Sushiris

Igår gjorde vi sushi. Det blir helt ok att göra eget tycker jag men det är viktigt att vara noga med riset. Det tar sin tid att göra sushiris men det är helt klart värt det. Det är ingen "fast food" direkt. 

Perfekt sushiris
 ·          Det är viktigt att köpa sushiris och inte försöka sig på grötris. Det blir inte lika bra.
·          Skölj och koka riset enligt instruktionerna. Det är väldigt viktigt att skölja riset noga. Det tar lite tid      men är värt det.
·          När riset kokat klart. Låt det stå med hushållspapper under locket i tio minuter.
·          Häll sedan över riset i en träskål. Vi använder en salladsskål från IKEA. Häll sedan på blandningen som du gjort i ordning av 4msk risvinäger, 2 msk socker och 2tsk salt.
·          Nu kommer det lite konstiga… Du ska röra med en träslev och fläkta riset samtidigt. Det är bra att vara två. Har du en solfjäder fungerar det nog utmärkt. Vi brukar använda en tidning eller ett kartongblad.
·          Riset ska inte vara kylskåpskallt utan ska förvaras i rumstemperatur och bör användas inom fyra timmar.

Sushitallrik


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback