Kärlek är

att bli bortskämd och att skämma bort. Samtidigt.

Vi är bra på det!

Idag på lunchen berättade jag om min söndag då jag mest gjorde mina stabiliseringsövningar, gravidyogade och tog promenad med svärmor medan maken gick upp 6 och lade i tvätten och sedan lade köksgolv resten av dagen.
- Han tar hand om dig! Vad skönt. Jag har nog aldrig blivit bortskämd så. Inte ens när jag var gravid, sa kollegan.

Vad tråkigt att höra. Jag och D är bortskämda med varandra. Vi tycker om att ta hand om varandra. Det gäller både smått och stort.

Jag berättade för D vad kollegan sagt och han utbrister - Men, det var ju du som tog hand om mig! Om du inte lagat mat och sagt till mig att äta skulle jag ju aldrig ha klarat det jag gjorde igår.

Tänk så bra! Vi tar hand om varandra. Samtidigt.

Nytt golvKöket börjar komma iordning. Äntligen!

Stackars D sliter på köksgolvet. Jag gör stabiliseringsövningar, lagar mat och surfar. Det är lite jobbigt att känna sig så överflödig ibland. Men det är inte mycket att göra åt det just nu.

Över köksbordet

Är det ett UFO?Nej!Det är den snygga PH-lampan som vi lånat av svärmor. Tänk vilken tur vi har!

Elefantrummet

Ett av våra rum går under namnet Elefant-rummet. Det är det skräp- /förvaringsrummet som ska bli arbets/pyssel/barnrum.

Att det heter Elefantrummet startade för länge sedan när jag såg en Elefant på en vägg i en inredningstidning som jag tyckte var så snygg. D tyckte jag var knäpp men jag såg framför mig en stor elefant på väggen i det här rummet. Sen köpte vi glas från IKEA med elefanter på som hade fina färger och ska användas till gem och annat smått. Sen flyttade det in en elefant från Indiska som tydligen ska vara en julprydnad. Men vem bryr sig?

Med tiden har vi båda börjat referera till rummet som elefantrummet och att det ska få bo någon form av elefanter där har varit självklart. D själv började fundera i hur han skulle kunna måla en elefant på väggen...

Jag fick de tre senaste numrena av Hus & Hem och svärmor och på en av ledarsidorna fanns en tapetelefant! Så den har vi kollat in från www.inneonline.se
Tyvärr är elefanterna bara 114 cm höga. Vi hade gärna haft en mycket störra så vi vet inte hur vi kommer att göra. Men visst är de fina? Denna "animal tower" är också underbar!

Om någon elefant ska få flytta hem till oss skulle det nog bli denna.

imorgon fredag

Idag på morgonen gick jag på en veckor 20-grupp på MVC. Det var först en sjukgymnast som pratade. Det var D. Han skötte sig mycket bra tycker jag. Det var synd att han inte fick längre tid på sig eftersom gruppen började prata på slutet och det kändes som att det fanns fler frågor i luften som bara behövde lite tid för att komma fram.

Efter D kom en barnmorska som lika gärna kunnat stanna i korridoren. Det gav ingenting. Jag kan komma på tusen andra saker att ta upp än det hon gjorde, hon tusen andra sätt att framföra det. Fast egentligen sa hon ju inte mycket alls.

Idag har jag fått många härliga promenader i vårsolen. Härligt härligt!

På jobbet har jag haft det riktigt skönt också. Och snart ska jag åka hem.

rensning

Maken står i köket och lagar mat. Själv går jag igenom datorn som ska kastas på tippen. Vi har köpt en ny, fin, laptop utan virus!

Några bilder som jag hittat på hårddisken. Walk on memory lane:


Sommarens fjällvandring! Underbart som alltid att vara på fjället. Visst fick vi en underbar sista dag. Men kanske kan vi också minnas de svinkalla nättera, snön och blåsten...


Alla svamputflykter under hösten


Farbror och fru M och deras hundar hälsade på.


De mysiga kvällarna på vår balkong under våren, sommaren och hösten. Stora margaritas och tapenad slukades i mängder på fredagkvällarna under sommaretiden. Åh, vad mysigt det var.


Klädfundering

I söndags köpte jag mina första gravid-byxor. Där har vi ett "halleluja-moment"!

Nu är jag äntligen klädd igen. Jag har inte haft ett par byxor som passat på flera veckor. I lördags fick jag byta däck på bilen i kjol! Att ha ett par byxor innebär också att garderoben blir oändligt mycket större när man åter igen kan använda sina tröjor och tunikor och inte vara hänvisad till klänningar. Jag passade på att köpa gravid-strumpbyxor också. Superskönt!

Men varför är inte alla gravidbyxor i stretch? Mitt stora byxproblem är ju ofta att jag inte får upp byxorna över höfterna men att de är förstora i midjan. Även om jag kanske inte har mycket midja kvar att tala om så återstår problemet. Gravid-byxorna har ju heller ingen gylf som gör att man lättare kommer i dem. Hm... Jag hittade i alla fall ett par jeans och ett par underbara tunna byxor i stretch som jag kommer bo i när det blir lite varmare.

Jag kom också hem med ett par söta, tunna tygskor och några fina linnen och tröjor. Det var ju vår!
Sen blev det mer snö och minus 10...

Det kan hjälpa att beklaga sig

I början av den här veckan var jag jäkligt trött. Inte bara gravidtrött utan även jobbtrött. Inte trött på jobbet, men trött av jobbet.

Belastningen på mig är väldigt, väldigt hög just nu. Skolan har inte haft psykolog på hela tiden jag arbetat där vilket gör att jag får ta en hel del psykolog-jobb. BUP har inte tid att ta emot nya patienter på flera månader och skickar tillbaka problemet till skolan. Plus att jag nu har jobbat så pass länge att både elever och lärare känner mig och tar hjälp av mig. Det senare är ju något positivt, men det blir mycket jobb. Ohanterbart mycket jobb.

Vad gör man när en elev knackar på dörren och ber om en tid?
Vad gör man när en lärare ringer om en elev som skurit sig själv i armarna, en annan elev som inte kommer till skolan? 
Vad gör man när en förälder ringer och vill ha ett möte om hur man kan hjälpa dottern med kamratrelationerna, nedstämdheten?
Jag bläddarar i kalendern och ser att jag har en tid om tre-fyra veckor... nä. - Kom nästa vecka säger jag och stryker fikarasten, kisspausen osv.

Men den här veckan har jag börjat säga till. Det går inte längre! Jag hinner inte, jag kan inte hjälpa alla!

Och det känns redan bättre. Bara att de andra vet är skönt. Och kanske kommer jag att få hjälp... Vi får se.

I söndags


Vad gör ni på era fester egentligen?Partylekarna avancerade under lördagskvällen...


2 magar15 dagar skiljer det våra magar åt, min och kära M's. Hennes fina prickiga klänningar har hon dessutom sytt själv!

Vi önskar oss alla mer tid...

Idag var det äntligen dags för vår temadag på skolan som jag och en specialpedagog ordnat. Med alldeles för lite tid på fickan blev det i alla fall tillslut en dag på temat Kärlek & Respekt. Efter att datumet skjutits fram ett par gånger och några arbetslag ville ställa in allt så var vi kanske förväntingarna på dagen inte de bästa.

Jag har fick jobba till 20 på onsdagskvällen för att ordna med det sista. Trots det blev det kaos på morgonen då gruppindelningen inte stämde alls. Vårt fel! Jaja, inte mycket att göra. Det ordnade till sig och när alla elever hade någonstans att vara verkade det flyta på bra.

Det är i alla fall belöning att höra eleverna i korridoren säga -Jag var på en skitrolig station! - Vi hade så himla kul! Och när lärarna säger - Vi fick till jättebra diskussioner. - Även buskillarna skötte sig bra! - Jag har haft kul idag.

Jag bara önskar så att vi hade haft mer tid att ordna dagen så det hade blivit än bättre! Det är så mycket man så här i efterhand hade velat göra anorlunda. Även om det största problemet har varit tidsbrist.

Men man kan inte få allt här i världen och nu är jag glad att det är över. Jag är så trött!

Vad har du för superkrafter?Jag kunde inte låta bli att göra mig en Kurator-hjälte.

http://www.cpbintegrated.com/theherofactory/

Men jag hittade inget passande vapen. Jag skulle behöva typ en telefon eller ett anteckningsblock ;)

En bra mag-dag

Idag har jag och magen fått lite mysig bekräftelse och komplimanger. Det är trevligt :)

På morgonen kallade rektorn på mig.
- Eva!
- Ja? frågade jag lite tveksamt
- Kom hit! sa han och jag kände mig "kallad till rektorn" så jag gick lite tveksamt dit eftersom jag inte alls kunde gissa vad det handlade om. Då fick jag världens hjärtligaste kram och ett stort GRATTIS. Han tyckte att det var så roligt för min skull och att bäbisar behövs.

På det efterföljande mötet kunde inte psykologen sluta titta på min mage när hon skulle gå sa hon - Nu när jag vet är det så roligt att titta på magen. - Ja, visst är den söt! utbrast biträdande rektor. Och jag fick mysa lite till.

Det är konstigt hur den kunde gå från ingenting till en riktig bäbis-mage på bara någon vecka. Men det kan ju förklara att det drog och slet och gjorde lite ont ett tag. Växtvärk.

Våra vackra stolar

Igår hittade vi äntligen de stolar vi så länge blocket-letar efter! Äntligen fick vi tag på 6 vackra 50-talsstolar. Visserligen med ett gräsligt 80-talstyg men det är ju bara att byta.

Så skönt att vår jakt äntligen är över. 3 karmstolar följde med hem också.

Bilder kommer :)

Konsert

Det är inte många som nästan lyckas somna på en Metallicakonsert som fått fyra plus och fyra getingar.
Och jag tyckte ju verkligen att det var bra! Men.. ja.... är man trött så är man.


foto: Magnus Wennman, aftonbladet.se

Djupast spår i mig satte så klart Nothing els matters, som har en speciell plats i mitt hjärta som ingångslåt på vårt bröllop. Och de gjorde den riktigt bra! Och publiken var fantastisk.

Hem kom vi kl. 3 med taxi och då var jag nästan gråtfärdig. Jag orkar inte ens gå in på varför vi hatar SJ väldigt mycket nu, men jag vill aldrig åka tåg igen...

Nu blir det blodpudding och en till film i soffan.

Lugn lördag (en stund till)

Idag är det en lugn dag för min del. Jag försöker vila inför kvällens eskapader med resa till Stockholm och konsert. Det blir sent. Det känns lite jobbigt, samtidigt som det är något roligt. Så jag önskar att jag fick vara pigg!

Vi började med att vakna och somna om mellan 6 och 8 i morse. Sen fick jag ryggmassage (får passa på så länge jag kan ligga på mage), en snabb dusch och långfrukost. Exemplarisk start på dagen måste jag säga.

D målar om i köket och jag tar igen bloggläsning som jag missat. Jag borde göra mig iordning snart för tåget går kl. 16 och då ska vi ha ätit innan.


Bokreaskörden plus en bakbok. som ligger i köket. 

Den söta barnboken kunde jag inte motstå. Den fanns på Familjebehandlingsteamet där jag gjorde min praktik. Den är underbar!
Jag har redan läst en flera gånger!

Äntligen

Äntligen fredag. Denna vecka har känts lång vilket säkert mest beror på att jag är trött.
Trött är jag av den
här anledningen.

Jag hoppas att jag kan komma hem i hyfsad tid. Det är ju lika bra att ta ut några komptimmar när jag faktiskt har möjlighet. Sen blir det hemgjord pizza och film skulle jag tro. Imorgon blir det konsert med METALLICA. Det ska bli riktigt roligt!!

Trevlig helg!