I fall att...

... det blir regn på vår stora dag så har jag beställt det här skitsnygga paraplyet från Syster Lycklig.separaPlanera för regn och hoppas på solsken!


By the way... varför sjunger min granne "Oh helga natt" för fulla muggar nu?! Och han wailar för fullt. och det låter inte så jättebra.... aj mina öron!

Sy sadelskydd

Kafferepet efterlyste ett 'recept' på saldelskydd så här kommer ett:
Jag hoppas att jag lyckas förklara det.

Ingredienser:

Bävernylon
Fuskpäls eller annat som är skönt att sitta på.
Tråd
Ev. stoppning
Resårband

sadel

Jag har börjat med att se på sadeln hur stor den är. Pappas sadel (svart skydd) är litet och min (det röda skyddet) är en gigantisk tant-sadel. I fallet med min sadel gick jag ut till cykeln och ritade av den. Sadeln alltså ;)

I fallet med skyddet till pappa kollade jag på ett gammalt sadelskydd vi hade hemma och använda det som mall.

Med sömnsmån klippte jag ut, efter mallen, en bit ur bävernylonet och en lika stor bit ur pälsen.

På pappas lade jag nu stoppning före jag nålade ihop dem avig mot avig. Sy ihop dem.Nu är det dags att sy på delen som går längs runt. Man får helt enkelt mäta hur långt det är och klippa ut en bit av bävernylonet som är lika lång, plus sömnsmån och ungefär 8 cm bred. Här gäller det åter igen att kolla på sin egen cykelsadel. Vissa är höga och behöver mer tyg för att nå om och andra är det inte.

Sy en kanal i längs enda ändan av tygbiten. Denna är för resåret. Är man smart kan man redan nu dra igenom resårbandet så slipper man göra det när den är fastsydd och är krånligare.

Sen är det dags att sy fast den. Det är den trixigaste biten att få snygg. Lägg tygbitarna pälssida mot rät bävernylonsida. Börja bak på sadelskyddet. NÅLA! Tänk på att ett cykelsadelskydd slits ganska mycket och det därför kan vara en bra idé att sy två gånger.

Klipp bort eventuellt ludd som sticker fram och sicksacka kanten. Då blir det både mycket snyggare och hållbarare.

Dra ihop resårbandet så mycket som behövs och knyt. Nu är det bara att sy ihop så är det klart. Var noggrann så blir det mycket snyggare. Det gör inget om man syr över resårbandet.På den första jag sydde så trocklade jag ihop det sista för hand för att inte sy över resårbandet men jag tror inte att det blir bättre.

Lycka till!

rött

Jag lyckades!

Efter en hel del timmars pillande och funderingar lyckades jag lägga upp min egen banner.

Mycket tack vara denna tjej:
Shecity

Så vad tycks?

Kom igen nu och lämna en kommentar så blir jag glad.
Det är ju tråkigt när alla bara smyger omkring här utan att visa sig :)

Namnändring

Jag har just skrivit på papprena om namnändring från skatteverket. Det känns lite konstigt, slutgiltigt men roligt och lite läskigt. Det är ju mitt namn!

D kan inte tänka sig att ta mitt namn eftersom han har blivit kallad vid sitt efternamn av många i en stor del av sitt liv. Men jag har faktiskt också blivit det. D säger att jag inte alls behöver ta hans namn utan gott kan behålla mitt gamla. Men för mig känns det viktigt att ha samma namn, att vi är en familj!

Egentligen vet jag att han är rätt nöjd att jag tar hans efternamn... han vågar bara inte erkänna det. Han skulle ju aldrig vilja tvinga mig att ta ett namn mot min vilja.

Som om det nånsin skulle hända?!
Länk till både blanketter om
hindersprövning och namnbyte på skatteverkets hemsida.

Snart är det dags för månadsutvärdering...

av hur det har gått för mig att ta mig från detta:

fjälltill nåt som ska likna det här:

klä
bild från: unitybride.no

På torsdag har det gått en månad sen jag började min väg mot toppformen.
Hur har det gått?
Hm.. ganska bra tror jag. Men jag har inte gjort några stora inskränkningar alls förutom att jag bytt ut en och annan öl mot ett glas vin istället. Jag kunde ju ha druckit vatten istället... men det kommer sen.

Jag har tänkt på vad jag ätit. Jag har minskat på portionerna och jag har tränat ganska mycket.

Men nu har jag ju som sagt blivit sjuk. Hittills har det nog inte inverkat så mycket på just vikten eftersom jag igår inte klarade av att få i mig annat än lite frukt och på kvällen lite vaniljglass och en riskaka. Men jag vet ju hur jobbigt det kommer bli att komma igång igen efter att man haft feber. Och det är ju så svårt att ta det lugnt i början vilket jag verkligen måste för att inte bli sjuk igen.

Men jag ska tänka positivt! Det ska gå bra!

Frukostbröd

Det här receptet på grahamsbullar hittade jag på ica.se och det ska provas så snart jag blir frisk. Det har fått många bra kommentarer och det är ju alltid kul att prova något nytt. Det finns också recept på fruksalladen (hur svårt det nu kan vara) och på müslin.


bröd


I går eftermiddag kröp febern upp mot 390C  och höll sig där och strax över resten av dagen och kvällen. Det var inte roligt alls! Tur att D var hemma och kunde pyssla om mig. Fast han börjar må dåligt också. Idag är jag feberfri men hemma. Jag är väldigt, väldigt matt och nästäppan har ersatts av envisa nysningar. Ojoj, vad det är synd om mig...

Mat som vi är byggda för...

Jag är just på krigsstigen mot fett.
Fel fett.
Palmolja.
Anna Skipper som säger att vi "behöver" smör!

Jag återkommer om detta.

D är så rolig

Jag surfade runt på olika sidor och hittade bloggen kost och hälsa som skriver så  här:

"Jag skriver om kost och hälsa med tyngdpunkt på ursprunglig föda (även kallad stenålderskost, paleolitisk kost) - den mat som vi är byggda för."

"Som vi är byggde för!?!?" skriker D från tv-soffan. "Vadå? Det var den enda mat vi fick tag på och vi blev max 35 år gamla!"

Sötningsmedel

Sötningsmedel är väldigt omdiskuterat. Aspartam har nu fått väldigt dåligt rykte och till exempel Coca cola har gått över till sukralos istället. Enligt livsmedelsverket finns inga det inga risker med att dricka läsker med aspartam om man håller sig under det rekomendera dagliga intaget vilket motsvarar 4 liter läsk/ dag! De säger även att ammande kvinnor utan fara kan dricka lightläsk med aspartam då det inte utsöndras i modersmjölken.

Om risk för hjärntumörer säger livsmedelsverket så här:

"Tidigare diskussioner om aspartams eventuella hälsoeffekter har framför allt handlat om effekter på centrala nervsystemet, där en förhöjd risk för hjärntumörer tidvis har debatterats flitigt. En enad expertis har dock avfärdat denna cancerrisk. Inte heller resultat från tidigare studier under mer än 25 år har visat några negativa effekter på arvsanlag, cancer-, fortplantningsförmåga och utveckling. Humanstudier har inte heller visat några sådana effekter. "

Aspartam har använt i livsmedel för människor i över 20 år och än finns inga bevisade negativa effekter enligt EFSA:s utvärderingar.

socker

Men det kan ju vara dumt att chansa? Visst dricker jag lightläsk ibland eftersom det inte är så ofta och jag tycker inte att vanlig läsk är "värd" kalorierna. Men jag skulle inte ge det till mina barn.

Om sukralos å andra sidan vill inte livsmedelsverket säga någonting eftersom det inte finns tillräckligt med forskning alls. Att ett stort företag som coca cola byter sötningsmedel till det beror nog enbart på att just aspartam fått dålig klang i media. Inte för ditt bästa!

R, hur var det nu atomen såg ut? Du hade ju kolla på det här! Visst stämde det ungefär med det ovan skrivna?


Dekorationer

rser   
stenliltjikjh       gf
jhk

Det behöver ju inte vara väldigt, väldigt dyrt med dekorationer. Det enkla är ofta det fina.

Några rosor på ett fat är otroligt dekorativt. Det behöver ju inte vara dyra köprosor utan blir nog väldigt fint med egenplockade nyponrosor eller liknande.

Stenar är ju också väldigt vackra. Utan text kan man ju hitta helt gratis ute i naturen! Och vill man ha släta fina finns det ganska billigt på IKEA.

Jag fastnade för de målade rislamporna. Det tipset kommer från Sköna Hem. De har köpt billiga rislampor från IKEA som de själva målat på. Enkelt och billigt. 19kr/st.

Och tänk att gamla konservburkar kan fungera som fina lycktor. Det borde också fungera bra som små blomvaser. Det har vi funderingar på. Man kan ju måla dem vita eller i någon annan färg om man tycker bättre om det.

Jag är ju inte heller så förtjust i brudnäbbar i små prinsessbakelse-klänningar. Väldigt fina sommarklänningar finns att köpa i vanliga butiker. Dessutom kan de användas igen. Som de här till exempel från Le Redoute.

Om man använder sig av naturen som inspiration kan man också hitta fina dekorationer som inte behöver kosta så mycket.

Mat för en sjukling

Till gröten imorse blev det havremjölk istället för den vanliga eftersom man inte bör dricka det när man har hosta. D tror inte att det stämmer men han köper ändå hem det till mig eftersom han tror på placeboeffekten.


hallon

Till lunch blev det fruktsallad med hallon, äpple, apelsin och banan. Till det müsli med russin och nötter. Fullt med antioxidanter och c-vitamin. Väldigt gott också!

Nu är jag inne på min andra termos med te. Denna gång rött te (förra var med grönt). Också det fullt av antioxidanter och annat nyttigt. Dessutom är det inte vätskedrivande som vanligt svart te. Av någon anledning har jag, om jag inte är varm, svårt att dricka kalla drycker så det är väldigt bra att kunna dricka goda teer som nästan funkar som att dricka vatten.

rött te


Ikväll blir det köttfärsbiffar i tomatsås och klyftpotatis. Mums vad gott!

Är ganska ledsen faktiskt över att jag blivit sjuk och inte kan genomföra den hälsosamma och aktiva helg vi sett fram emot. Vi hade planerat att åka långfärdsskridskor imorgon och längdskidor på söndag. Nu får jag ligga inne och kurera mig istället.

Det positiva är ju att jag kanske får ork och tid att sy och brodera tyget som ska skyla tvättmaskinen.

Att arbeta med behandlare

Detta utspelar sig i fikarummet:

Handledare: Är du sjuk? Det verkar jobbigt för dig.
Evasleva: Ja.
H: Vad känner du?
E: Jag är arg!
H: Varför då?
E: För jag har just varit sjuk länge och nu kan jag inte träna.
H: Hur tänker du då?
E: Jag har just kommit igång med träningen och om jag blir sjuk kanske jag inte kommer igång igen.
H: Har det hänt förut?
E: Ja.
H: varför är det viktigt för dig att träna?
E: Jag mår bra då. Det är roligt och jag vill gå ner i vikt.
H: Om du istället för att tänka "jag kanske inte kommer igång med träningen igen" tänker "När jag är frisk SKA jag börja träna igen!. Känns det bättre då?
E: Ja! Jag ska ju börja träna igen så fort jag blir frisk!


roy


foto: roykirkham.co.uk

Nu är jag hemskickad för att krya på mig. Jag har gjort en stor termos med te som jag dricker ur min finafina tekopp. Jag fick ett par koppar med fat av svärmor I i julklapp och jag tycker de är så himla fina och jag blir alldeles glad när jag ser dem.

Jag såg att det fanns en hel service till med tekanna, sockerskål, mjölkkanna osv men då blir det alldeles för mycket och pråligt. Dessa två är perfekta!

Bye bye SOSUM

Igår avgick jag officiellt från posten som SOSUMs ordförande.

Min vän I ringde igår och meddelade att jag nu, efter det allmänna mötet, avgått från mitt uppdrag. Jag var på jobbet då och gick tillbaka till mina handledare och meddelade det. "Har du avgått? Har du gått av?" frågade handledare L. "Nej" sa jag. "Jag känner mig mer hel än på länge!"

Jag har verkligen tyckt att det har varit roligt att sitta som ordförande i studerandeföreningen. Men nu känner jag mig rätt klar med det. Det har i omgångar inneburit mycket jobb och det är helt oavlönat och ibland ouppskattat. Fast jag har fått mycket uppskattning också och då är det kul. Dessutom känner jag att jag har gjort något bra och att jag har lyckats med det jag förutsatte mig att göra: att få igång den rätt sega och bortglömda föreningen till några att räkna med.

middag

och så här trevligt kan man ha när man sitter med i styrelsen för en socionomstuderandeförening.


Vigselförrättare

Då var det fixat också!


Plantmobil

plantmobil

Den är ju ursöt denna "plantmobil" från den finska kanalen Yle. Där finns massor av tips på roliga saker att göra...

men just nu finns det inte ork för någonting. Jag är sjuk igen! Usch och fy vad irreterad jag blir!!

Jag var på handledning på förmiddagen och påväg hem (jag har lästid på torsdag eftermiddagar) köpte jag broderitråd. Jag ska brodera på ett skynka att hänga för den fula tvättmaskinen som står i vårt kök.

Något snille tyckte det var en bra idé att borra hål och dra alla vattenslangar och annat framför maskinen istället för bakom. De kan jag inte skymma med lite tyg tyvärr men något bättre blir det nog. Nu har jag dock ingen ork alls att sy eller brodera. Kanske att brodera... men att klippa till tyg och fålla det orkar jag inte!


Myggfritt

Såg denna på re-found objects. Jag tänkte genast att en sån skulle ju vara fantastiskt att ha i Kiviniemi på sommaren. Där är myggorna en evig plåga om det nu är tillräckligt varmt för att man ska kunna äta ute i huvudtaget.


re

Sen tänkte jag att det kanske går att sy en själv eftersom jag i alla fall inte har råd att lägga ut 45 pund plus frakt för det.

Fast det skulle nog aldrig bli av. Men drömma kan man ju.

Projekt nr 1 i kivinemi är dasset som måste piggas upp. Där har jag massor av idéer med färg och detaljer. Har haft idéerna i flera år men det blir ju aldrig av. Nu ska vi ju dit i påsk men det känns inte läge att måla om då i minusgrader. Det får bli i sommar.

Jag vill vara brun!

Det är faktiskt inte kul så här års att vara vit och glåmig. Jag kräver ingen superbränna som efter syndostasiensemestern (det är nog ändå inte hälsosamt). Jag vill ju bara inte vara kritvit. Och med svarta ringar under ögonen!

Är det någon som vet varför man får såna? Jag sover ordentligt, tränar och äter bra. Vad kan det bero på? Solbrist sa D.
Jag vill vara brun!


jag

Åh vad jag längtar efter en lång, lång resa. Till ett land långt,
långt borta.

Jag hittade nättidningen SalongK där det fanns en artiekel om brun utan sol (och sol). Nu har man tydligen funnit att solning, eller rättare sagt D-vitaminet som bildas av solning, kan skydda från vissa cancerformer. Men så klart inte malignt melanom!

Ambivalence can ruin your life

Det är inte ofta jag är hemma den här tiden på dygnet. Men jag jobbar hemmifrån några timmar idag. Jag har skrivit ett processreferat från barngruppen igår.

Eftersom jag började skriva lite tidigare än arbetsdagen, ungefär vid halv åtta så kan jag ta en paus nu.

Fönstret var så otroligt härligt i solen. Det är -15 och strålande sol och en underbart blå himmel.

fönster

amb

Här får man arbetsro!

Lilla tavlan är en bild urklippt ur en inredningstidningen. Jag minns inte vilket. Både jag och D fastnade genast för visdomsorden "Ambivalence can ruin your life". Vi försöker ofta tänka på det när vi velar om saker och inte riktigt vågar. Man måste våga för att vinna, som det heter.

Bröllopsbok-rea

På adlibris finns den här boken som är en gästbok och minnesbok i ett. Den kostar 79kr

b

Bröllopsboken av Marie Corneliusson finns för 34kr och är en planeringsguide.

rg

Och jag som förut snöade in på placeringskort skulle nog gilla denna för 39kr

pl

Bokrea!

Snart är det bokrea och en hel del biliiga pysselböcker går det att fynda.

Dessa ska jag köpa:

sticka 29kr på Bokus
second 49kr på adlibiris
rensa 49 kr på adlibris

Så är det gratis leverans dessutom. Fast bara på adlibris upptäckte jag nyss. Då blir det inget sticka för mig. Jag kan ju inte köpa en bok för 29 och betala frakt för 19.

Hade jag haft mer pengar skulle jag ha köpt "Inred ute" av Hallbäck, fast jag inte har något ute att inreda
inr

och så skulle jag köpt en bok om växtfärgning.

Dessutom hade jag köpt denna:

bro

såklart, om jag inte redan haft den. Jag kan verkligen rekomendera den. Den är så fin och ger massor av inspiration.

Helgbesök

Vi har haft en fantastiskt härlig helg i fina vänners sällskap.

I fredags kom brudvän R (alltså min brudtärna fast han är kille) och hans flickvän S hit med tåget klockan tolv på natten. Vi hämtade dem på stationen och sen gick vi och lade oss nästan på en gång.

Lördagen började med långfrukost och sen en tur på stan. Vi skulle bara gå runt och kolla lite men vi gick in på
Bianco som hade rea och det blev ett par finskor till S. De är så snygga! Jag ville ha ett par likadana fast lila men de passade inte mig.

Däremot blev det ett par bruna skinstövlar till mig! 350kr fick jag dem för och de hade kostan 1300kr!  "Du behöver inte köpa dem bara för att de är nedsatta" sa D som ansåg att stövlarna var lite väl "tyska" med sina spännen.

Så gick vi vidare till The Store som hade stor rea på jeans. D fyndade ett par snygga jeans som jag tror att han aldrig kommer ta av sig igen eftersom de är så sköna. R hittade två par jeans och jag ett par för 299kr.
Efter detta tyckte vi att vi shoppat klart så vi åt lunch på Åhlens innan vi gick hem. Kvällen fortsatte med god mat och vin och sedan till en fest hos D's jobbarkomis. Där sjöng vi SingStar och jag spöade killarna så det ven om det.

 I säng kom vi vid tre och idag har vi av förklarliga själ inte gjort så mycket. Men hemgjord pizza och en liten promenad hann det bli innan vi skjutsade dem till tåget.

Vi har också bestämt att vi ska åka till Kiviniemi över påsk ihop. Och tack och lov har S ett lika stort behov av att planera som jag. Killarna tycker att det är lugnt och skönt att lämna över ansvaret för matlistor och annat till oss. De har fått sina avgränsade uppdrag. D ska ordna takräcke till bilen och R ska ordna med skidor till S och en pulka att dra packningen i.

Åh, vad härligt det ska bli!

Killar och inredning

Vi var på föreläsning på förmiddagen och som vanligt åt praktikantgänget lunch, som vi bestämt att göra på torsdagar.

Varken jag eller Mo behövde tillbaka snabbt så vi tog en långlunch i några timmar. Bland annat diskuterade vi killar och inredning.

Mo hade kommit hem till en kille för första gången och hade nästan genast sagt: "Jag tror att du har en nära relation med en kvinna. Det kan vara din syster eller en ex flickvän."
"Va?!" sa killen förvånat "hur kan du veta det?"

Jo, Mo vet att ensamstående killar inte brukar  ha dubbla panellängder i Marimekotyg i fönstrena.

Hos en annan kille hon känner hade hon förvånats över att lägenheten var så välinredd trots att han var ungkarl. Lamporna stod exakt där de borde, det fanns några prydnadssaker och vissa lösningar som hon själv inte skulle ha kommit på. Hon var imponerad.
Det visade sig att han hade sett ett rum i ett möbelvaruhus och köpt exakt allt i "test-rummet" och ställt upp det lika dant hemma hos sig. Klart!

Det snöar

Idag ska jag på föreläsning om barn i missbruksmiljöer. Det ska bli mycket spännande. Tyvärr missar vi vår grupphandledning på grund av den. Det är synd. Jag gillar handledningen, det är så kul att höra hur de andra har det och hur man tampas med praktikantrollen.

Det är inte alltid så lätt att veta var man ska vara och förhålla sig. Man ska arbeta men inte ta ansvar för det man gör. Alla kanske inte tar en på allvar men det är meningen att man faktiskt ska jobba. Ibland är det svårt, som igår när en klient hälsade på min handledare men helt ignorerade mig.

I eftermiddag har jag skriv- och lästid. Det behöver jag. Jag har mycket att läsa in på mig på och det är svårt att få tid och lugn till det på praktikplatsen.

Vinrött

Vinrött är en härlig färg som inte bara är vacker utan som vi även associerar med kärlek och passion. Det är inte konstigt att den är så populär som färgtema på bröllop.

Så här kommer lite inspiration som jag hittat på mina spaningsuppdrag på nätet.

tastetulpridmipatröddu

Bilder
första dukningen: tasteline
blommor: Podesta Baldocchi
klänning: Mipa form
resten: aboutwedding

Point of no return

Idag borde inbjudningarna komma fram.

Spännande.

Hår och make-up

Jag fick lite panik här om dagen när jag efter att ha surfat på BT insett att folk bokar tid för håruppsättning ungefär 9 månader före bröllopet.

Så idag har jag satt mig och ringt runt till massor av frisörer och mycket riktigt, alla var uppbokade. Jag började få panik när äntligen en frisör hade tid för mig. Tack och lov!  Det var ju verkligen inte den billigaste av dem, men, men... vad ska jag göra då?

frisyr
Hair Stylist: Keller's Styling Salon, Spartanburg
Photo By: Eloise Farr, Candler


Får fundera på om jag ska sälja mig på gatan eller äta gröt i fyra månader.

Det verkade bra i alla fall. Det ska bli både konsultation och provuppsättning. Så när jag har kommit över priset så kommer jag nog vara väldigt nöjd.

Men nu har jag ångest. Ska det vara så här?

För borglig vigsel

Vi ska ha en borglig vigsel och fick långa den här boken av blivande svägerska L. Den är superbra. Jag kan verkligen rekomendera den. Det finns tips på upplägg av cermonin och förslag på sånger och dikter.


högtids
bild: en bok för alla

Boken är utgiven av
Humanisterna. Så här står det på deras hemsida:

"Den svenska högtidsboken har tagits fram för att fylla behovet av alternativa ceremonier för livets högtider.

Den svenska högtidsboken ger förslag till och exempel på ceremonier vid välkomst- och namngivningsfest för barn, humanistisk konfirmation, vigsel eller registrerat partnerskap och begravning. För varje ceremoni finns ett rikt urval förslag på lämpliga dikter, texter och sånger (många med noter). Här finns också dikter för begrundan och enskild läsning.

Den svenska högtidsboken har tillkommit genom ett samarbete mellan En bok för alla och Humanisterna som utformat avsnittet om alternativa ceremonier. Huvudredaktör är Göran Palm. Projektet har stötts av Kulturdepartementet."


Alla hjärtans-present

Imorgon är det alla hjärtans dag. Det kanske inte någon har missat. Både jag och D är ganska mycket emot den här komersialliseringen. En högtid skapad bara för att sälja. Men okey, det är ju alltid bra med fler tillfällen att fira.

"Varje dag är till för fest om inte motsatsen kan bevisas"

Jag tänker att man kan ju satsa denna högtid på sitt hjärta. Eller varför inte värna om varandras hjärtan så att man får leva ett långt liv tillsammans med sin älskling eller bästa kompis.

Jag föreslår därför alla hjärtansdags-presenter till era hjärtan:

En kokbok med nyttiga, fettsnåla recept. Te.x finns en bok på apoteket som heter "All hjärtans mat".

En hjärt- och lungräddningskurs så ni kan rädda livet på varandra om något skulle hända.

En lång, bra bok som gör att man varvar ner och blir stressfri.

Ett avslappningsband av samma anledning.

Saker att göra ihop för era hjärtan:

Se en fantastisk kul film. Ett gott skratt förlänger livet sägs det ju.


par
foto: mrpostman.se

En joggingtur ihop eller en lång promenad.

Laga nyttig mat och äta ihop.

Göra nyttiga smoothies på massor av frukt som är fulladdade med antioxidanter.

Helgen

I fredags gick vi och tog en efterjobbet-öl med D's jobbarkompisar som visade sig vara väldigt trevliga. Sen gick vi hem, lagade mat och slocknade vid tio. En fredag! Vi är så trötta!

På lördagen var det först middag med Is och flickvän M och sen fest och utgång. Själv kom jag inte mer än ut på stället innan jag kom på att jag verkligen var alldeles för trött. Så jag gick hem. Vilket bra beslut! Tråkigt kan tyckas men varför pina sig igenom något som ska vara jättekul? Nästa gång ska jag hålla ut. (nä jag kovar inget) Jag vet, jag är en pensionär.

Hemma somnade jag fort och vaknade inte ens när D kom hem och sen Is och M som hade glömt sina nycklar. Det hade nog kunnat vara ett kärnvapenkrig utan att jag skulle vakna. D var rätt trött han med. Han tyckte att jag snarkade så mycket att han skulle ha öronproppar för att kunna sova men somnade innan han hann sätta i dem!
Nu ska jag snart gå till jobbet. Idag är en lång dag med barngrupp på kvällen. Ska försöka få in ett tränngspass också.

Att skriva en inbjudan

Våra är som sagt klara och formuleringarna, ja... de kan vi inte göra mycket åt nu. Kuverten är igenslickade.

Våra inbjudningar är ganska informella och det är vi själva som bjuder till bröllopet. Vi är nöjda med texten.

Men det verkar inte alltid så lätt. Vem är det som bjuder? Och hur skriver man? Vad ska finnas med och vad är onödigt? Många har ett extrablad med praktiskt information, eller gör som vi, hänvisar till en hemsidan.

olk
foto: www.brudochbrollop
Där finns också instruktioner om hur man gör ett inbjudningskort som detta.

Enligt Magdalena Ribbin i boken "JA!" ska man absolut inte skriva:

"Härmed inbjuds ....... att övervara bröllopet mellan...."

Hon skriver:
" Härmed? Varmed vore det annars? Och 'bröllopet'`Det är ingen precisering. Är gästen bjuden enbart till vigseln eller även till en fest efteråt, vad slags fest är det, får gästerna mat eller smörgås eller kanske ebart champange, finns det transport mellan kyrkan och vigsellokalen och festlokalen? Och vilka är inbjudare?"

Hon har förslag på traditionell formulering:

....(namn på gästen)
inbjuds att med sin närvaro hedra
vigselakten mellan
.....
och vår dotter
.....
i X kyrka
lördagen den ...
klockan 16
samt att därefter intaga middag
på X-lokal, X-vägen 12.

...(Värdinna och Värd Efternamn)
X-gatan 21, 123 45 X-stad.
Svar senast den ....

inbjudan
foto: aboutwedding

Om brudparet själv är inbjudare kan man skriva så här, enligt Magdalena Ribbing:

... (gästens namn)
inbjuds att övervara
vår vigselakt
i X-kyrka lördagen den ... klockan 13
och därefter till lunch
på X-värdshuset, X-gatan 12-
.... (inbjudarnas namn)
X-gatan 21, 123 45 X-stad
osa ....

Inbjudningskorten

Igår gjorde vi klart inbjudningskorten. Vi är så nöjda med kuverten. De blev jättebra!
Jag kanske lägger upp någon bild sen men än så länge får det vara en hemlis :)

Nu är adressboken uppdaterad också!
www.hitta.se är en guldgruva.

Det här kan aldrig vara hälsosamt...

Jag gjorde testet "hur amerikansk är du?"
Jag fick 25%!!! Det är ju fasansfullt mycket!!

Men det tyckte tydligen inte de amerikaner som gjort testet:

You Are 25% American
You're as American as Key Lime Tofu Pie
Otherwise known as un-American!
You belong in Cairo or Paris...
Get out fast - before you end up in Gitmo!

Rosa drömmar

Att jag inte är så tjejig (vad det nu är?) har jag ju fått höra några gånger. Men jag älskar ju faktiskt rosa. Och lila. Så även om vi inte ska ha något färgtema på vårt bröllop så tror jag nog att det blir lite rosa. Och lila.

Här kommer lite rosa inspiration i alla fall:


rosorrosbyadgklabout
tårtr
tårta

Bilder från:
överst: www.marthastewart.com
bukett: www.aboutwedding.com
klänningar: www.laredaute.se
dukning: www.aboutwedding.com
tårta:
www.jacquespastries.com

Lägenhetsvisningar

I helgen, i Uppsala, tänkte vi att det skulle vara en bra idé att gå på några visningar. Förhoppningsvis ska vi ju snart flytta tillbaka och då behöver vi ju någonstans att bo. Så vi tänkte kolla läget helt enkelt.

Det var ju inte meningen att vi skulle bli kära.

hjr


Den var så fin! Bra läge i ett mysigt område. Lagom stor. Fräsh, lite renoveringsbehov. Vi vill ha!
Nästa visning på lägenheten är på onsdag och D har sökt ett jobb med sista ansökningsdag idag. Så jag tyckte att om han får beskedet att han fått jobbet imorgon så kan vi ju vara med och bjuda.

Önska kan man ju få göra....

Kläder

I helgen var vi på Mäster Arnes i Uppsala och provad och köpte D's kläder till bröllopet. Det visade sig att man behövde köpa västen och plastronen så det blev betydligt dyrare än vi hade tänkt oss. Men, men... han kommer bli så snygg!


Så har vi köpt kuverten till inbjudningarna. I veckan blir det inbjudningskortstillverkning för hela slanten. Hoppas något vill hjälpa till och vika papper. Vi har i alla fall fått låna en pappersskärare av D´s pappa så det blir lite enklare och snyggare att få till snygga kanter.


Snittar och tilltugg

Vad ska man servera till fördrinken?

snittar
foto: icakuriren

Här finns massor av tips och idéer:

Tasteline
Tilltugg
Systembolaget
Falköpings mejeri
Receptfavoriter
Ica

 Hittarecept.se letar igenom alla de stora receptbaserna så där finns det chans att lätt hitta det du letar efter.

Praktiken

Min praktikplats känns väldigt, väldigt bra.
De arbetar med behandlig och stöd till föräldrar och barn. Det kan vara allt från en flicka som inte vill äta, föräldrar som behöver stöd att kommunicera i skillsmässan, till barn som växt upp i missbruksmiljöer.

Just nu läser jag in mig på:

ag
bild: http://www.psykologiaveny.se/

Det är vad jag ska göra idag: vara hemma och läsa den här boken. Så jag borde nog sätta fart nu.

Starten på mitt nya liv

Igår började så det nya livet. Det började med en proteinshake och vatten klockan 6 på morgonen. Sen stapplade jag ut på beckmörkret och promenerade till gymet. Pilates kl. 07 stod på programet. 

pilates
foto:
www.stepin.se

Jag har aldrig varit på det förut. Det var inte alls jobbigt, bara skönt, avkopplande och trevligt. Vi var 8 personer inkl. ledaren och hon hade ljuslyktor, dämpad belysning och avslappningsmusik. Jag tänkte att det här ska jag fortsätta med även om inte för träningens skull utan bara för att det är så skönt. Aktiv vila. Men idag har jag faktiskt lite träningsvärk i magmusklerna, fast jag inte trodde att jag skulle få det. 

Sen gick jag på grupphandledning med de andra praktikanterna vilket var kul att höra hur alla andra har det. Efteråt var vi ett gäng som gick och åt lunch tillsammans. Det var riktigt trevligt. Jag valde maten som såg mest kalorisnål ut och åt mycket grönsaker. Sen promenderade jag tillbaka till city, tog en sväng på stan och provade några festtoppar på rea men som inte satt bra. Sen tillbaka till jobbet.

Alla hjärtansdagkort

hjärta
foto: Kajsa-Lisa Larsson

Det här kortet fastnade jag för direkt. Skitsnyggt. Finns att köpa på
Guapa bags. Ett sånt skulle jag vilja få på alla hjärtansdag

Ålder

Vi en Skolfrökens bekännelse hittade jag Jonnas funderingar och massa roliga test.

Min syster brukar säga till mig "men du ÄR ju vuxen!" ibland när jag tänker och tycker "men lilla jag, inte ska jag, inte kan jag..." osv.
"Inte kan jag jobba med gymnasieungdomar, vi är ju lika gamla" säger jag och syster svarar "Skärp dig. Du är ju vuxen!"
"Jag har blivit så bra på att ta motgångar" säger jag och syster säger "Det är för att du är vuxen!"

Nu ska vi se hur det är med den saken:

Vuxenpoängstestet gav 13 poäng. Det är ju inte så mycket egentligen men testet "what age do you act" gav en ålder 2,5 år äldre än jag är. Jag gissar att jag föll dit på att jag gillar Rolling Stones.

Hur många poäng fick du?