Men åh...

Sista dagarna i skolan före jul...

Jag har sex-snack med åttorna vilket är roligt, intressant och lite skrämmande. De tycker inte oralsex är sex. De tycker inte att det är våldtäkt att ha sex med någon som är full och sover "hos sa ju inte nej". Samtidigt tycker de att slitz är en porrtidning och det är okey att kalla någon som hånglat lite för slampa. Jag hoppas att jag gett dem något att tänka på i alla fall.

Hemma råder totalt kaos och vi är inte färdiga med sovrummet än. Vi sover i sängen placerad i mitten av vardagsrummet med massa flyttkartonger runt om oss. Jag vaknar två gånger varje natt av att kuddarna ligger på golvet bakom sängen eller att jag råkat slänga ner en fot i flyttkartongen med spritflaskor.

Vi valde fel färg till sovrummet, fick köpa en annan nyans som det visade sig vara fel glans på. Vi bestämde oss sen för att det var bra i alla fall men då räckte i färgen. Det saknades ungefär 1 dl. Vi bestämde oss för att sätta upp taklister eftersom det är svårt att få kanten mot taket riktigt rak. Verktyget som de på färgaffären sa var jättebra för det fungerade inte alls. På den andra affären rådde de oss att limma upp taklisten vilket inte alls fungerade! Listen ramlade ner och kladde lim över den nymålade väggen. Det gick inte att torka bort så vi fick igår måla om väggen och sedan spika upp listerna.

Idag ska vi lägga golv. Wish me luck!


Bild: Bo Bedre
Hoppas ni andra får lite julmys i alla fall!

Nytt med papparkakor


Gör en fin pepparkaksmobil...


och när baken är slut, häng upp formarna i granen!

Också Martha Stewart.

Supergott bröd

Ska ni bara ha ett brödrecept är det detta:7 dl dinkelmjöl
2 dl rågkross
1 dl vetekli
1 dl linfrö
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
5 dl naturell lättyoughurt
2 dl lättsockrad lingonsylt

Blanda alla torra ingredienser rör sedan ner youghurt och lingonsylt.
Häll degen i en smord och "mjölad" form.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 1 timme.

Det blir ett supergott och saftigt matbröd.

Vi hade flyt med flytten

Eller hur Sys?

Med all underbar hjälp vi fick tog det 3 timmar från att vi började fylla flyttbilen till att den var tömt i den andra staden!
Det måste väl vara rekord?

Nu har vi börjar riva tapet i sovrummet. Det var lättare sagt än gjort med 7 lager tapet! Origialet från -58 sitter som berget. Tack och lov för ångmaskinen vi fått låna av svåger M. Utan den skulle vi nog aldrig bli klara.

Flyt med flytten?

Imorgon går flyttlasset!
Som traditionen bjuder så är D sjuk. Förhoppningsvis inte lika sjuk (feber och hallucinationer) som när vi flyttade till Sundsvall. Mer vanligt, jävla förkylning.

Usch vad jobbigt det är att flytta och packa och greja. Men imorgon får vi hjälp att bära. Sen fortsätter arbetet med riva tapter, lägga golv, tapetesera och så vidare. Fint ska det bli!

I en annan del av Thailand

Många bloggar har på senaste tiden lagt upp inspirerande inredningsbilder från sina resor i Thailand. Jag gissar att många har rest bort från snöblask och blåst till förmån för varmare breddgrader. Som kontrast till de lyxhotell som visas kommer här bilder från en annan del av Thailand (och Malaysia)


En vacker himmelsäng får du av ett snyggt, malätet myggnät.


Compact living får man i ett Thailändskt tåg.


Vacker fasadmålning att inspireras av.


Minimalistisk inredning i Långhus på Borneo. Möbler är faktiskt sjukt överskattat.