Banankaka

Denna kaka är mumsfilibabba och inte helt onyttig för att vara kaka.

Styrelsens favoritkaka brukar jag kalla den. När jag var ordförande i studerandeföreningen där jag pluggade brukade jag baka denna söta sak på order av styrelsemedlemmarna. Även de riktigt sportiga åt av den. Den är ju trots all full med banan. Och banan är nyttigt!



25 gram smält smör, olja eller fltande margarin
2 st ägg
1 dl socker (om bananerna är riktigt bruna, öka annars till 1,5 dl)
saft av en halv citron
2 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
2 st bananer
0,5 dl mjölk
lagom mycket kanel och kardemumma.

Vispa socker och ägg pösigt. Häll i smör, citron och mjölk och ev kryddor. Ös i resten. Vem orkar blanda saker i olika byttor först? Det brukar gå bra i alla fall. Mosa bananen och ha i den med.

Baka kakan i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.

Kakan blir lite satt pga bananerna men mycket god.

Julbloggar

Nog för att jag inte ska fira jul. Vi åker bort på julafton och själva mys-advent kommer vi att tillbringa bland flyttkartonger i vår nya lägenhet. Men jag ska försöka få upp några julstjärnor och dricka glögg bland skyddspapper, rollrar och tapetvåder ska ju gå bra.

Så kan jag ju alltid kika in hos dem som firar jul ordentligt. Här kommer lite länkar fina julbloggar

Tomtens dotter
Annas jul

Julbloggen 08
Julflickan
My christmas
Julgalen http://julgalen.blogspot.com/
Juleljus http://juleljus.blogspot.com/
Tomtemor http://tomtemorsjulblogg.blogspot.com/

(popupfönstret funkade helt plötsligt inte)


Många julbloggar består mest av relam får olika produkter och företag. Jag gillar de bloggar som har mycket pyssel och fina tips som inte bara går ut på konsumtion.

Idag är ...

Idag är det nästan inga på jobbet. När jag kom var jag ensam och nu är jag det igen. Där mellan har det varit typ 5 pers till här.

Det betyder:
Jag jobbar jäkligt effektivt när ingen stör
Jag kan lyssna på musik utan att störa någon
Jag kan dricka massa sorters kaffe och choklad i maskinen utan att någon höjer ett ögonbryn

Och så kan jag skriva det.

Idag kommer jag på grund av Ds pendling vara på jobbet i 11 timmar. Det är faktiskt inget som stör mig. Jag trivs väldigt bra just nu.

.
marie clair

Jag längtar till imorgon.

Badrumsfunderingar

På kvällarna sitter jag och D ibland och funderar på vår nya lägenhet. Hur ska vi ha det? Vilka färger? Vilka golv? Ska vi sats på på en ny soffa? Leta skrivbord på second hand, nytt kakel i badrummet. Ja ni vet... Det är både roligt och lite jobbigt. Det närmar sig ju!

De mest konfliktdrabbade rummen är vardagsrum och badrum.

Vi börjar med badrummet:
Idag är det en ful våtrumstapet och tråkig plastmatta som pryder rummet. Vi tänker oss helkaklat. Eller att måla vissa delar. Rummet är som tvådelat kan man säga. Först kommer man in i en liten del med toalett och handfatt. Sedan kommer en halvvägg där dusch och tvättmaskin finns innanför. Ganska praktiskt faktiskt. Vi ser fram emot en stooor dusch utan trist draperi som är där idag.



bobedre


elle interiör

Vårt blivande badrum är ju inte i närheten av så stora som dessa på bilderna men i alla fall. Både är vi i alla fall inte på att det ska vara rena linjer och enkelt. Maken dras hela tiden till det som är lite för maskulint för mig. - Han är ju man, försvarar svärmor. Men det är ju inte jag! (inte för att jag tror att inredningsstil ligger i könet men det är en annan diskussion). Vi måste i alla fall komma till någon form av kompromiss. Jag vill ha in trä (och lite rosa och gröna grejer) det tror jag skulle mjuka upp det hela.

Vad tror du?

Shoppa...





Tänk vad jag råkade hitta på rea för ett tag sedan. Ett par mormorskängor! Först var jag lite osäker, var de verkligen rätt?
Nu har jag i stort sett bott i dem i flera veckor. En dag hade jag dem på jobbet när jag glömt att jag skulle leka kull med en 3:a. Men det gick bra det med. Vi blev bara lite leriga. Jag och mina skor. (Berätta inte för vaktmästaren att det är mina klackar som gjort massa hål i gräsmattan)

Så blev det en klänning en dag. En ROSA. Den är ganska kort och väldigt urringad. Jag tänkte att den skulle vara en bra gå-ut-klänning på resan. Den tar i stort sett ingen plats alls när man knögglar ihop den. Maken är nöjd.

Så måste jag köpa vinterskor. Jag sett ut ett par skitsnygga höga, fodrade stövlar med snörning hela vägen. Mössa, vantar, halsduk har det också blivit. Jag som ska spara pengar till resan!

(Funderar på att köpa en ny handväska nu också... Om jag springer istället för att förlänga gymkoretet då vi endå ska flytta...)

Barnrum

Jag tänkte på Elise (du måste maila lösenorden till din blogg till mig!) när jag ser barnrum i rosa och rött.

Kolla in
denna på Styleroom.





Golv och trötthet

Nu har den stora tröttheten kommit. Än så länge har inte deppigheten gjort sitt antågande. Jag gör allt för att kämpa emot. Än verkar konditionsträning och bra mat hjälpa. Förebygga!

Men när man blir så hjälplöst trött att man är påväg att börja gråta flera gånger under dagen. Då ligger inte vemodet så långt borta.

Idag har jag utbildning i hemstaden på schemat. Skönt med kortare dag men trots det så skulle jag så gärna bara vilja vara hemma. Tanken på att jobba känns övermäktig. Och tanken på alla aktviteter i helgen gör att jag inte längtar dit heller.

Nu drömmer jag om kakel, klinkers och fina trägolv.



vVad sägs om det här snygga klinkersgolvet från
Golvabia?

Nu är budgivningen igång

Ville bara säga det.


Det känns fantatiskt bra. Vi som var rädda att ingen alls ville köpa den med tanke på ekonomin!


balkongen i höstskrud

Imorgon är första visningen av lägenheten. Bostadsmarknaden är i gungning men vi får hoppas på det bästa.

Balkongen är fin även på hösten:



Nejlikorna är utbytta mot ljung och solrosorna mot prynadskål. Annars håller det mesta än. 

På spåret

Igår bokade vi tågbiljetter och Interrailkort.

På julaftonsmorgon drar vi iväg och stannar slutligen efter några byten i Berlin på kvällen. Där stannar vi fyra nätter för att sedan åka vidare till Prag. Där stannar vi över nyår och åker sedan vidare till Budapest, Wien och Paris. Några fler små avstickare blir det nog också. Ut på den Tjeckiska landsbygden vill vi bland annat.

Det ska bli så roligt. Jag är så sugen på att åka iväg. Det känns så spännande.

Så klart ska vi ha med oss massor av god jul-matsäck på tåget när vi drar iväg så att vi får lite julkänsla. Sen kan vi sitta där på tåget och mysa bland alla stressade julifrar runt oss. Och varsin julklapp ska vi ge varandra men den ska vara billig, liten och kunna utnyttjas under resan.

Det dyraste när man ska tågluffa är resan genom Sverige. Allt som allt (vi har inte bokat tillbakaresan än) kommer själva resandet att kosta 10 000kr för oss båda. Det tycker jag inte är så farligt med tanke på platsbiljetter och antal mil.

Så, D fylle rju 30 år när vi är i Paris. Vad i hela fridens namn ska han få i present?

Vardagsrum

Fler "mäklarbilder".








Köket

Fler bilder från mäklarens fotograf:

Tänk om det alltid vore så städat hemma hos oss...

*harkel* Jag menar förstås,
Så här ser det alltid ut i vårt kök!





Spricka i läppen

Igår var jag på en otroligt givande och inspirerande utbildningsdag om HIV-prevention och hur man undervisar om sex i skolan. Det var så roligt  och kändes så rätt! Nu måste jag genast förnya mitt medlemskap i RFSU. Det borde du också göra! Sex är politik och kärlek kan förändra världen!

Idag har vi tränat och vaktat barn. Nu är jag trött, har förätit mig på muffins och har fläskläpp. D ska bygga en rom-drink till mig och jag ska ta mig in i duschen och hoppas att jag piggnar till inför festen ikväll. Eller i alla fall dövar smärtan i läppen en stund.


Sovrum

Det är fredag kväll. Jag har varit på en jättebra kurs hela dagen i Stockholm. Det var en bra avslutning på en annars lång vecka. Jag möttes på stationen av maken och vi köpte en guidebok över europa för att sedan dricka öl och äta burgare på studentnation.

Nu är klockan strax över nio och jag är extremt trött. Jag ska snart krypa till kojs och ger er två bilder från vårt sovrum som vår mäklare idag har lagt ut på nätet.




Höstefest hos ICA





Höstiga dekorationer och höstiga rätter.

Stark soppa med morot och cocos
Marinerad paprika med kapris och sardeller
Honungsäpplen med rosmarin

Jag kommer gärna på fest!

kapsylpyssel



Det är Martha så klart som kommit med detta roliga och superenkla pyssel. Spara kapsyler och klistra fast fina bilder eller foton i. Klistra sedan fast en magnet eller ett häftstift på baksidan. Klart!

Allvar

Idag har vi haft mäklare hemma hos oss. Nu är det liksom på allvar. Vi ska flytta. Till en annan stad. På måndag ska vi betala handpenningen på den nya lägenheten i den nya staden. Allvar.

Vad gäller pannkakorna gjord dem på dinkelmjöl, lite havregryn och linfrön. Det blev jättegott!

Pannkakosfunderingar

Vi brukar göra nyttigare pannkakor på havregryn som vi äter med bär, honung och keso. Det är mumma det!

Förra helgen gjorde vi american pancakes till frukost på lördagen. Det var onyttigt och mycket gott.
Undrar om de går att göra nyttigare? Som våra "vanliga" fast med bakpulver...

Eller ugnspannkaka!? Min pappa gör den godaste ugnspannkakan med fläsk. Till serveras grädda och rårörda lingon. Det är bildäcksbytarmat. Om man byter däck på pappas bil blir man bjuden på pannkaka! Den är en bra deal.

Undrar om man kan göra en nyttigare ugnspannkaka?


lekar

På fjällvandringen lärde jag och min kamera känna varandra lite bättre. Än kan jag honom inte ens till utseendet tror jag. Jag vet inte ens vad alla knappar är bra för! Jag skyller på att nytt jobb med mera har tagit tid från jobbet att lära känna varandra.

Test:





Vi ska flytta!

Idag ska vi skriva på kontrakt för en lägenhet i den andra staden. Det känns både roligt och konstigtl. Vi ska ju flytta till en små-stad. Där har friskis och svettis inget gym... Det är konstigt. Men vi kan nog vänja oss.

Det behövs nya ytskikt i stort sett hela lägenheten så ni får se fram emot före- och efter-bilder. 1:a december är det inflytt. Eller i alla fall tillträde till lägenheten. Nu gäller det att få vår lägenhet såld också.