Kräftor

Något sent åt vi förra fredagen kräftor (för andra gången). Jag älskar kräftor så det är dumt att det inte blir oftare egentligen. Vi hade en mycket litet kräftskiva på 3 personer. Men trevligt var det!


Tågluff

Vi har i någon vecka nu funderat hur, var, när vi ska resa.

D fyller 30 år i början av januari. Min födelsedagspresent till honom ska vara - Att slippa fira jul.

Vi hade därför tänkt resa bort över jul, nyår och födelsedag dvs ca 3 veckor. Först hade vi planerat att åka till Vietnam men vi inser att vi inte kommer ha råd med det då vi ska flytta.

Planerana har vallat fram och tillbaka. Ska vi åka till någon storstad? Ska vi åka till fjällen? Både ock? Jul i fjällen och födelsedag i Budapest? Vi har funderat och funderat och ingenting har känts riktigt bra. Men så igår kväll knäckte vi nöten. Vi ska ju tågluffa!bild: sj,se

Vi ska nog köpa Lonely planets europaguide och få lite vägledning.

Har ni några tips på vad man göra i Köpenhamn några dagar före jul? Vad man gör över jul i Berlin och Nyår i Prag? Vilken paris-restaurang ska man fira sin 30-åriga födelsedag på?

Ingen lägenhet till oss

Det blev ingen finfin lägenhet med öppen spis till oss just nu. Trist men det är bara att vänta och se när det kommer något annat som passar.

Urban är godkänd!

Urban, vår bil, gick igenom besiktningen igår. Utan anmärkning. Det är anmärkningsvärt. Men väldigt, väldigt bra!

Presenter

En pall med flickans namn har alla döttrar i familjen fått på dopdagen.

Och vad flickan hette? AMANDA vilket storasyster läser på kortet jag gjorde.

När två systrar och en mamma hjälper till att öppna presenter blir det mycket skräp och riv av  fina papper.

Ett smyckskrin som matchade färgtemat så fint, många fina barnböcker, leksaker, silversked med mera fick hon.

Och från oss? En grön Kånken!


Dop

Igår döptes Ds minsta lilla brorsdotter. Det var ett jättefint dop hemma hos familjen. Allt var väldigt vackert och väl planerat.

När vi kom fick vi ett glas äppelmust på äpplen från den egna trädgården. På presentsnöret vid glasets fot stod varje persons namn skrivet så vi skulle hitta just vårt glas om man ställde ifrån sig det.

Vackra blommor , ljus och dukar prydde alla bord.

På framsidan av dop-häftet är barnets fot tryckt. Jättegulligt!

Efter dopet bjöds det på smörgåstårta och vin. Sedan chokladtårta och kaffe.
Flytt?

Vi ska flytta igen. Det har vi bestämt för någon vecka sen. Nu letar vi bostad. Vi har till och med lagt ett bud på en lägenhet i den nya staden som vi tänkte bosätta oss i. MEN RING DÅ!

(vi har lagt ett bud 115 000 kr under utgångsbud så jag kan förstå att de behöver betänketid men det har ju gått en vecka nu!)


D pratade med mäklaren igår som sa att han trodde att vi hade en god chans på objektet.


IVRIG!


Populär

Igår morse berättade en av sekreterarna om att det på hennes dotters skola fanns en så snygg kurator! Raden av gymnasietjejer som mådde dåligt och behövde stödsamtal hade aldrig varit så lång. De hade slagit vad om vem som först kunde få kuratorn i säng.

Hon skämtade om kön med killar ur årskurs 9 som skulle stå utanför mitt rum.

Nä, det har inte kommit några nior. Men det kom dock två pojkar ur, gissningsvis, åk 2 och frågade chans på mig :)

Idag frågade en kille ur en 8:a jag presenterade mig för - Är du en ny elev? Nähä, du ser så ung ut.

Mitt kuratorhjärta smälter...

Mys

I stugan står gamla saker huller om buller så man inte ser alla fina saker som finns där. Men jag möblerade om lite och då kom bland annat tidningstället till sin rätt.
Då tidningsstället inte räckte till tog jag en låda jag hittade i en lada och spikade till botten. Vips fanns det plats för gamla hemmets journal.


En härlig gammal kökssoffa att ligga i med en kopp kaffe (eller senare på kvällen ett glas vin) och en god bok.


En åldrig lockfågel som skräpade i båthuset blev snygg i bastu-fönstret.

LyckaJag mår så bra av att vara i skogen! Att man får lite mumsig svamp är bara en bonus. I nya gore tex-byxor, stövlar och svampkorg är jag rustad.

En vacker och riktigt stolt fjällskivling, en bunt granblodsriskor, ett litet fält trattkantareller och ett lite större bestånd gula kantareller. Det är lycka det!

Stekt svamp på en rostmacka, på med riven parmesan och in i ugnen. Åh, ljuvligt!

barn är roliga!

På mitt nya jobb gick jag ut i klasserna och presenterade mig. Jag började med högstadiet. Klasserna var verkligen olika! Men så är det ju, det hade jag nästan glömt bort. I vissa klasser möttes jag av intresserade och glada ansikten, de ställde frågor och var nyfikna på mig. Andra klasser kunde inte bry sig mindre och jag tror inte att de skulle känna igen mig idag. En klass var "den" klassen. Den bråkiga, stökiga, jobbiga klassen som stökade och ställde konstiga frågor för att få mig ur balans. Jag tror att jag klarade testet.

Så kom jag till en fyra
- Vad tror ni att en kurator gör? frågade jag.
- Håller på med kampsport, sa en kille.


Läraren upplyste grabben om att det nog var karate han tänkte på. Sak samma. Eller?