Klorin

hihi

tvåttmedel och tvåttmaskinen står det om på klorinflaskan.
Sen är det bilder på vad man kan använda klorinet på. Bland annat är det en teckning av en katt.
(vi är mycket lättroade ikväll verkar det som)

Nu luktar det badhus i hela lägenheten. Fläckarna på D's vita t-shirt är fortfarande kvar. Men det svarta resårbandet på kalsongerna är nu mera lila.

Så var det med klorin.

Måste springa lite till

Efter ännu fler problem med bröllopsplaneringen är jag idag totalt slut. Det känns som att det mesta går fel just nu. Men men, jag får tänka på att det viktigaste faktiskt är att vi blir gifta.

Idag när D steg in genom dörren sa jag: vi måste få göra något roligt ihop!
Vi pratade om att allt vi gör är att prata om problemen och det praktiska kring bröllopet och gör inget kul tillsammans. Vi bara längtar till bröllopsresan då vi ska få rå om varandra och ha kul, slappna av och mysa. Men vi måste ju få göra något nu! Prioritera.

Idag: tvättdag.

Jag är trött, trött. Som jag skrev så är det sista dagarna på praktiken. Hela terminen har jag varit inställd på att imorgon är den sista dagen. Sen är det semester! Men på måndag ska jag gå mitt intropass för sommarjobbet. Det känns som när man är inställd på att springa en mil och när man väl är i mål så flyttar någon på målsnöret. Då känns det oöverstigligt att springa lite till. Hade man dock varit inställd på att springa en och en halv mil från början så hade det gått bra.

Blomsterdekoration

Igår, när vi inte trodde att våra planerade bordsdekorationer skulle bli av drog vi iväg till plantagen. Vi behövde en plan B.

Detta blev reslutatet och jag kan ju säga att jag är glad att en florist får göra jobbet istället....
Men med lite övning kanske. Och det är ju inte direkt meningen att man ska använda blad från busken utanför huset. Eller?
rosorbordsdekoration

Näst sista dagen på praktiken

Det känns lite sorgligt. Det är svårt att ta farväl så vi gör inte det. Vi säger: På återseende

Eller som handledare 2 sa:

image386
foto: privat

Väldigt fint sagt tycker jag!

I måndags hade vi lite avslutningsfrukost. Jag bjöd på hembakt, nyttigt bröd, äppelgröt och smaskika påläggsröror. Jag fick grönt te i present. Något som jag letar efter varje eftermiddag på jobbet då jag tycker att jag har druckit för mycket kaffe ;)

 

Till mina fantastiska handledare gav jag en varsin ängel som jag tycker passar dem.

image387image388
angel of wonder                                angel of courage

Imorgon är sista dagen och jag kommer jobba in i det sista.

Galen bordsdekoration

Det här är nog det konstigaste jag har sett i form av bordsdekorationer och present till gästerna.

fiskdekoration

Levande fisk!

På sidan brides.com kan man läsa att de älskar denna dekoration eftersom den ger liv till bordet. Den passar utmärkt till en fest med asiatiskt tema och man bör ha plastpåsar redo så att gästerna kan ta hem en fisk att ha som husdjur.

Vinröda drömmar denna gång

Nu regnar det ute och av någon anledning så känns det då som höst. Man sitter inne och kurar, dricker te och slöar i soffan eller framför datorn. Nu lite mer avslappnad efter att det löst sig med resan men dock med lite andra bröllopsplaneringsproblem. Går det inte att få tag på glasskålarna som vi pratat om sen i december?

Jag har surfat för att hitta inspiration till en reservplan för blomdekorationer på borden och hittade då också i mina gömmor lite fina bilder på temat "rött".

blommormateusfatmenyk?rsb?r?d kl?nning

Bilder från:
Sköna hem
Mateus
Escapehome
Fairy godmother

Nån gång ska
Kajsa få lära mig att göra fina presentationer i Photoshop men tills dess får ni stå ut med bilder som ligger huller om buller.

Vår resa är återfunnen

10 min över sex nu ikväll ringde de från resebyrån efter att de fått tag på hotellet på Kreta. Det känns bra att de till och med ringde efter stängning, för att berätta att vi fått tillbaka "vårt" rum på hotellet.

Imorgon ska vi få ett nytt bokningsnummer så vi kan betala och sen ska allt förhoppningsvis vara okey. Undrar vem de fick slänga ut från rummet på hotellet... fast jag bryr mig inte. Vi har fått tillbaka det som var vårt.

Usch vi har verkligen inte mått bra de här dagarna...

Vi pratade om att vi skulle kräva någon ersättning även om allt blev bra. För sveda och värk. Men D blev så glad när han fick beskedet att han inte gjorde det. Undrar om man kan skicka ett brev till någon? En flaska champange på rummet borde de kunna bjuda på i alla fall kan man tycka.

Det här ju här vi ska bo:

image366
image367
foto: fritidsresor.se

Retstickor

Att mötas av tax free-katalogen i posten när jag kom hem kändes faktiskt som ett stort skämt!
Nu retas de bara!

post

D hade ett meddelande på telefonen om att vår kontakt på resebyrån var sjuk men att de skulle göra allt de kunde för att få vår resa tillbaka. Den är tydligen helt avbokad och rummet uthyrt.

Magsåret kommer krypande.

Allt känns faktiskt skitjobbigt just nu. Inga dukar till bröllopet har vi heller. Och människor som borde höra av sig gör inte det. Men det är ju så att när något är jobbigt blir alla andra småsaker också det. Även saker som annars inte skulle vara något stort problem.

Ny blogg

Det var väldigt roligt att se att min kära Kajsa har startat en pysselblogg.

www.kajsaspyssel.blogg.se

Det ska bli jätteroligt att se vad vi får följa med i. Hon är värsta, bästa pysslaren och har alltid varit. Vi har växt upp ihop och hon var tjejen som sydda något att ha på sig en timme innan man skulle iväg på fest.

Kolla också in hennes nätbutik Guapa accessories.

image364

Måndag morgon och nervös

Vad ska fritidsresor säga? De ska ringa D idag och då får vi se...

Tack för era snälla kommentarer!!

Vi har faktiskt kunnat koppla bort det hela under nästan hela helgen eftersom vi varit väldigt upptagna och aktiva ute i skog och mark, på berg och i grottor. Men nu är jag jättenervös. Och det är inte den positiva nervösheten som man har inför roliga saker som ska hända utan mer den som innefattar ångest.

Nu ska jag plocka ihop frukosten som ska med till jobbet. Sista veckan på praktiken och jag ska tacka arbetsgruppen med att bjuda på en fin, nyttig och supergod frukost idag.

Fritidsresor har avbokat vår bröllopsresa!

PANIK!!!

Fick ett brev igår, eftersändning, eftersom vi flyttat. Det står att vi har fem dagar på oss att betala in den sista betalningen till resan. Annars avbokas den. Det är imorgon. Vi har aldrig fått någon faktura!

Ekonomikontoret man skulle ringa, ifall man fortfarande vill ha resan, är inte öppen på helgerna. Vi satt i låååång telefonkö och fick tillslut tag på resesäljarna i Umeå där vi köpt resan. De konstaterade att vår resa av avbokad och att det inte finns några lediga rum på "vårt" hotell!

Det här bara måste lösa sig.

Jag har gråtit på torget mitt i Sundsvall. Så ledsen, arg och besviken. Uppgiven. Vi kommer bråka och bråka tills vi får som vi vill.  Det är ju inte vi som har gjort fel. Vi har inte fått någon faktura och även om vi hade det så har det ju inte gått fem dagar än. Förjävligt.

Vi kan inte få några svar förren på måndag då huvudkontoret öppnar. Tur att vi ska iväg och göra grejer i helgen. Annars hade vi blivit galna. "Kan du säga nånting?" frågade D resesäljaren "jag kommer ju få magsår!"

Men nä, hon kunde inte säga någon eller göra något alls. Hon skulle ringa det första hon gjorde på måndag men...
usch och fy, förfan vad jobbigt det är!

Även om de skulle uppgradera oss eller något som kompensation är det ju inte det vi vill ha. Vill vill ju ha precis det vi beställt. Och tänkt om de inte ens fixar till det?  Nä, nu ska vi ta det lugnt, inte låta tankarna flyga iväg i hemska scenarion. men det är lite svårt.

Vigselplanering

"Ah, vi måste ju komma åt lokalen kvällen innan. Det blir jättejobbigt annars... osv" sa Isa, D's marsalk.

"Ja, vi hoppas på det men om det inte går så löser det sig i alla fall" sa jag.

"Det blir ju jättejobbigt annars, det tar mycket längre tid än man tror. Ni måste ligga på för att få lokalen tidigare."

"Ja, går det så går det, den är bokad kvällen innan. Vänta nu! Är det inte du som ska lugna oss? Inte tvärt om?"

Telefonsamtal igår kväll. Medan gick jag runt, runt i lägenheten för att gå in skorna. Vi har två dörrar till sovrummet så man gå runt sovrum-kök-vardagsrum-sovrum. Ibland fick jag byta håll för att inte bli snurrig.

Vi har fått vigselcermonin i text från vår vigselförrättare och har lagt in sång och dikt där vi vill. Vi blir rörda bara av att lösa texten. Hur ska det gå på bröllopet?! När vi träffade vigselförrättaren i söndags fick han oss att ställa och mot varandra framför honom som vi ska göra under vigseln och det blev sån stämning mellan D och mig bara av det!

Jag förstår inte hur det här ska gå till... men man kanske är så nervös då att det går i alla fall utan allt för många tårar.

image360

Igår på lunchen på jobbet pratade vi om vigslar. Ingen av de som var gifta kom ihåg vad de sa. En av dem kom ihåg att kyrkfönstret hade väldigt fina färger :) En annan tyckte att det verkade ganska omodernt att lova varandra trohet i dessa dagar och den tredje att man kanske borde få säga "jo vi vet att skilsmässostatistiken visar..."

Skämt å sido. Jag och D hade väldigt svårt för den raden i vigseln som handlar om att föra släktet vidare. Vilket jag sa till vigselförrättaren när vi träffade honom. D tillade "Vi kan göra vårt bästa. Men vi kan inte lova något!"
"Nä, just det" så mannen.

Mösexan

På begäran, här kommer en liten redovisning av nästan hela mösexan. (Dvs möhippa fast med killar med.)

Har någon som var med en bild från dagen som jag kan få se redan nu? Då får du gärna maila den så jag kan lägga ut den.

Det här hände:

* Kindnappning.
Det började kvart över 8 med ett brev med instruktioner och ögonbindel (igentejpade skidglasögon. Man ser inget alls!) Fick packa en väska som jag lämnade vid porten och fick ställa mig på gatan. Där blev jag hämtad, påklädd nånting och satt i en bil under tystnad. Det byttes personer och bilen körde hit och dit. Jag hade noll koll!

*Chamangegefrukost.
En otroligt stor och härlig frukost hade dukats upp ute i det fria. Där fick jag se alla härliga människors om stod för hippan. Då såg jag också de superfina kläderna jag fått på mig. En rosa tyllkjol och en tiara med slöja av mer rosa tyll. Detta fick jag ha på mig hela långa dagen. Jag fick en bok som skulle fyllas i under dagen (olika frågor om mig och min m2b, jag skulle rita honom, skriva signalement, fråga folk om äktenskapsråd m.m.). jag fick en sportflaska med dryck runt halsen som jag skulle dricka ur varje gång jag sa min blivande mans namn.

* Glasblåsning. Otroligt kul! Jag fick göra två glas, två ljusstakar, två hjärtan och smycken. Ordentligt pyssel som min syster uttryckte det.

* Lunchpicnic (inomhuspå golvet eftersom det börjat regna) med mycket god mat och massor av vin. Alla hade med sig en sak som påminde dem och deras relation till mig. Jag fick ta upp en i taget och gissa vem saken var ifrån och sen presentera personen för de andra. Jätteroligt och smart för att de andra ska lära känna varandra mer. Det blev en lång och härlig lunch. Det var skönt att stanna upp och hinna prata med varandra.

* Jag fick åka tandemcykeltaxi in till stan. Galet! Det var ett riktigt original som körde och vi hann före bilarna med de andra i.

* Jag blev ilurad att jag skulle hålla sexualundervisning för 9 c. Hjälp!

* Dansade hiphop och salsa med en aerbicsinstruktör. Herregud vad roligt. Tur (?) att det finns filmbevis!

* Bussresa iklädd fin, fina rosa kläder var en upplevelse.

* Mer champange och oliver hemma hos en av deltagarna.

* Spa i badrummet. De gjorde iordning bad och hade köpt massa skönhetsprodukter. Jag fick ligga i badet och lyssna på musik, läsa tidningar och mysa och varje gång jag knacka i väggen kom det någon och passade upp mig :)
Medan jag låg där och hade hela stora badrummet för mig själv fick de andra göra sig iordning i ett litet badrum i källaren, hihi. Bortskämd blev jag!

*Middag. I huset där vi var. Bra idé att vara hemma så blir man inte lika styrd som ute på restaurang. Underbar middag med massor av skratt, vin, sånger och helt enkelt underbart kul ända till småtimmarna. Alla hade klätt upp sig och lagat fantastisk god mat med grekiskt tema. Jag gissar eftersom vi ska på bröllopsresa till Kreta och min älsklingsrätt är moussaka, vilket givetvis serverades.

Eftersom jag inte bor i samma stad utan skulle sova hos min pappa hade de hämtat min packning där och tagit med allt. Jag fick sova över i huset och morgonen efter fick jag en lugn och skön frukost. Så blev jag hemkörd efter lunchen.

Det var perfekt!

Trött, trött

Igår gjorde jag mitt första intro-pass på mitt sommarjobb. Det kommer nog att bli bra det. Trots att jag inte gjorde så mycket så blev jag ju väldigt trött av alla nya intryck och nya människor. Dessutom vill man ju visa sig från sin bästa sida så man "håller ihop sig" en hel dag.

Tröttheten sitter i idag.

Började morgonen med en löptur i skogen. Det var jätteskönt. Solen sken och fåglarna kvittrade. På vägen hem stannade jag och stretchade lite, sträckte på mig ordentligt och bara andades. Då var det så härligt!

Jag tänkte på D som var ute och sprang igår kväll och på frågan om det var skönt svarade "Nej!". Jag tänker att man motionerar ju inte bara för att det är bra för en, för att inte gå upp i vikt och för att det är nyttigt utan också för att det är just skönt. Nu, i stunden. Men där är vi olika....

Men jag tror ju att för att hitta balans så måste det vara skönt också. Inte bara bra för mig. I alla fall för mig. Jag mår bra då och det är ju för att må bra som jag springer. Fast på många olika sätt :)

Nackdelen med att springa på morgonen, för min del, är att jag blir så hungrig och småäter hela dagen. Mycket frukt har det blivigt idag.

På förmiddagen var det sista gången med småbarnsgruppen vilket kändes väldigt sorgligt faktiskt. Men också lite skönt. Det var en lite jobbig gång med mycket skrik och bråk i en familj.

Sen var jag trött.

På eftermiddagen var det stödgruppsträff med inbjudna gruppledare och personal från skolorna. Det var en genomgång av verksamheten och om barnd till psykisk sjuka. Det var intressant men...

Sen hade jag ont i huvudet.

Nu är jag hemma och är helt slut. Hade tänkt styrketräna lite idag men det blir det inget med. Sitter med en stor kopp rött te och....

trött


Planeringshelgen

Bröllopsplanerna går framåt.

Det börjar kännas riktigt bra och många personer hjälper gladeligen till! Det känns så skönt att vi har många människor runt oss som gärna ger oss ett handtag. Det värmer.

I helgen har jag varit hos frisören som ska sätta upp mitt hår. Hon klippte mig och vi pratade om min frisyr. Jag, som aldrig varit nöjd hos en frisör, litar på henne till 100 %. Hon förstod mig och viktigast av allt; hon förstod mitt hår! Jag ska tillbaka till henne om två veckor för färgning och för att prata om sminkningen och lite vidare om frisyren.

Vi har varit hos fotografen. Henne litar vi också på till fullo. Hon verkar avspänd och kommer nog få oss att slappna av vid fotograferinge. Hon frågade massor av saker om klänningen, tärnans färger, blombukett osv. Vi fick kolla på kort hon tagit och berätta vad vi gillade.

Vi har bestämt hur vigselakten ska se ut och vilken dikt som ska läsas. Tack Lottis! Det var ju inte det enklaste att hitta en kärleksdikt som D tyckte var okey.

Vi, med hjälp av Lottis, har styrt upp var vi ska sova innan bröllopet och hur vi ska ta oss till det hemliga bröllopsnattsmålet.

Vi har varit vid festlokalen och kollat runt igen. Bestämt hur borden ska stå, vart gästboken ska ligga, vilka glas vi ska använda m.m.

Vi har träffat vår vigselförrättar som även han verkar mycket bra. Speciellt D verkar mycket nöjd med honom.

Idag har jag ringt personen som är lokal- och dryckansvarig och spikat dryckeslistan.

Mm.... nu ska jag tvätta.


Igår blev jag hippad!

Eller det var en mö-sexa jaga fick. Eftersom två av deltagarna var killar.

Det var en händelserik och otroligt rolig dag som jag kommer minnas med så mycket glädje.
Ni är fantastiska! Tusen tack!

Är i Uppsala nu, jag är trött och resten av helgen är fullspäckad så jag kommer vara frånvarande härifrån.

Ses på måndag!

Vår kokbok

Alla recept som man får, hittar på olika ställen och som man hittar på själv är ju bra att samla på ett och samma ställe.

Vi har valt att klistra och skriva in recepten i en bok från Indiska. Ibland är vi duktiga och klistrar in eftersom men oftast blir det att man klipp och klistra några månaders samlade papper på en gång. Igår, när D hade gått och lagt sig tog jag tag i papprena som samlat sig i köksskåpet.

kokbok

Det är så bra för boken är indelad i delar med olika färger. D har klistrat en liten symbol för varje avsnitt. På de två första delarna är det tallrikar vilket symboliserar recept på mat. På en flik sitter en tårta vilket symboliserar desserter, tårtor, kakor, godis och annat sött. En limpa är inklistrad för brödavsnittet och det ni ser längst ner på hörnet är ju en vodkaflaska som visar var avsnitter för drinkar och dryck börjar.

godissida

En sida med lite julgodis.

Ofta skriver jag också in om vi har ätit det. Om det var populärt eller inte. Vilka som åt det, var receptet kommer ifrån (om det inte framgår) och hur man kan ändra det så det blir bättre. Jag ska bli bättre på det för det kan bli som en matdagbok vilket är kul.

Vår egna kokbok gillar jag skarpt, den är både färgglad och med känsla och stil :) Mysig och härlig med kladdiga sidor och slitna pärmar. Men det finns fler snygga kokböcker i samlingen som mycket gärna kan visas upp. Jag skulle gärna ha en tavellist i köket och ställa de finaste och härligaste kokböckerna på. Då fungerar det ju både som konst och inspiration!

Matbröd

Detta recept på matbröd hittade jag också på nLife.se.

Men självklart kan jag inte låta bli att ändra i receptet. Hur jag än gör kan jag inte låta bli att testa lite, ändra om, det blir ju så mycket mer spännande då!

br?

Jag bytte ut de 6 dl dinkelmjöl mot
2 dl rågmjöl och
4 dl fullkorsvetemjöl

Dessutom lade jag till en halv deciliter torkade aprikoser (vilket syns på bilden). Dock går det bra att ha i ännu mer plommon och aprikoser om man vill.

Det är ett jättebra recept som jag verkligen kan rekomendera.


Trädgårdscafét

Igår gjorde jag och D en söndagsutflykt till Sidsjön. Fast vi har bott här i Sundsvall sen januari har vi inte varit där förren nu. Det tog 40 min att gå dit och så tog vi ett varv runt sjön innan vi satte oss på Sidsjö Trädgårdscafé.

Det var verkligen helt ljuvligt!

I ett stort växthus finns cafét vilket passade bra denna soliga men inte så varma dag. En uteservering med utsikt över sjön erbjuds också. Där bjuds det på sopplunch med smörgåsbuffé. Man kan välja mellan två olika soppor och sen får man äta hur mycket man vill av ett stort, dignande bord med olika hembakade bröd, röror, sallader och annat gott.

tr?dg?rdscaf?dsopplunch

De hade också en stor korg med heminredningstidningar och fina böcker att låna, så jag såg mig på en gång sittandes där en ledig dag under sommaren. En regnig dag kanske, med dropparna smattrande mot glasrutorna. Mysigt.

Efter lunchen fortsatte vi upp på södra berget och gick i skogen ett tag innan vi tog oss ner på stan för att handla mat och upptäckte till vår förvåning att affärerna var öppna! Det ledde till inköp av ett löparställ till mig och ett par walking-skor till D. Finemang!

Frukostgröten

För att variera den gamla vanliga havregrynsgröten finns det mycket man kan göra. För sluta att havregrynsgröt vill man ju inte göra! Det är ju både supernyttigt, gott och billigt.

Jag har ju redan skrivit om att vi brukar äta gröten med ett ägg. Jag vet att det låter jättekonstigt men det är supergott och nu har jag svårt att äta gröt utan. Det smakar ju inte alls lika bra. Dessutom ger det mer protein vilket gör att man står sig längre.

Imorse åt jag äppelhavregrynsgröt. Det är gott och man gör så här:

 1. Tärna ett äpple.
 2. Lägg äpplet i en kastrull med 1 dl vatten och 1 dl äppeljuice (ta mer juice om du vill att gröten ska bli sötare).
 3. Låt det koka någon minut.
 4. Ha i en deciliter havregrynsgröt och koka upp.
 5. Ha i ett ägg i gröten och vispa ordentligt.
 6. Koka gröten till den konsistens du vill ha den.
 7. Njut med mjölk!
frukost

Äppelgröt och en stoooor kopp kaffe. Bättre start på dagen får man leta efter!

Blåbärsmuffins

Receptet till dessa muffins hittade jag på Nlife.se

Först var jag väldigt skeptisk. De såg ju jätteäckliga ut:

bl?b?rsmuffin

och smeten smakade inte alls gott! Dessutom skulle det bli 15-20 stycken men jag fick det till 9 stycken.

Men när de kom ut hur ugnen doftade det härligt och såg mycket bättre ut:

muffins

De är inte klassiska söta muffins. De är sötade med morot och honung (jag hade dessutom lite för lite honung i eftersom den tog slut). Vill man så går det nog bra att öka honungsmängden.

Men de var riktigt goda. D gav de två tummar upp mellan tuggorna. Men han är å andra sidan ingen sockergris heller utan gillar när det inte är allt för sött.

Jag hade i mer blåbär än det stod i receptet och det var en bra idé, annars hade det blivit väldigt få bär i varje form. Dessutom fanns det inte dinkelmjöl i affären (och ni vet ju vad jag tycker om dinkel) så det blev fullkornsvetemjöl istället vilket jag tror är precis lika bra.

Slutsatsen är i alla fall att jag varmt kan rekomendera dessa blåbärsmuffins!

muffins med bl?b?
 

Kärlekscitat

Jag håller på att greja lite med festhäften och liknande och har ramlat över lite fina och roliga citat om kärlek. Det finns massor. Här är några:

Kärlek växer när den brukas. -Charlotte Perkins Gilman

 

Kärlek vid första ögonkastet är den mest utbredda ögonsjukdomen. -Gino Cervi

 

Ömhet är passion i vila. - Joseph Joubert


Det trista med kärleken är att den fordrar en medbrottsling. -Charles Baudelaire

image349

Att mackor inte är mat. och kärlek inte är hat, det är för stunden vad jag vet om mackor och kärlek.- Norskt ordspråk

Att verkligen älska innebär alltid att sätta sig själv på spel. -Okänt 

Den som handlar av kärlek har rätt, även om han inte får rätt. -Peter Egge 

Den som utvecklar sin kärlek här på jorden, behöver inte utveckla något annat. Och den som inte gör det, han tillhör Solens Gåta. -Tomas Di Leva

Kärleken är alltid ursäktad för vad den åstadkommer, blott och bart på grund av att den är kärlek.  -Lope de Vega 

Den älskade är alltid vacker. -Turkiskt ordspråk


och slutligen denna mycket sanna:


Den ärligaste kärleksförklaringen blir aldrig sagd: "Förtrollande varelse, jag älskar dig för min egen skull." -Okänd

Fler citat kan du hitta på:

http://www.livet.se/ord/kategori/K%C3%A4rlek

http://www.brollopshjalpen.se/text/citat.php
http://home.swipnet.se/~w-13953/citatbok/karlek.htm

Mera mellis

Vad kan detta rosa vara?

smothie

Jo, en härlig smothie gjord på hallon, jordgubb, banan och vaniljyoughurt. Så gott!

Till två portioner använde jag
1dl frysta hallon
1dl frysta jordbubbar
(vilka fick tina något)
1 banan (en liten annars blir det så mycket banan)
4 dl lättvaniljyoughurt

allt kört med stavmixer till en härlig sörja :)


hallonsmothie

Och visst blir allt i livet mycket bättre om man får det serverat med en rosa ros!?

Nu är det fruktsallad som gäller. D är ute med killarna på jobbet på en helkväll så han lär väl ramla in någon gång på småtimmarna.

Imorse frågade han
- Men vad ska du göra då ikväll?
-Jag ska kolla på teve och äta fruktsallad! Sa jag.
- Du lät inte alls ledsen för det, sa han lite förvånat.

NÄ, inte alls!
Jag har längtat lite efter att få vara ensam, ha ensamrätt över tevekontrollen och kunna äta precis vad jag vill. Och jag njuter! Ibland är det bara sååå sköööönt att vara ensam och bestämma helt själv. Att inte behöva kompromissa eller nåt.

Jag umgås med så mycket människor hela dagarna på min prakik att ibland är det väldigt, väldigt skönt att inte göra det, helt enkelt. Och så var det ju förra fredagen också då D var borta :)

Den perfekta hemmasjälv- snackset/middagen/mellanmålet/efterrätten är enligt mig

FRUKTSALLAD

fruktsallad

Den kan med fördel avnjutas framför en bra matblogg som till exempel
nlife.se

Bröllopsskrock och talet 16

När vi var i Thailand upptäckte vi att talet 9 förföljde oss. Vi bodde ofta i rum 009, 900 eller 234 eller liknande (som blir 9 om man lägger ihop dem). Det var många fler saker som jag inte längre kommer ihåg förutom att vi reagerade på det tillslut.

Nu har upptäckt talet 16
Vi gifter oss den 16 juni, klockan 16 på F16

Och D kom på att jag var 16 när vi träffades vilket var 8 år sedan, vilket är hälften av 16.

Ja, det går nog att läsa in vad som helst i vad som helst om man försöker tillräckligt mycket :)
Men lite lustigt är det. Även för den som inte är det minsta skrockfull eller vad det nu kallas.

Mycket skrock kring bröllop verkar det finnas.

Man ska ju inte visa sig i sin klänning före mannen innan bröllopet. Men varför?

Något nytt, något gammalt, något blått och något lånat känner ju de flesta till men att man ska ha en blå blomma i buketten för tur, det var något nytt för mig.
(Något gammal symboliserar det som varit, något nytt för det nya som kommer, något lånat för att behålla gamla vänner och något blått för hopp).

Jag kände till skrocken om att man inte ska sy sin egen klänninge eftersom man då kommer gråta lika många tårar som stygn.

Men visst du att man tydligen ska ha en silverpeng i skon också? Aj, det kan inte vara skönt. Eller var det ett kopparmynt i skon och en silverpeng i kjolfållen?
Och varför då?

Jag står helt oförstående inför det här. Kan någon förklara?

Somriga brudbuketter

Här kommer några sommarfavoriter från jakten på drömbuketten

simply bloomsmarthalanielizabethimage345

Det är något speciellt med dessa sommarbuketter tycker jag. De är liksom lite spretiga, busiga och lite enklare. Vackra pasteller och härliga former ger verkligen sommarkänsla tycker jag. Det känns som att höst och vinterbuketterna är lite mer sammanhållna och "vackra" på något sätt. Svårt att förklara. Det går inte att säga att något är snyggare än något annat. Men jag gillar det här!

Buketterna kommer från:
Simply flowers
Martha Stewart
Lani Elizabeth
Wiggy flowers

Andra bra sidor med massor av fina blombuketter är:
www.bhg.com
http://www.aboutweddings.com/idea_gallery/
www.svarbrud.se har också ett stort galleri med brudbuketter

Blä!

Har varit jättetrött hela dagen. Morgonpromenaden var skön med solsken i ansiktet och fågelkvitter. Väl på jobbet smakade kaffet gudomligt gott men jag var trött. Familj-barngruppen på förmiddagen gick hyfsat bra men jag behövde i och för sig mest sitta och fika. Efter lunch började magen säga "aj". Jag tog en sväng på stan och kom tillbaka helt utmattad. Magen knep och bubblade. Eftermiddagspasset var jättejobbigt då jag knappt höll mig vaken och mådde sämre och sämre.

Eftersom D också är dålig tänkte jag att det skulle bli varma mackor och te till middag idag. Men D hade fått starka tabletter av läkaren på hans avdelning så hans nackspärr var bättre och han kände sig friskare i huvudtaget. D tog tag i middagen men jag ville inte ha. Mumsgoda mackor blev det för min del. Men nu är jag rejält hungrig fast vill inte äta pga magen. Jobbigt det där.

Jag tror att det får bli en hallon-jordgubb-banan-smothie på vaniljyoughurt. Åh vad gott. Det ska det bli!

Fler tårtpar

Jaja, jag vet... vi ska ju inte ens ha något brudpar på tårtan. Men nu ramlar jag ju över söta tårtdekorationer lite överallt.

Dess söta och lite roliga kommer från
Noelles wedding shop

yehg?lift me upbrudpar

Men så kostar de från 30 euro också...

Favoriten är klart den där bruden är begravd i tårtan. Den tyckte till och med D var rolig. Och han är inte lättflirtad när det gäller sådant här.

Betonghjärtan

Pysselpinglans fina blogg fann jag det här pysseltipset på hur man gör små söta betonghjärtan i IKEAS iskubsformar. Cement fick jag från D's bror och sand "hittade" jag på lekplatsen bakom vårt hus ;)

hj?rta
betonghj?rtahj?rtpresent

Jag gav bort några påsar med betonghjärtan när vi var i Uppsala senast. Och några ligger i roskrukan och några andra i vårt köksfönster. Kanske dyker de även upp på ett bröllop i sommar....

Städ och tvättdag

En vanlig söndag alltså. Men det går ganska sakta idag. Inte helt kry än. Men det får ta lite tid, det gör ju inget.


Samtidigt som jag städar går jag in bröllopsskorna. Det känns lite 50-tal ;) Fast då skulle det nog matchas med en klänning och blommigt förkläde. Nu är det kakibyxor och linne som gäller.

Gårdagen tillbringades i soffan. HELA dagen. Jag mådde inte alls bra när jag vaknade med huvudvärk och ont i kroppen. När D kom hem vid lunch var han rätt bakis och hade inget emot att tillbringa dagen liggandes bredvid mig. Skönt.

Sitter nu och äter mellanmål, fruksallad med keso. Otroligt gott. Jag gjorde en stoor sats i fredags som jag efter helgens gång har drygat ut med mer frukt. Vi har ätit det med lätt vanlij youghurt som efterrätt och nu med keso som mellanmål.

Nu ska vi fortsätta städa lite och sen gå och handla lite.


Fler tårtpar

Syster Lycklig hittade jag dessa söta brudpar som man kan sätta på tårtan.

t?rtparhomosexpar


Jag blev mycket glad över att se paret med kvinnor för alla flat-par där ute. Tyvärr fanns det inga killpar och tjejparet hette "bästa vänner" men man kan ju försöka ignorera det för en stund. Fina var de i alla fall tycker jag.


"The best diet is the one you don't know you're on."

Via Motionsguiden hittade jag till the diet-blog som bland annat visar hur mycket 300 kalorier egentligen är. Det är ganska intressant. Han visar bilder på olika tallrikar som alla innehållar just 300 kcal.

Sidan innehåller även "succes stories" med människor som lyckats med sin viktminskning, info om olika dieter till exempel skodieten (!) och massa små tips.

Tillexempel denna lista med 25 namn för socker
 1. Brown sugar
 2. Corn syrup
 3. Demerara Sugar
 4. Dextrose
 5. Free Flowing Brown Sugars
 6. Fructose
 7. Galactose
 8. Glucose
 9. High Fructose Corn Syrup
 10. Honey
 11. Invert Sugar
 12. Lactose
 13. Malt
 14. Maltodextrin
 15. Maltose
 16. Maple syrup
 17. Molasses
 18. Muscovado or Barbados Sugar
 19. Panocha
 20. Powdered or confectioner's sugar
 21. Rice Syrup
 22. Sucrose
 23. Sugar (granulated)
 24. Treacle
 25. Turbinado sugar
Det skulle ju vara bra att ha en på svenska också, men ofta är innhållsförteckningarna på engelska så jag tror man komme ganska långt på denna.

Hemma tidigt

Nu är det fredag eftermiddag.
Jag fick gå hem lite tidigare idag eftersom jag inte alls känner mig på topp. D har varit krasslig i några dagar så det är väl hans smitta som jag dragit på mig. Inte så roligt lagom till helgen men vädret är i alla fall inget vidare så jag kan gott sitta inne och mysa under en filt med en tidning eller bok i knät och en kopp te i handen.

Igår var jag och mina handledare på avslutningsträff med de andra praktikanterna och handledarna. Vi hade det väldigt trevligt och uppsluppet. Men vi tre hade nog kunnat vara varsomhelst och mått bra. Vi var på toppenhumör alla tre och flamsade och pratade allvar om vartannat. Eller ofta båda två samtidigt! Tänk vad kul det kan vara att prata om sina brister och konstiga personligheter när man gör det och det blir väl emottaget.

Först åt vi lunch tillsammans innan träffen (fantastiskt god buffé). Efter träffen (frukfat, bullar, rulltårta) fick vi gå en stund på stan innan vi träffades med de andra igen för att äta middag (thaibuffé och efterrätt) och sen åkte vi hem igen. Mycket trevlig dag! Fast jag åt och åt (inte allt men för mycket). Men idag är en ny dag.

"Jag är en person som äter tills jag blir mätt och inte mer"

Vi pratade om tankemönster och ens egen självbild. Om man intalar sig själv att man är något bra så blir man tillslut det! Och man ska förstärka det hos sig själv. Varje gång man gör som man själv vill att man ska göra det borde man ta ett kort och sätta upp på väggen. "Sån är jag".

Affirmationer kallas det också tror jag. Fast det är väl kanske inte helt samma.

Om man tänker så är det ju helt fel att säga "jag är fd narkoman" eller "jag är nykter alkoholist" eftersom du då fortfarande identiferar dig som något negativt. Det tror inte vi på.

Hur som helst.

rosenknoppar

En liten ros och en kopp te ur en roskopp gör även en sjuk liten Evasleva lite gladare.

Min första utmaning

Jag har blivit utmanad av Mrs Pitepalt

Tre saker jag inte förstår:
Varför så många personer är så rädda för vad de känner
Varför man nästan alltid har dåligt med tid
Varför det bara går dåliga serier på teve när man väl ska kolla på teve.

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet jag sitter vid:
En vacker tekopp med rött te i
Bröllopsplaneringshäftet
Gästlistan till bröllopet

Tre saker jag gör just nu:
Bloggar
Lyssnar på teven
Dricker te

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Arbeta på ett jobb jag verkligen gillar
Resa just så mycket som jag vill
Skaffa familj

Tre saker jag kan göra:
Jag kan spela chinachack (och jag är bra)
Jag kan åka slalom
Jag kan laga mat

Tre saker jag inte kan:
Diska
Crawla
Bestämma mig
 
Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Dig själv
Andra människor
Jakob Hellman

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Rida
Klättra
Fotografera

 Tre favoriträtter:
Moussaka
Sushi
Klyftpotatis

Tre personer jag utmanar:
Sofie, Vendeley och Zandra

Bröllopsrenovering

Igår var jag en sväng på stan och köpte lite olika skönhetsprdukter. Renoveringen ska börja.

Det blev en aloe vera-handkräm till mina naria händer och trasiga nagelband.
aloe vera
www.ahlens.se

Krämen verkar bra och luktar gott. Det skador ju inte heller att förpackningen är snygg och passar in i vårt badrum :)

Det blev också lösnaglar som jag tänkte testa. Jag har insett att jag inte kommer vara nog lugn för att kunna fixa franska manikyr själv kvällen före bröllopet.

På Åhlens hemsida finns det tips för både det ena och det andra. Förlag på hemmaspa och sminktips.

Jag har också fortsatt min jakt efter en ny parfym. I nöd och lust har skrivit flera gånger om en bröllopsdoft. Jag har läst om det på flera ställen, en doft som man bara ska använda runt bröllopet för att genom doften senare kunna återskapa minnen. Så långt hade jag inte tänkt gå men min parfym börjar ta slut och jag behöver en ny, snart. Det är dock så otroligt svårt att hitta en doft som man trivs med och passar i. Jag provluktar på ett par parfymer varje gång jag är på stan. Just nu lutar det åt Lancôm's Attraction:

image328Vidare så blev det en djuprengörande ansiktsmask, kroppsskrubb och hudkräm.


Valborgshelgen

har fått oss att längta hem ännu mer. Det kändes riktigt jobbigt att åka hem. Vi har haft det väldigt bra och längtan efter en fast punkt börjar bli starkare. Det är också så jobbigt att inte hinna träffa alla som man vill och att åka från de man vill träffa mer.

Helgen har bestått av trevliga människor och fantastisa middagar. Tack alla ni som gett oss härliga kulinariska upplevelser denna helg! Vi uppskattar det verkligen så mycket. När vi väl kommit tillbaka till Uppsala ska vi bjuda tillbaka på våra vackra swedish grace-tallrikar :)

valborg

Champangefrukosten som tog så lång tid att den övergick i lunch vid tvåtiden. Den bestod av goda mackor, ostar och mycket frukt. Dessutom hubbabubba-färgat mousserande vin.

På denna takterass blåste det inte så mycket och solen värmde husväggen som värmde oss. Det var inte någon av oss som var riktigt röd om nosen på kvällen.

Efter frukost och lunch på taket var vi inne i någon timme innan vi gick vidare på grillfest. Den var dock inomhus då det blivit riktigt kallt. Festen var riktigt trevlig och vi slapp se massa fulla ungdomar på stan eftersom vi aldrig satte vår fot där mer än när vi tog en taxi hem vid ettiden på natten.

Vi har haft en sååå trevlig helg.

Vår servis

I helgen var jag, D och svärmor I på jakt efter Vår Servis.

Det blev den snygga, stilrena, klassiska, vackra swedish grace som vi fastnade för:

swedish grace

Vi planerar att blande färgerna is och snö. Snö är en vacker vit färg och is är en svagt grå,blå färg (som mina ögon som min syster sa).

tegods swedish grace
Jag är lite kär i dessa vackra tekoppar med fat. Någon gång i livet vill jag ha dem :)

louice adelborg

och det här är kvinnan som skapat detta vackra, Louise Adelborg.

Så här står det på
Rörstrands hemsida:

"Vem var Louise Adelborg, hon som lyckades skapa en servis för hela svenska folket? 31 år gammal, utbildad till teckningslärare på nuvarande Konstfack, fick hon 1916 kontakt med Rörstrand och började rita dekorer. I slutet av 1920-talet gav Louise Adelborg sig i kast med servisporslin och på Stockholmsutställningen 1930 stod servisen, med sitt veteaxmönster inpressat i relief i massan. Hon lyckades förmedla känslan av gyllene veteax vajande i vinden och doften av bröd. Sädeskornet kan ses som en symbol för föda, välstånd och natur."