråkigt att städa allt på en gång så jag gör det lite i omgångar och varvar med mys :) Balkongdörren står öppen och P3 skrålar från de tre radioapparaterna i lägenheten.

Igår bakade jag härliga, nyttiga, 
blåbärsmuffins och idag blir det nog en hälsosam chokladkaka (jag sa inte kalorisnål).

Efter lunch tror jag att det blir en promenad i solskenet. Ikväll blir det bio och imorgon schlagermys med en kompis. På söndag fyller min  år och då ska vi dit på fika. På kvällen ska vi fira D's pappa som fyllt år för några veckor sedan.

Trevlig fredag!

image1069

Den vitklädda mannen med den röda skinslipsen (!) är min pappa och den lilla tjejen klädd i rosa elefanter, det är jag!


Skryt!

Haha, jag fick VG på litteraturvetenskapstentan. Fast jag inte korrekturläste den (det tyckte läraren i och för sig var mindre bra...). Eftersom de sa att det var ovanligt att någon fick VG under A-kursen och att jag aldrig fått det tidigare så tycker jag att det är jättekul! På socionomprogrammet hade vi bara G vill jag tillägga :)

Hjälp!

 

"We're adults. When did that happen?
And how do we make it stop?"
-Dr. Meredith Grey

Vit, vitare, vitast

Det går inte att komma ifrån att vitt i i olika färger är en otroligt fin färg att dekorera en fest med. Det är väldigt classy.

vit dukningvitare
majvitt

bilder:
the brides cafe
brud och bröllop

Jag har tråkigt!

Usch, jag har så där tråkigt som man kunde ha ibland när man var lite. När det regnade och alla kompisar var bortresta, när mamma och pappa var upptagna med annat och det inte var något på teve. Jag önskar att jag hade en tv! Det är faktiskt första gången sen vi slängde ut den.

Så, ingen teve, maken är borta, jag har ingen inspiration att pyssla, har kollat i sylådan två gånger men stängt den igen, jag har har fem böcker på vardagsrumsbordet men inget jag orkar läsa.

Så jag väntar på att få gå och lägga mig...

Reslängtan...

Karro har kommit hem från Vietnam. Fantastiska bilder kan man hitta på hennes blogg. Och min reslängtan blir inte mindre direkt, inte ett dugg!!

Just nu får jag nöja mig med att kolla på gamla resbilder, drömma och spara pengar...

image1060

image1058image1059


Sommar och sol!

Fick Bon'a'parte underklädeskatalog idag. De hade så fina badkläder så jag bara måste visa er. Superfina baddräkter med retrokänsla. Man blir ju helt otroligt sugen på att hänga på badstranden!

image1052image1053image1054image1055

Den blommiga badräkten är nog min favorit. Men tror ni att brösten kommer sitta kvar där de ska?

På pysselfronten intet nytt

Nu har jag anmält mig till en längre yogakurs. Trots att jag egentligen inte borde pga ekonomin tog jag beslutet att göra det. Jag investerar i mig själv! (Visst låter det bra? Det går nog att applicera på fler saker...)

Är lite sysugen också... det ska nog bli en medeltidsklänning så småningom har jag tänkt. Men nu är det Bonniers trafikskola som gäller! Inte mycket pyssel att komma med här. Sorry.

image1051

Haha, hittade denna på
Arga lappen

ångestkörning

Det kändes så bra idag men övningskörningen. Jag var riktigt peppad, jag jobbade lite med Bonniers trafikskola på datorn innan vi gav oss iväg på eftermiddagen.

Jag körde landsväg och det gick riktigt bra. Sen åkte vi hem till min far och lämnade och hämtade lite grejer. Halvvägs hem stannar D och säger att jag ska köra resten av vägen. Jag vägrar!
- Nej, nej, nej, NEJ!
Han blir irreterad och förstår inte varför. Vi blir småsura på varandra. När vi kommer hem försöker jag förklara att det är för tidigt. Jag blir stressad av en bil bakom mig på landsvägen. Massa bilar i stan är för snart. Jag vet att det inte är bra att vänta för länge (jag har ju kört endel innan för ett år sen). Det får inte bli som när jag skulle lära mig jonglera. Jag fastnade på steg tre och lyckades aldrig komma vidare därifrån. MEN mycket trafikerad väg känner jag mig inte redo för.

- Jaja, vi får inte göra en sån stor sak av det, säger D
- Jag försöker ju bara förklara. Bli inte sådär, säger jag.
- Vad ska jag göra då? frågar han och cyklar iväg till gymet och nu sitter jag och är lite ledsen. Det som kändes så bra blev i slutet av dagen bara jobbigt igen. Och dessutom har jag en irreterad make som inte förstår mig ;(

Fast han är nog mest också bara ledsen över att han inte kan hjälpa och att det blev fel...

Uppdatering:
Fast han kom hem från träningen pigg och glad och jag har lagad jättemumsig middag och allt känns bra igen. Jag har dessutom klarat alla frågor om väjningsplikt i Bonniers trafikskola ;)

Tack för tipsen!

Tack för era snälla tips om övningskörning.
Idag känns det faktiskt bättre än det någonsin gjort. Orden -Vi måste prioritera att övningsköra idag, har kommit från mina läppar.

Sista yogaklassen på helgkrusen har varit. Ashtangayoga känns riktigt kul och jag hoppas att jag kan fortsätta med nybörjarkursen. Igår var jag helt slut. Jag somnade efter lunchen och gick och lade mig vid tio igår kväll :) Träningsvärk både här och där. Men bra värk!

D är med syskonbarnen och badar på äventyrsbadet. jag är lite avis för det är ju så kul och leka och det var länge sen jag träffade ungarna. Jag får istället ta och göra mig en fruktsallad att äta med keso till lunch.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

Övningskörning

Idag har jag övningskört.

Jag tycker inte om att köra bil. Jag tycker att det är jätteångestladdat och jag började faktiskt gråta lite innan vi skulle iväg. Jag vet inte varför det är så här. Jag MÅSTE verkligen ha körkort pga jobb...

Men jobbet är den ändå motivationen jag har. Älsklingen försöker och lirkar och frågar men det är så jobbigt. Han är så bra och duktig. Jag är knäpp. Han undrar om jag inte kan känna att det vore sjysst att ta körkort för hans skull? Jo, nä! Allvarligt, jag kan tycka att det vore sjysst. Men det är inte tillräckligt starkt argument för att fungera som motivation.

Fast jag körde en timme i alla fall och det gick riktigt bra fast det var ett år sedan sist. Det var helt okey. Och ändå känns det så jobbigt nu. Jag borde gå i terapi!

D tycker att jag ska köra med affirmationer framför spegeln, för att ha testat allt. Jag tror att det är mest att bara köra och komma över spärren. Men det är ju så jobbigt tills man har gjort det.

Några tips? 

 image1050
Jag och vår bil Urban för två år sedan när jag "började" övningsköra.

Yogan

Jag har nu avverkat två av helgens tre yogapass. Det är sååå roligt! Det är tufft och svettigt och underbart.
Yogaläraren är en petit, lite eterisk kvinna med stort hår som säger "Mm..." i slutet av varje mening.

Förutom att det är bra träning tror jag att just ashtangayogan är bra för mig. Där får jag öva mig på saker som jag är dålig på. Acceptera att jag inte kan, ha tålamod, stå ut och inte pressa på för hårt. Jag tror att det är nyttigt för mig och säkert kan påverka resten av livet också.

Igår kväll åt vi så otroligt gott! Det var fantastiskt! En underbar trerätters middag med vin. Servicen var inte den bästa, den var bra när den kom, men det tog lite lång tid. Fast i ärlighetens namn gjorde det inte så mycket eftersom vi var mätta mellan varje rätt :)

Det var en väldigt härlig mysdag som jag hade.