Sundsvall: here we come

Idag blev det klart med min praktik! Väldigt, väldigt skönt att veta. Dessutom har det löst sig med boende. Nu har vi en lägenhet från 1:a januari. D har jobb från 8:e januari och jag har praktik från den 22:a.


sunds

Tror du att det bli något besök på casinot?

Lämna gärna en kommentar!

Sista julklappen köpt

Idag köpte jag de sista julklapparna. Det sista var warhammer-gubbar till systersonen.

Jag går in i spelbutiken och går rakt fram till den unga, långhåriga butiksbiträdet.
-Hej, jag letar efter warhammer fantasy. (jag tänker att det inte ens är någon idé att leta själv. Det är jättetrångt i butiken och massor av hyllor fullt med konstiga kartoner)
-Ja, visst, de finns här borta. (han är otroligt trevlig vilket man inte förväntar sig av någon som ser ut som en 15-årig rollspelsnörd som inte haft någon "normal" social kontakt på några år).
-Har du några förslag?
-Det är en present gissar jag (han gissar rätt!). Vet du vad om han spelar eller målar?
-Jag tror att han spelar... men kanske målar också...
(vi diskuterar lite vad han kan tänkas vilja ha, en regelbok, orcher, människor.)
-Han spelade warhammer 4k(?) förut.
-Jaha men då har han nog hållt på en hel del. Då är han säkert medlem här.
-Det är han säkert...
-Du får du rabatt (säger 15-åringen)

En äldre man i butiken säger att det är bra att jag vet vad jag är ute efter i all fall. Vissa har ingen aning alls.
- Ja, lite koll har jag.

På eftermmiddagen fikade jag med D's pappa N-O och hans K. Blev sen hämtad där av pappa och så åkte vi och handlade, ica maxi och bolaget.

När jag kom hem vid 17 tyckte jag att det var dags att gå och lägga sig. men inte! Usch vad trött jag är. Jag ha sovit 11 timmar i natt, trots det vill jag bara sova.

Stackars D är påväg tillbaka från Umeå ditt han och hans mamma åkt för att lämna tillbaka släpet. Uppsala-Umeå-Uppsala på en dag. Är du sugen?


Bokningsbekräftelsen

Övriga uppgifter:
WEDDINGCOUPLE
Önskemål - kan ej garanteras.:
PLS GRANDLIT, WEDDINGCOUPLE

-------------------------------------------------------------------

Thihi, det här kom med mailen idag. Vad roligt det känns!
Weddingcouple, ja det är vi det!
Konstigt...

Praktiken...

I onsdags ringde jag till praktiksamordnaren och frågade om det fanns någon plats i Sundsvall till mig. D. ska ju jobba där så varför inte jag? Han trodde att det skulle gå att ordna och efter några samtal pratade jag med en man på praktikcentrum i Sundsvall. Han var helt oförstående till att jag inte ville ha en praktikplats inom socialtjänsten "jamen, det spelar väl ingen roll att du har jobbat inom socialtjänsten. Det är alltid bra att lära sig skriva utredningar." Ja, visst men det verkar inte ha slagit honom att alla som läser till socionom kanske inte vill skriva utredningar, någonsin, aldrig. Det finns fler yrken för socionomer än på socialtjänsten.

Nu kan jag i och för sig absolut tänka mig det. Som första jobb antar jag att det är inom socialtjänsten jag hamnar. Men jag vill väldigt, väldigt gärna se något annat. Något nytt som jag inte vet något om. Och framför allt något som jag verkligen VILL göra.

Han i Sundsvall skulle försöka få en handledare till mig på ett familjeteam. Det verkade rätt intressant. Så efter att inte ha hört något mer ringde jag till honom i fredags eftermiddag och frågade hur det gick. Han hade bara skickat ut en förfrågan och inte hört något. Så jag sa som det var "jag håller på att flytta men vet inte vart!". "Okey" sa han "då vet jag din situation och ska göra vad jag kan. Jag ringder dem det första jag gör på måndag. Men jag kan lova dig en plats här i Sundsvall även om det kanske då inte blir det du önskar dig."

Så då blev det en till sak att ta ställning till. Ska jag ta en praktik i Sundsvall fast på ett tråkigt ställe för att få vara där D. är? Det är ju bättre än ett dåligt ställe i Uppsala. Men hur ställer jag det i jämförelse med en hyfsad praktikplats i Uppsala?

Efter mycket om och men beslutade vi att vi tillsammans ska flytta till Sundsvall. Jag får hoppas och hålla alla tummar som går för att jag får en bra plats, annars får jag väl försöka förverkliga mig själv på något annat sätt. Även om jag faktiskt nästan bli gråtfärdig över att tänka på en plats på försörjningsstöd. Får jag däremot en väldigt bra plats i Uppsala då tar jag den. Men det får vi ta ställning till hur vi löser då.

Det värsta scenariot är om D skulle få ett jobb i Uppsala och jag blir ensam i Sundsvall på en dålig praktikplats. Då tror jag nog nästan att jag hoppar av utbildningen.

En kort visit

Igår kväll kom klasskompis I förbi. Hon var påväg hem från jobbet och skulle bara stanna en liten stund. Hon gick för några timmar sen.

Jag och D hade packat hela dagen och var helt slut. Vi hade just lagt oss ner i soffan med en öl i handen när hon knackade på balkongdörren. Jättekul! Vi övertalade henne att äta med oss trots att hon redan ätit på jobbet. Sen undrade vi om hon inte skulle ha en öl i alla fall, så då gick hon och flyttade bilen och bestämde sig för att sova över. Egentligen skulle jag och D gå på födelsedagsfest ikväll men vi har druckit upp alla öl inklusive vinflaskan som vi skulle ge bort så vi är inte riktigt sugna på det idag...

jag och i
Jag och I på hennes födelsedag i år.

Placeringskort

Vi försöker hålla bröllopsplanerna på en ganska lagom nivå. Jag kan ju verkligen inte säga att vi jobbar ihjäl oss. Vi har lite annat att tänka på just nu. Men vi har funderat på det här med placeringskort...

plac
foto: bröllopssidan

Det vore ju kul om man kom på något fint som passar till ett försommarbröllop. Somrigt och fint men inte för puttenuttigt. Svärmor I frågade om vi kommit något längre i bröllopsplanerna... "nja, inte direkt, vi tar det lugnt men vi har köpt små, små glaspärlor som dekoration till bordet!" Det var faktiskt D som sa "dem tar vi!"
blad

foto: Norrköping floristutbildning


Blad är ju somrigt och fint. Och det passar ju till mitt gräs(!) Men D's bror M och fru L hade det på sitt bröllop. Tycker ni att vi härmas då?

kruka
foto: martha stewart

Ett sådant här placeringskort vore drömmen. En liten kruka med en växt till alla gäster. Men det är ju faktiskt inte ekonomiskt försvarbart om man inte heter Donald Trump. Okey då, det är nog många som har något liknande, speciellt med tanke på att det har blivit poppis med att ge sina gäster presenter. Men jag tycker att man får väga tid och pengarna man lägger ner på detaljer mot hur mycket det faktiskt ger festen. Jag tror inte att gästerna blir på mycket bättre humör för att de får en liten kruka som placeringskort.

Vad tror du?

Och har du några förslag på andra roliga placeringskort som passar ett försommarbröllop?

Rött te

Jag är helt såld på rött te eller rooibos, jag vet inte vad jag ska säga. Jag dricker nog 2-3 koppar varje dag. Det ska vara med något sött i och en skvätt mjölk. Mums.

Nyligen köpte jag ett nytt rött te på tehörnan, "bras stund" hette det om någon är sugen. Det är supergott!Tehörnan är en mysig butik som tyvärr bara finns i Uppsala och Umeå. D. vägrar att ens gå in i butiken.

Jag älskar deras tepåsar där det står:

"Hsüs T's tänkvärda ord om den rätta tidpunkten att dricka te.

-när hjärtat och händerna är fria
-när man är trött efter att ha läst dikter
-när tankarna är upprörda
-när man lyssnar till en sång
-när sången är slut
-när man sitter inne på en fridag
-under samtal till långt utpå natten
-en dag med små regnskurar
-när dagen är klar och vinden är mild
-när ett samkväm är slut och gästerna gått"

te
foto: grön gåva

Och så är det ju så nyttigt med rött te också! Inte bara fantastiskt gott. Det största pluset är nästan att det är utan koffein så man kan dricka det på kvällen.

"Rooibos , rött te, är te från Sydafrika och har funnits i handeln ett par år, det är egentligen ett örtte och inte alls ett "vanlig" te, fast det smakar nästan som svart te. Plantan heter Aspalatus Linearis på latin. Rooibos som betyder röd buske på afrikaans, har druckits i hundratals år av de infödda folket i Cedarbergen i Sydafrika. Busken växer inte någon annanstans än där , fast försök till odling har gjorts på andra ställen. Rooibos anses medicinskt verksam mot hudeksem, allergier och spädbarnskolik. Teet innehåller inget koffein (eller tein) eller garvsyra (som gör att te kan smaka bittert) men höga halter antioxidanter (aspalathin) och mineraler (järn, magnesium, kalcium och kalium), och anses mycket hälsosamt. "

Källa: Brattberg.com

Martha kan sin sprit

Kolla vilken rolig idé.

Martha Stewart hon kan sin sprit (fast jag kan inte tro att det är hon själv som hittar på alla pyssliga saker hon gör. Hon har nog en stab på typ tusen personer som bara sitter och tänker åt henne). När jag har sett hennes eftermiddagsprogram blir hon alltid så glad när hon och någon gäst gör drinkar. Man kan ju förstå varför, hennes progam är inte alltid så kul... D. skulle nog behöva många drinkar för att uppskatta Martha Stewart. Jag kan ju faktiskt tycka att hon har en hel del bra idéer.

Som den här:

sprit
foto: marthastewart.com

Vodka flaskor som är dekorerade med is och frukt. två flugor i en smäll. Dekor och så håller spriten sig kall.

Nu är det bokat!

Idag har vi bokat bröllopsresan! Det känns härligt, härligt och vi vill helst åka på en gång!
Det blev det lilla, mysiga hotellet i gamla stan i Rythemnon, Kreta.

fot
dm
foto: fritidsresor.se

Det uppfyller alla krav:
Litet och mysigt. 21 rum.
Romantiskt, ja du har ju sett bilder.
Pool, men den är ju inte direkt stor som du ser på bilden. Ingen barnpool alltså!
Nära stranden, 300 m
Nära centrum, 400 m
Trämöbler
Bar
Frukostbuffé
Grand lit i juniorsvit. Vilket vi har!

Tjejen i kassan undrade vilken adress hon skulle skicka pappren till.
"Ja..." sa vi. "vi vet inte riktigt." Vi vet inte om vi kommer på bo i uppsala eller Sundsvall ens.

Vi äter ur skafferiet just nu och idag blev det bön, tomat, musselgryta med MASSOR av vitlök. Eftersom jag inte har någon föreläsning eller så imorgon tyckte D att det var en bra idé. Usch, det var flera timmar sen vi åt och jag luktar illa! D. kom just med en sked persilja som jag fick äta. Det ska ju tydligen hjälpa mot dålig andedräkt men jag tror att denna gryta var mer än persilja kan rå på.


Imorgon hoppas vi på att jag ska få något besked om praktiken!En mellandag

Idag är en ledig mellan dag. Egentligen kanske inte ledig, jag har ett seminarium att förbereda och det innebär JO-utlåtanden och annat kul att läsa... Men gårdagen tog rätt mycket av mina krafter.

Efter att ha blivit superless, jätteledsen, uppgiven och arg i går förmiddag och dessutom inte hunnit ta min dagliga promenad till universitetet hade vi en timmes information om de kommande processpelen vilket inte gav mig någonting. Efter det fick jag städa soprummet, vilket inte är fullt så hemskt som det låter. Bara nästan. Soprummet är socionomstuderandeföreningens (
www.sosum.nu) föreningslokal och är ca 10 kvm i en källaren utan luft, fönster eller något som gör att något levande skulle vilja vistas där i mer än 30 minuter.

Sen tog älskade klasskompis I. med mig till det nyöppnade fiket i Universum för capuccino och chokladbit innan vi gick upp till institutionen för socialt arbete och fortsätta tjafsa om praktikplatser.

De kunde erbjuda mig plats på behandlingshem eller på socialbidrag (fast numera heter det försörjningsstöd). Jag vill inte ha praktik på något av ställena, blir obstinat och säger "Nej, då hoppar jag hellre av". Men jag tycker inte att det är värt att ta studielån för 20 p som inte har med det jag vill att göra. Det blir som bortkastat. Det här är ju min fördjupning, det som specialiserar mig mot det jobb jag vill ha i framtiden.

Det känns jobbigt att säga nej till alltind, som att jag är väldigt, väldigt besvärlig. När jag tänker på saken så är jag ju inte alls besvärlig egentligen, jag har vidgat mitt område jättemycket. Först ville jag ju bara ha plats inom friskvård och hälsovård. Nu kan jag ju tänka mig nästan vad som helst, utom just behandlingshem och kontorsjobb. Kvinnan som har hand om praktikplatserna säger att hon ska göra vad hon kan för att hitta något annat. Vi får se hur det går. Jag lever på hoppet.... Det är bara så j-la jobbigt att vänta!

Kom hem och D hade lagat mat. Som vanligt. Han är underbar!
Jag satte mig och leta efter tänkbara praktikplatser och skickade mail till kvinnan som har hand om praktikplatserna med förslagen. Hoppas hon tar tag i dem.

Efter maten fortsätte jag surfa och satte i mig en påse brända mandlar som fick mig att må jätteilla. Blä. Drog ut D på en promenad men den blev kort med tanke på vädret. Regn och blåst.

Nu är lägenheten ute till försäljning.
plan

Idag låg D. i soffan och sa "jag orkar inte plocka och pyssla".
"Skit i det då" sa jag. "Men, det är väl dumt" sa han. "Vi hinner" säger jag.
Nu har han somnat framför riksdagens utfrågning om en pipeline i östersjön.

Idag får bli en mellandag.

Borde ta mig iväg till gymet. Det har blivit väldigt dåligt med det de senaste två veckorna. Men det har ju varit så mycket annat att det är okey. Fast det vore ju skönt om man kom iväg. Det är bara det att bara efter ett kort uppehåll blir det så mycket svårare igen. Konstigt det där.

Det blir en vända på stan i alla fall. Måste lämna tillbaka en bok som jag fått påminnelse på och kolla en sak till blivande svärmor I.

D. får sova vidare.

Ledsen

Det blev något missförstånd och nu står jag helt utan praktikplats och det är en månad till praktiken börjar.

De kan erbjuda en plats på ett behandlingshem för unga tjejer. Det är exakt samma sorts praktik som jag gjorde på fältstudien i termin 3. Dessutom är jag inte intresserad av en sån plats.

Jag är jätteledsen. Det kändes som att allt var klart och löst plus att jag verkligen gillade den platsen jag fått tilldelad. Nu är alternativet att ta studieuppehåll. Det känns inte okey. Det känns verkligen inte okey.

Home styling

Idag var mäklaren här och knäppte kort inför annonser på nätet och i tidningen. Vi hade homestylat ordentligt innan. Hela dagen före tog det. Mäklaren blev helnöjd och sa att om det såg ut så på visningen så var det verkligen jättebra!

Jag sov jättedåligt av någon anledning (för mkt att tänka på?) natten mot torsdagen så det blev nog bara 4 timmars sömn. Upp vid 6:30 för att grupparbeta vilket inte gick så bra då ingen hade sovit ordentligt i gruppen. Men vi kämpade på och jag kom hem vid ett. 


D. hade redan plocket en hel del och ställt upp saker på vinden och hämtat ner kartonger. Jag tog tag med badrummet. Jag tog bort mjällshampoot och hittade ett shampoo med snyggare flaska i badrumsskåpet, ett som D. glömt bort att han hade. Flaskan matchade den turkosa fotslipen så den fick vara kvar. Alla rostfria ytor måste ju putsas ordentligt och tandborstar och ful tvål bort.


Vi åkte och handlade på Maxi och passade på att köpa "piffing material" och "lullull" som engelsmannen i "Från koja till slott" skulle säga. Det blev tre värmeljushållare och en snygg olivoljatvål till badrummet. Tvålen ligger nu i tvålkoppen, min smyckeshållare som egentligen är ett blockljusfat! 

Tre blockljus i olika storlekar och ett fat till dem. Detta till balkongen. Vi köpte också en en som nu står bredvid ljusen i en fin, grön kruka som vi fått av fru M. Vi köpte också frukt efter hur fina de var och olja och vinäger i snygga flaskor som kan stå framme samt en rosmarin i kruka.

Vi ställde fram detta. Vi rensade bort det mesta som stod framme. Vi tog bort alla fotografier på oss. Vissa ramar bytte vi kort i från bilder på oss till neutrala naturbilder från tidningar som vi letade igenom. Vi tog bort böcker ur bokhyllan och ställde dit ljusstake, rensade papper och tog bort allt personlig. Under dagen idag har D. städat, putsat och såpat. Det är fint men såååå opersonligt. Var är alla saker?

God kväll!

 /Ester Fester (nollningsledare) alias Eva


Men Costa Rica då?

Efter att vi kommit på att vi inte kunde åka till våra drömmars Costa Rica på bröllopsresa så låg vi och tänkte på natten (vi har verkligen inte sovit bra de senaste veckorna). Jag sa "men vi måste ju komma till Costa Rica någon gång, även om det inte blir nu." D. svarade "Ja, om vi båda har jobb borde vi på ett år kunna spara ihop pengar så det räcker".

Och det är ju faktistk så att om drygt ett år börjar jag förhoppningsvis jobba. Så om två år borde vi i så fall kunna komma iväg till Costa Rica.


costa

Idag vid middagen, med en flaska vitt vin, lax, potatis, romsås (så gott!) så pratade vi så klart om vart vi ska åka på bröllopsresan. Grekland eller Italien? Det är ju så olika! I italien är problemet att man måste ta bilen vart man än ska. Det är 8km till stan. Det är mysigt i sig att det är på landet men också jobbigt att inte kunna dricka vin till maten om man äter någon annan stans. Men det finns ju taxi! Det är ju lite dyrare än grekland också, både att bo och att vistas.

Grekland å sin sida är ju lite väl turistigt och även om  hotellet är jättfint så ligger det ju i en "turistfälla". även om det är en av de bästa tursitfällorna... Det kanske dock är "roligare" än Italien som kanske är mer kultur. Fast det måste det ju inte vara... Och det är lite billigare. Och verkligen en sol- och bad-semester. Fast med kultur.

Åh dessa val....

Grannen Diana var här och hälsade på i eftermiddags. Hon fyller 30 i februari och tyckte det var synd att vi inte bor här då. Hon ska ha stor fest på tema: P och själklart ska hon vara Prinsessa! Så klart! Hennes kille vägrade dock att vara Prins. Hon hade också föreslagit, med glimpten i ögat, att de skulle gifta sig när hela släkten och alla vänner ändå var samlade men han tyckte inte det var en bra idé.

När vi åt middag kom jag på att det är ju faktist bara drygt 2 år tills D fyller 30. Och jag sa "då kan vi vara i Costa Rica!". "Skitbra idé" tyckte han.

Men mitt hjärtegryn (för att använda svärmors uttryck) säger då "ja, du tror att jag ska ha ett fast jobb i Uppsala då."
Vadå? Tror och tror. "Jag lever på hoppet" säger jag "Det finns ingen mening med att inte hoppas på det bästa. Vi börjar ju bli bra på att ställa om snabbt när saker inte går som vi vill. Det tar vi då."
"Okey då" sa D. "Vi säger så:"

Nedräkning

Nedräkning till vårt bröllop!
Daisypath Ticker


Tips från mrsPitepalt

Töntigt gulligt va?

Bröllopsresa?

Så då har vi varit på resebyrån. Hon vi pratade med var jätterar och trevlig. Det var skönt att bolla idéer med någon. Hon trodde att vi skulle trivas bra på det hotell vi kollat på. Det var ju det finaste där och hade ett väldigt bra läge.

Vi började också prata om Italien. Nu har vi hittat ett till ställe som vi gärna vill till. Och visst låter det romantiskt med Toscana....

utsikt

Jag kan ju ganska lätt föreställa mig att det är jag och D som sitter där med ett varsitt glas vin i handen och njuter. Hotellet är ett ombyggt kloster och de har både vin och olivoljeprovningar. Det ligger nära både Florence och havet och hyrbil ingår i priset. Rummen går inte av för hackor heller.

      
foto: fritidsresor.se

Vad svårt det är att bestämma sig! Vi fick med oss massa resekataloger hem för att kunna titta igenom dem i lugn och ro. Reseförsäljaren tipsade om Mallorca också. Hon sa att hon förstod att vi inte funderat på det men att det finns andra delar av ön som är jättefina och utan grabbarna Grus och fulla svenskar.

Länk till Toscanahotellet:
http://www.villapitiana.com/en/villa.html

Bröllopsresa

Igår pratade vi om bröllopsresan och kom fram till att vår dröm om att åka till Costa Rica faktiskt inte är realistisk (vi har redan köpt Lonely planets guidebok).

Vi blev rätt ledsna i ungefär 5 minuter innan en 2-veckors charter inte heller lät så dumt. Jag trodde själv inte att jag skulle kunna ställa om så lätt som jag gjorde. Skönt.

Så jag slängde mig ut på nätet för att kolla vart man kan tänkas hitta ett mysigt hotell. För gemensamt anser vi att det är viktigare att det är ett hotell som passar oss än exakt vart i världen det ligger.

Våra krav:

  • Mysigt hotell, intim stämning. Inte så många rum där man bara känner sig som en i mängden.
  • Romantiskt
  • Det ska finnas pool men ingen barnpool.
  • Det ska vara gångavstånd till havet
  • Och till stan.
  • Det ska inte finnas några plastmöbler.
  • Det ska finnas en bar.
  • Det ska vara en stor frukostbuffé.
  • Det ska vara en stor säng och inte två små.
Det var enklare sagt än gjort att hitta detta hotell. Det finns nästan bara stora hotellkomplex med gigantiska pooler och 1000 rum. Men här är det:


kreta
säng
foto: fritidsresor


Hotellet ligger på Kreta i Rethymnos äldre del.
Någon som varit där?

Imorgon går vi till resebyrån för kanske finns det flera mysiga hotell någon annanstans i världen som vi inte hittat än.

Paket

Det är lite galet men vi är nästan helt färdiga med paketköpande, paketinslagning och paketrim.
Det saknas bara till mina syskonbarn men vi vet vad de ska få och rimmen är skrivna.

Den stora lådan under bordet är tyvärr bara en flyttkartong så det är ingen som kan se fram emot ett så stort paket i år (inte från oss i alla fall).

Vi slog in paketen och Daniel blev lite pysseltokig han med! Glittertokig. Sen rimmade vi och drack ur barskåpet. Det är ju väldigt onödigt att släpa med sig flaskor med bara lite kvar i botten. Eller hur?


paket

Praktiken

Usch och fy, där är så jobbigt att bestämma sig.

Jag har fått en plats som jag måste ta ställning till, jag måste bestämma mig idag om jag vill ha den eller inte för annars går den till någon annan. Idag. Platsen verkar rolig och jag har hört att handledare är bra men det är över en timme bort med buss. Och då ska man först ta sig till bussen vilket kan ta rätt lång tid på vintern.

De nät jag slängt ut lite här och där verkar inte heller leda till något. Det inte någon som hört av sig just nu i alla fall. Och det är ju nu jag måste veta.

Spa-dag

Idag har vi haft en otroligt lugn och härlig dag.
Vi började med att sova jättelänge. Mamma I ringde och väckte oss 8:30, vi sa att det var bra men sen fortsatte vi att sova fram till 10 och kom inte upp förren 20min över eller så. Det var så skönt! Sova, vakna, sova, vakna.

Vi åt frukost i lugn och ro och kollade på Jay Leno innan vi packade ihop oss och åkte iväg till IKSU Spa. Vi kom dit vid halv 12. Vi hoppade i bassängen och simmade några längder innan vi sjönk ner i jättevarma källan. D säger "är inte det här sånt där kakel du gillar så mycket?" Jo, visst var det det. Vi funderar på vad det skulle kosta och upptäcker sen att hela bassängbotten i stora bassängen också är
Bizasso-kakel! Sjukt!

132254-77
foto: www.iksuspa.se

Deras val av kakel är faktiskt lite underligt måste jag säga. Svindyrt jättefin mosaik på botten av en pool och sen helt vanligt, tråkigt, vitt kakel i duschen där man verkligen skulle kunna njuta av det.

Hur som helst, förutom deras inredningsmissar (?) så var det väldigt lugnt och harmoniskt. Vi fortsatte dagen med lunchbuffé och sedan ett pass i gymet. Det blev ett ostrukturerat passa där vi bara passade på att prova roliga maskiner som inte finns på vårt skrot-gym.

Efter det blev det mera simning och tidningsläsade insvept i morgonrock vid kanten av bassängen. Mer varmkälla-bad och sen mellanmål i cafét. Efter det satt vi ett tag i ett ljusrum innan vi tog ett sista dopp och sen tog oss hem vid femtiden.

Jag, D, farbror O och fru M har pratat mycket om att hitta balans i livet på sista tiden. En dag som denna ibland ger själen lite ro i alla fall.

D's nya jobb

Just det, jag har glömt att berätta det mest omvälvande de senaste dagarna.  När vi bestämt oss för att flytta tillbaka till Uppsala då får D jobb i Sundsvall. Galet. "Det är ju i alla fall på rätt väg" som min pappa sa.

Nu har vi råd med glasskålarna. X-boxen blev såld en typ en minut efter att den kom ut på blocket. Och sekunden efter det ringde det en person till om den. Då var vi för billiga då...

Vindsröjning

Idag har vi röjt på vinden. Någonstans måste man ju börja när man ska flytta.

Vi har slängt en hel del och ska sälja lite saker på blocket. Jag hoppas att vi ska få ihop tillräckligt med pengar där så att vi kan köpa glasskålarna till blomsterdekorationen utan att få dåligt samvete för att dem är för dyra (jag vet att jag tjatar).
 
virr

Igår var vi hos Farbror O och fru M och hjälpte till att röja på deras tomt. De blev väldigt ledsna när de hörda att vi skulle flytta. Och vi kommer sakna dem jättemycket! Jag sa "ni får flytta ni med" och de svarade "Ja, okey, varför inte." Jag frågade hur de kunde säga det så enkelt eftersom de ju just flyttat in i sitt drömhus. "Det är ju bara ett hus" svarade fru M.

Det är så skönt att de har en sådan inställning. Folk är nog allmänt alldeles för fästa vid objekt. När vi fikade efter trädsågningen pratade vi mer om att slänga saker och varför man spar på vissa grejer. Vi blev riktigt inspirerade att gå hem och slänga saker! Så det har vi gjort idag. Daniel har till och med slängt kläder. Det är han annars väldigt dålig på.


socker

Idag åkte min sockersamling.
När jag var lite samlade jag på sockerbitar med olika motiv på. Jag fick under inga omständigheter ta med den en flytt till sa D. Okey då. Men jag måste få ta kort på de finaste bitarna i alla fall!

Guapabags

132254-72

Kajsa är inte bara nybliven mamma. Hon är väskdesigner också!
Den här väskan är oerhört söt tycker jag. Fler av hennes väskor kan man se på hennes sida
www.guapabags.etsy.com

väska


Hon har en sida på myspace också http://www.myspace.com/kajsalisa
Kajsas lilla familj

Jag fick ett mail från Kajsa med bilder på Jack och den lilla familjen. De är så himla fina. Jag grät några tårar av lycka när jag kollade på bilderna.

fam

Jag hoppas verkligen att jag får träffa dem snart.

Kryddnötter

Recept på kryddnötter fins på ICA.
Men jag har inte riktigt gjort så.

Mitt recept är så här:
200g sötmandel
200g hasselnötskärnor
200g valnötskärnor
3/4 dl socker
1 äggvita
1tsk kanel
1tsk ingefära
1tsk kardemumma

Det är så här enkelt att göra:
Vispa äggvitan lite lätt. Rör om med socker och kryddorna. Häll i nötterna och se till att smeten täcker. Svep ut nötterna i en form och sätt in i ugnen i 200grader i ung. en kvart. Jag tycker inte det är nödvändigt att röra om under tiden. Man kan dela på nötterna som sitter ihop när de har svalnat.


kryddnötter

Det kom med posten!

bok

Idag fick jag en glad överraskning med posten. En bok! Kära, Inger tycker att vi ska få ut så mycket som möjligt för vår lägenhet och skickade en bok med massor av tips. Den verkar faktiskt riktigt bra. Den är skriven av Reva Hallbäck, Jessica Hoffman och Susanne Brolin.

Idag har jag haft seminarium från 8-10 och sen gick jag hem och slog mig ned framför datorn med en kopp kaffe. Daniel kommer inte hem förren tio ikväll så jag kan sitta här hela långa dagen om jag vill. Men det ska jag inte, en kort vända på stan får det nog bli, handla lite mat och köpa glögg till imorgon. Jag tror faktiskt att jag ska göra glöggsangria efter
favvo-kocken Leilas recept. Vi bjöd farbror O och fru M på det förra året och det var uppskattat.

Till det ska jag bjuda på lite kryddnötter som jag gjorde igår kväll. Det är ett så himla bra julgodis. Kaloririkt men nyttigt!

Ringar

ringar

D. har skissat och skissat. Nu är de klara. Men det är ingen av dessa. Bara en vink. Han designar våra vigselringar och
Rolf får göra dem. D ska dit på konsultation. Går idén att genomföra? Det borde inte vara något problem...  Det är så spännande!

Dessutom ska det tydligen inte vara så mycket dyrare än att köpa färdiga. Det är bra! Den stora kostnaden ligger nog i stenen... Tur att jag inte är så mycket för blingbling.

Gräs

Daniel tycker att jag är lustig.
Han säger att det är fascinerande hur jag kan snöa in på detaljer. Först var det blommor i glasskålar (det är det forfarande!) och nu är det gräs.

Gräs är snyggt ju.

gräs2
Foto: Cult Design

Eller hur?
Nu pratar vi bröllopsplaner om det inte framgick tydligt.
Det finns en fin blogg med massor av tips till bröllop på en lagom nivå, I
Nöd och Lust heter den.
Hon gillar inte heller könsrollskämt eller galna idéer som att tapetsera toaletten på festlokalen med bilder av sig själv. Hur ego får man bli? Jag tror snarare att det blir som L. sa (blivande svägerska) "Det blev tillslut jobbigt av att allt fokus låg på oss. Herregud, vi ska ju bara skära upp lite tårta."

Den här bilden hittade jag på Nöd och Lust.

gräs
Foto: Brian Orlov

När vi var på blomsterbutiken för att kolla i deras pärmar såg jag också en fint bild där de använt gräs som servettring. Det var riktigt snyggt. Det är stilrent men sommrigt tycker jag.  Vad tycker du?