Lördagkväll


Glögg


Lammgryta


Gott vin


Tiramisu

Och så trevligt sällskap i form av vänner vi träffar allt för sällan.

Tack och lov mår jag bättre idag. Bara jag gör saker tillräckligt långsamt så funkar det. Så nu ska jag dammsuga lite (men bara där det syns) och inte plocka undan något (för de vet att vi håller på att flytta). Sen ska jag baka ett supersnabbt bröd som inte kräver nästan något jobb och tjuvsmaka glöggen.

Tack pappa för hjälen med handlingen idag!

Trevlig lördag!

Viktigt!



Till er som är föräldrar:

http://www.rfsu.se/foraldraskolan.asp

RFSUs föräldraskola i hur man pratar sex med sina barn.

Söta snoppen är hämtad från
www.rfsu.se

Pepparkaksmuffin

Elise funderade på pepparkaks-glasyr till muffins. Så jag bakade igår muffins med pepparkakssmak (sen var jag totalt slut och fick lligga i en halvtimme).



Oh, riktigt smaskigt  var det! De är mer som pepparkaksdeg i smaken än pepparkakor, Men å andra sidan är ju det godast :)

Jag tog ett vanligt sockerkaksrecept från Annas mat och hade i 1 msk pepparkakskryddor på påse istället för vaniljsockret.

Nu fryser jag ner dem och tar upp och ger dem pepparkaks-glasyr till flyttfika. Jag återkommer alltå Elise :)

Lite julpyssel i återvinningens tecken


Supersöta knappfigurer. Bara fantasin sätter stopp!


Girlang, kula, julgranspynt gjorda av gamla julkort. Kan vara ganska mysigt att klippa till och pimpa ett julkort från förra året med glitter och sedan låta hälsningen från mormor stå kvar på baksidan.

Från allas vår Martha så klart.

kaos



Man blir inte friskare över att vara hemma i detta kaos.

Den 6/12 går flyttlasset. Jag har inte riktigt fattat det.

Julgardiner

Förra året vet jag at  Spiras tyg Staden fanns på många bloggares önskelistor. Den har växt på mig och nu skulle jag verkligen tycka om att ha den hemma. Som gardiner är nog alldeles för dyrt men som tavla och kudde kanske?
Men vilken färg?

Hur som helst inte till i år.







Den här söta julgardinen är också från Spira.

Jag tycker om
julgardinerna som är nya från förra året så jag hoppas verkligen att de passar fönstrena i nya lägenheten.

Det lilla som gör det

Maken ringer och ger mig jobb... jag som endå är hemma och inte har något för mig...

Jaja, ett telefonsamtal till försäkringsbolaget kan jag väl ringa då.
I telefonen möts jag av en förtjusande dam som glatt pladdrar på om hur konstigt det måste kännas att flytta till den lilla staden, vad roligt att vi fått jobb, och - Jag bjudar på den dubbla försäkringen. Det är ju snart jul.

Vi kommer ju att ha dubbla lägenheter i en dryg månad och därmed dubbla försäkringar. Nu slipper vi i alla fall den kostnaden och dessutom är det billigare med försäkring i lilla staden än den stora trots en större lägenhet.

Vad glad man kan bli för det lilla när man är hemma och har tråkigt.



Det är vinter på min balkong men själv är jag instängd.

Snart advent

Jag är sjuk :(
En ordentlig dunderförkylning slog till i går eftermiddag. Tänk vilket tur att jag jobbade hemma igår för jag tror inte att jag hade tagit mig hem själv.

Det här är kanske den sötaste adventskalendern jag har sett. Den är från Martha och gjord av barnstrumpor.



Nu är det faktiskt inte långt kvar till första advent och 1:a december. Det börjar alltså bli legitimt att julfrossa lite. Eller?
(Jag kan alltid skyllda på att jag inte får pynta och julfrossa hemma i år)

Vill pyssla!

Jag är så sjukt pysselsugen! Det ser jag som ett friskhetstecken :)

Men allt pysselmaterial är nedpackat. Kommande pyssel blir tapetrivning, målning, tapetsering och golvläggning. Jag vill ju julpyssla och baka men i år kommer det nog inte upp några julgardiner ens.

Igår låg jag i soffan på kvällen och läste Amelias jul och Allers jul. Så mysigt! Massa fina idéer. Det bästa med de där tidningarna är att fast jag redan har läst dem upptäckte nya saker i dem i alla fall. Pysselsuget steg!

I helgen har jag gjort en liten blomgrupp med hyacinter i alla fall. Fast jag glömde knäppa kort. Hittade ingen mossa i butiken men det fick gå utan. Och det fortsätter att snöa och snart är det advent!

Nu åter till jobbet. Skriver likabehandlingsplan hemifrån idag.



Just det. Jag ju lusläst den här boken som godnatt-saga också ;) Inte konstigt att det kliar i fingrarna.

All kål passar inte i gryta



men denna gör sig så vacker ,med skimrande iskristaller, på balkongen



Hur gick det till?

Ojojoj, trött. Väntar på att maken ska slira förbi med bilen och ta mig hem.

idag blir det svamp- och lingonsoppa. Nä... läste fel på matlistan igår. Linssoppa skulle det vara.

Fullrulle hela dagen. Inte alltid roliga saker. Imorgon blir likadan. Jag tror jag behöver helg nu. trött. Fullrulle hela veckan...

Imorgon ska jag bland annat ha oförberett ha sex- och samlevnadslektion med tjejerna i en åtta. Det bestämdes i eftermiddags. Men det går nog bra. Det är ju roligt egentligen
 
bara jag får sova.

Jag gillar mitt jobb.



Här är fint att vila
När jag är trött längtar jag alltid ut. Ut i skogen, ut på fjället där himlen är hög, luften är lätt att andas och allt är lätt.

Vardagsrumsfunderingar

Jag och D har tidigare pratat om att istället för att vardagsrummet ska centrera kring en teve (som vi nu mer inte har) ska vi ha ett stort bord. Ett bord att pyssla vid, att ha middar kring och arbeta. Det kommer bli en myshörna också men vi funderar nu på att återta denna idé med bordet som central punkt.

Bilder på stora vardagsrumsbord har jag inte hittat. Men vi funderar över färger också... Idag har vi ljusa väggar men D vill ha mörkare färger. Kanske grå eller blå?

(Sista bilden fick vara med för att jag gärna vill ha ett liknande soffbord)






Boråstapeter
Duro

Vi har hittat en intressant tapet från Eco men där får ni kolla själva om ni vill se. Det är den första tapeten om man kollar på "Eco Wall". D fastnade för den direkt och på mig har den växt efter hand. Vi ska nog kombinera den med målade väggar där vi plockar upp ett par av färgerna från tapeten. Två väggar ska nog få en färg och en kortsida i rummet en annan för att markera där det stora bordet ska stå.

På jakt efter tapeter och golv

Jag och maken börjar närma oss varandra i tapet-, golv- och kakeldjungeln. Ett hem börjar ta form på papper och i huvudet. För några dagar sen kändes det hopplöst jobbigt. Jag var bara trött, förkyld och stressad över flytten. Jag vill flytta för att få kortare pendling till jobbet men jag var inte alls sugen på att göra om en till lägenhet. Vi fixade ju just denna!

Men i helgen ändra det sig. Nu har vi kollat på tapeter och jämkar med varandra, övertalar. Men så att båda blir nöjda så klart. Vi har till vår glädje upptäckt att det finns kakel och klinkers som vi båda gillar för ett överkomligt pris. Bauhaus är en guldgruva :)

Så nu känns det bättre. Det kommer bli bra.



Det är jobbigt att det finns så mycket snygga tapeter för det är så svråt att bestämma sig!
Denna är fran
Sandbergs

en dag på stan

Jag är ju nästan aldrig på stan numer. Men idag träffade jag en fd jobbarkompis på Barista där jag åt brunch (oj hjälp vad mycket och gott det var. Bröd, gravlax, parmaskinka, ost&skinka, grönmögelost med fikonmarmelad och valnötter med avslutande pannkakor och en latte).

Efter den mastiga brunchen tog vi en sväng på stan. När goa S skulle hem fortsatte jag ett par timmar när jag ändå var där. Det var trevligt att gå runt och kika. Jag skulle köpa både vinterskor och klänning men kom inte hem med något annat än en flaska mineralvatten och en flaska vin.

På lindex spelade dem julmusik! Visst, jag har också köpt en jultiding, smakat på glöggen och ätit en pepparkaka men stackars personalen! Nä, jag tycker det är alldeles för tidigt för julmusik!


bild från MIO

När ska vi hinna och orka planera vår nya lägenhet? Det är inte långt kvar nu tills vi flyttar.. Vi är verligen mer oense nu än när vi flyttade in i den här lägenheten. Men en sak vet vi säkert. Ett brunt sovrum trivs vi i. Så det får bli så den här gången med.

Ikväll blir det vininkokta kycklingfiléer och klyftpotatis. Ett gott rödvin och till efterätt ananaspaj tror jag.. Sen kanske det blir en öl på stan med vänner.


Inkallad till rektorn

Blev du det  någon gång under skoltiden?

Inte jag. Men idag blev jag det.
Medarbetarsamtal.

Det kändes bra. Kul att få prata med chefen ostört i en timme. Det är inte så ofta man får chans till det annars.

Nu ska jag snart ta bussen hem. D är på utbildning hemma i stan så idag fick jag inte skjuts. Det var inte direkt det roligaste dagen att cykla 30 minuter, vänta på buss osv. 2 grader, regn och blåst är i alla fall inte mitt favoritväder.

Höstdukningar

Mysiga höstdukningar hittar man så klart hos Martha. Vem annars?

Fyfasen vilket tråkigt väder det har varit hela veckan! Jag längtar bara efter att få äta en god gryta, dricka ett glasrödvin och krypa ner under en filt.












Trevlig helg!

Muffins med saffran

Saffransmuffins med saffransglasyr

Riktigt adventiga och supergoda muffins bakade jag till glöggdrickandet med vänner i helgen. Det var ett experiment som föll mycket väl ut.


Muffins:

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
150 g smör
1 dl strösocker
2 ägg
1 pkt saffran
200 g mandelmassa


Smält smör och riv mandelmassan grovt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop smöret med sockersmeten och rör ner den rivna mandelmassan. Blanda i mjöl och bakpulver i smeten.

Födela smeten i muffinsformar. Det blir ca 12 st ganska små och grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Jag använder mig av sån där muffinsform i teflon med 12 hål i. Jag använder dock pappers-bullformar i alla fall. Formen är mest för att formarna ska stå stadigt och smeten inte ska rinna ut. Riktiga muffinsformar är ofta för stora tycker jag.


Saffransglasyr:

2 dl florsocker

25 gram rumsvarmt smör

100 gram vit choklad

100 gram cream cheese

1 pkt saffran


Smält chokladen i vattenbad. Blanda choklad, saffran, smör och cream cheese. Ha sist i florsocker. Jag körde med mixerstav för att få en ordentligt slät glasyr.


Låt blandningen stå till sig i kylskåpet och smeta sedan på ett gott, tjockt lager på muffinsen.



Själklart glömde jag att ta en bild av de små söta, gula tingen. Så ni får använda er fantasi.


http://designista.se/

fler badrum

Kampen om badrummet fortsätter... Vi kommer inte lägga allt för mycket pengar på badrummet. För det har vi inte. Men man kan ändå sträva efter ett rum att trivas.

Några inspirationsbilder till vår hjälp:









bilder från Golvabia

Fredag igen

Jag fattar inte... Ibland när jag ska lägga in en bild får jag inte det med motivringen att en popupblockerar har spärrat den funktionen. Jag har ingen sån! När jag försöker rätt till det hela går det inte eftersom den funktionen inte alls är på :(

Hur som helst,
en limpa är i ugnen. Jag jobbar hemifrån. När jag ska plugga till utbildningen jag går genom jobbet funkar det helt enkelt inte att vara på arbetet. Då blir jag bara störd hela tiden.

Nu kan jag dricka te, röra ihop ett bröd som sköter sig självt och får massor gjort. Det är skönt.

men ingen bild får ni...

Ikväll kommer maken hem lite sent och sen ska vi äta gott och bara ta det lugnt. Imorgon blir det långpromenad med vänner; lite glöggdrickning och på kvällen inflyttningsfest hos svåger och svägerska:

På söndag ska vi fira far genom att bjuda honom på palt.


Trevlig helg!


Rosa/rött

Nu terroriserar jag min vän E med barnrum i rosa och rött igen. Hon har velat ha det till sin flicka så varje gång jag ser det någonstans brukar jag lägga det på minnet :)







Den här tapeten heter Kasper och finns i flera färger.

bilder:
Mio
Sandbergs typ & tapet

Favoritmacka

Det kanske låter ¨som en konstig kombo men jag måste få tipsa om min favoritmacka. 

En havreknäcka med avokado och ett stekt ägg. Fantastiskt!
 


Ägg i havregrynsgröten
Kaviarmacka till blodpuddingen

Vad har du för konstiga mat-kombinationer som ingen förstår?

Vad är detta?

I våras samla jag på mig lite frön från diverse grönsaker och frukter. Några dog och andra fröjdas i vårt köksfönster. De måste få större krukor nu.

Men vad är detta? Den här växten blommor!!
Vad roligt, jag är stolt mamma.

f

Men vad i hela fridens namn kan det vara?!