Solen och livet återvänder

Vilken helg! Det har ju varit fantastiskt väder och jag har gjort nästan bara roliga saker :) Dessutom börjar jag känna mig lite piggare. Äntligen!

I lördags var stackars maken på kurs. Själv tog jag en promenad i solen före frukost innan jag läste igenom hela DN (eller nä, inte sporten) och åt en nyttig och jättegod frukost.

Jag tog det lugnt och gjorde mig iordning innan jag satte mig på bussen till den större staden där jag träffade en kompis för lunch. Vi åt god sallad på en uteservering och pratade om ditten och datten. Det var så länge sen vi sågs men det var verkligen kul att träffas och jag hoppas att det inte går så lång tid igen. Vi gick i några butiker och slog och sedan ner i solen på en annan uteservering för kaffe och biskvie. Underbart! Solsken och samtal.

Jag mötte sedan upp maken som var färdig på kursen vid 16:30 och vi handlade lite kläder innan vi åkte för att hämta upp en takbox som vi har fått. Mycket generöst!

Vi åkte sedan hem till lilla staden där vi lämnade bilen och gick ut och åt på restaurang. Vi började med en fördrink på uteserveringen innan vi flyttade in. Efteråt träffade vi vänner för en öl.

Igår gjorde vi först lite tråk-storhandling men åkte sedan med en vän och hans hund till en herrgård där vi fikade i solen. Sedan blev det promenad på landet i det härliga vädret.

Det var en riktigt bra helg!

Det går inte

Jag har försökt lägga ut inlägg i flera dagar. Men varje gång jag ska ladda upp en bild slutar internet att fungera. Sjukt. Vi som just köpt ny dator för att vi var så j*la less på vår gamla virusinfekterade dator där internet bara fungerade ibland.

Så fungerar det inte nu heller med datorn... Nu måste man vänta till nästa dag för att internet ska funka igen.

Det känns inte riktigt bra. Ska det va så? Har någon en idé om vad som kan vara fel?

Man råkar inte köpa en kombi

Vi har köpt en vuxenbil. En sån där som ger massa vuxenpoäng! En Saab 95. En kombi. Den har några år på nacken och några småskavanker men funerar alldeles utmärkt och är stor och komfortabel.

Det känns konstigare och vuxnare än att skaffa barn. Barn kan ju vem som helst "råka" få. Men man råkar inte bli med kombi.

Jag har just haft lönesamtal

och jag är skitförbannad

och frustrerad




Chefen ska återkomma på måndag och uppmanade mig att inte fundera mer på saken, om inte annat för barnets skull... Han uppskattar verkligen mitt arbete... Öh, det är ju bra. Men det kan jag ju inte leva på!

Hallonmuffin

Mellanmålsmuffins med hallon och solrsokärnor:



Kanske inte de vackraste. Men godaste!

Hallonmuffins

3 stora ägg
1 dl honung
3 dl dinkelmjöl
1/2 dl havregryn
3 tsk bakpulver
2 dl hallon
1 dl solroskärnor
0,75 dl kallpressad rapsolja
1 msk kanel
2 rivna morötter
1 rivet rött äpple

Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan i resterande ingredineser och rör om väl. Skeda upp i muffinformar och grädda i 200 grader i 15-20 minuter.

Om man vill göra dem till "nytigare" godis-muffins kan man ha i mer honung.

Spisbröd





I fredags bakade jag farmors spisbröd. Receptet hittar ni i ett t
idigare inlägg.

Gått och lättlagat. Det tar visserligen lite tid men är man två är det inga problem och ganska trevligt.

Påskfint






På ICAs
hemsida finns inspiration för påskbordet och instruktioner i hur man viker de söta kaninerna.

Fröbröd



Ica Buffés Bovetelimpa med aprikoser och frön har just kommit ut ur ugnen. Fast utan  aprikoser. Och jag vet inte om man kan kalla det "bovetelimpa" när det bara är 1 dl bovete i. Jättelätt att laga och ser finfin ut så det kanske kan vara något att prova. Förhoppningsvis är det gott också!

Recept
finns här!

Ultraljud och Bola

Igår klickade jag hem en bolakula. Jag gav bort en sådan till Kajsa när hon väntade Jack och sen dess har jag också velat ha en sådan om jag någon gång skulle bli gravid.


bild: mamastore.se

I onsdags eftermiddag var på Ultraljud. Det var jätteroligt. Vi trodde att det skulle vara ganska kliniskt, barnmorskorna måste ju ha gjort det där tusen gånger. Hur kul kan det vara? Men barnmorskan vi hade verkade tycka att det var genuint roligt. Hon berättade hela tiden vad hon såg och vad hon letade efter. Vårt barn är friskt på alla de sätt (som man kan se) och väldigt, väldigt livlig (kan det bero på att jag druckit kaffe innan?) Moderkakan ligger dock ivägen för att jag/vi ska kunna känna så mycket än.
Efteråt firade vi med glass i vårsolen och en burgare på studentnation.

Dumhuvud

Idag är jag hemma. Vaknade med huvudvärk, tog en alvedon, åt frukost och vilade lite. Men värken gick inte över så jag sjukanmälde mig och kröp ner i sängen igen. Sen sov jag till halv 10. Jag vaknade av att sovrummet var alldeles varmt. Solen lyser rätt in! Fortfarande huvudvärk.

Jag har längtat efter en dag hemma. Men inte sjuk. Nu orkar jag inte baka bröd och greja. Jag har längtat efter detta soliga, underbara väder. Men nu orkar jag inte gå ut.

Jag får bida min tid lite och hoppas att det blir bättre framåt eftermiddagen så att jag kan komma ut på en promenad och kanske baka något litet. Det är ju trots allt fredag!

Njut av vårvädret! trevlig helg!



Härlig vår- och påskinspiration från Hostess with the mostess

Köksvägg

Vid bättre väder ska jag försöka få till en bild som också visar den vackra färgen på väggarna. Men att en hylla har kommit upp är fantastiskt :)



Köket blev genast mycket mer ombonat. Och jag har saknat mina burkar.