Stolar

Efter lång jakt hittade för flera månader sedan de stolar vi letat efter. På blocket, så klart. De är från NKs möbelfabrik. Gissar 50-tal?

Före:


Omklädda i något gräsligt tyg på tidigt 90-tal gissar jag.

Efter:Daniel har klätt om nästan alla stolar nu. Tyget var tidigare fasthäftat med pistol och hade ett fastklistrat kantband.

Det tog oss väldigt lång tid att hitta ett tyg som kändes ok till stolarna. Egentligen hade vi velat ha ett med mönster men vi hittade verkligen inget vi gillade så detta fick duga. Det gråa tyget spikar D fast med nubb. Mycket snyggt! 

Semestervecka

Förra veckan hade vi semester. Vi hade hyrt en stuga vid östra Hjälmaren. Vi har haft det helt underbart!
Vi har riktigt latat oss och "gjort ingenting". Vi har solat, läst, ätit, myst, kollat på film och lyssnat på ljudbok. Vi har sovit massor!
 
Nu är vi tillbaka på jobbet något brunare och mycket lugnare. Det gällar bara att behålla lugnet dessa 5-6 veckor vi har kvar före vi är lediga igen :)

Jag har flera gånger under denna vecka tänkt "åh vad jag är lycklig!"  Ibland krävs det att man verkligen stannar upp, varvar ner och går in lite i sig själv.

Jag och lilla pyret i magen, som inte är så liten, har kommit varandra närmare den här veckan också, känns det som :) Nu kan jag nästan bli lite arg på henne när hon sparkar på lungor och revben utan att jag får dåligt samvete. Jag försöker puffa till henne så hon lägger sig lite bättre men det är ofta svårt att sitta nu. Jaja, jag gissar att det inte blir bättre förrän om 7-9 veckor ungefär... Vad vi längtar!

Tenta

Som jag redan berättat läser jag en sommarkurs i Ungdomssociologi på arbetstid. Men det går sådär för tillfället... Jag sitter och laddar för att skriva en tenta på internet... Ladda inför det borde man göra genom att typ plugga?

Men det är så varmt
och bäbisen sparkar på revbenen
och jag har lite roligare saker att syssla med

Det är inte det är ämnet inte är intressant. Hade jag haft mer tid för att plugga till den här tentan hade det känns bra. Men nu har jag inte det. Den måste skrivas nu. Och jag har ingen chans att klara den. Tror jag.

Först fick jag inte tag på boken. Och när jag väl fick den hade jag semester. Och då kan man ju inte plugga!! Nu har jag läst inledning och slutsats på alla kapitel i boken och får helt enkelt hoppas att det räcker. Men som sagt, jag är rädd att det inte gör det då tentan är uppbygd på att kolla just att vi har läst hela boken. Inte direkt om man kan analysera vad som står i den. Om jag förstått saken rätt. Hade jag fått analysera hade jag känt mig mycket mer säker.

Nu tänker jag att jag helt enkelt svarar på frågorna som jag har 40 minuter på mig från att jag öppnar testet. Och tar att jag får mitt livs första Underkänt. För det är ju bättre att chansa än inte alls!

uppdatering:
jag fick 19 av 20 poäng på tentan!!!!!!
Det är helt sjukt men jag måste ha läst på rätt saker. Jag hade ganska gott om tid så några svar hann jag slå upp i boken och några var vilda chansningar som gick hem :)


Midsommar

Det regnar inte. Kors i taket. Men himlen är jämngrå.


D är jätteförkyld men har tagit sig ut för att meka lite med sin MC och jag surfar roligt bäbis-pyssel hos Mrs Pitepalt, Västmanländskan och Soffy (länkar hittar ni i högerkanten). Jag blir så inspirerad! men har inte så mycket ork :(


Ett näste och en amningskudde är det som står högst på listan. Kanske orkar jag inte sy, och vi köper ett näste. Jag måste ju sy gardiner till vardagsrummet först (just nu ligger tyget till gardiner på vardagsrumsbordet som duk istället).


Jag kan fortfarande inte lägga ut bilder utan att internet lägger ner. Mycket mystiskt....

Idag tar vi det lugnt och ikväll är vi bjudna på grillning med min far och hans nya Q.

Trevlig helg!


Borta är borta?

Det kom in en kille till personalrummet

- Var kan jag hitta borttappade saker? frågade han
- Ja, dem hittar man inte eftersom de är borttappade, svarade skolsköterskan

Sen blev han visad till lådan med kvarglömde saker

En okvinnlig dag?

I sommar ska jag läsa en distanskurs om ungdomars identitetsutveckling. Det ska bli mycket spännande. Jag har just öppnat en av kursböckerna "I en klass för sig" av Fanny Ambjörnsson och möts av citatet

"Söndagar är en okvinnlig dag. Man duschar inte, håret hänger, man rakar inte benen, man går i fula kläder. Det är lite jobbigt att vara kvillig hela tide, man har faktiskt inte alltid lust. Man orkar liksom inte alltid. Ibland vill man få lugn."

Vad mycket vi har att jobba med!


Systerdotter har tagit studenten!

Hipp hipp hurra!!
Magar

Detta foto fick jag på mailen idag. Tack M!

Våra magar har visats
på bild förut. Sen dess har det hänt grejer. Och än större har de blivit sen denna bild togs. Det var ju flera veckor sen!


Jag förstår det där med "väntans tider" nu

Nu är har vi snart nått 28 fullgångna veckor. Tiden tickar på och det börjar bli jäkligt verkligt det här att det ska komma en ny människa, en person som vi inte känner, och bo hos oss! En liten som vi ska ta hand om.

Fast visst känner vi henne lite? (på ultraljudet trodde barnmorskan att det var en tjej). Just nu lever hon rövare. De senaste dagarna har hon varit helt vild på förmiddagarna. Jag kan knappt jobba. Det är svårt att koncentrera sig på samtal när någon bökar runt inuti ens mage! Är det för att hon är ganska stor nu som sparkarna och böket känns så mycket?

De senaste kvällarna har hon också stökat runt när jag ska sova vilket hon inte gjort tidigare. Men igår sjöng D vaggvisa och klappade på henne. Hon blev stilla! Sen sov vi gott alla tre.

Hon gör sig påmind mer och mer. Även i vårt hem. Som jag skrev igår har vi börjat inreda barnrummet nu. Jobb-vikarie för mig är fixad. Vi har gått psykoprofylaxkurs. Snart får hon komma! Vi börjar bli redo :) Om 10-14 veckor (antagligen) ses vi.

På gång

Nu känns det som att vi är påväg med lägenheten. Det stog still ett tag. jag var så trött och det var så mycket annat på gång.

Men D har gjort klart "elefantrummet". Han har målat väggarna, lagt golv och lister. Igår dammsög jag och vi ställde in en garderob. Nu gäller det att sortera lite i resten av lägenheten och därefter flytta in några fler möbler. En byrå  och en fotölj har vi.

En spjälsäng ska införskaffas så småningom men den ska vi bara spara plats till. Till en början får den stå i sovrummet. Någon form av skötbord ska vi skaffa också.

Vi ska försöka piffa till den fruktansvärt tråkiga, lite slitna standardgarderoben också. Ska vi måla, tapetsera, dekorera?

Jag ska försöka få in lite bilder men det är fortfarande så att internet läggar
av när jag ska lägga in fotografier. Trist!

På riktigt

Bilder jag tänkte visa för min tjejgrupp


Tyra Banks


Jessica Simpson


Kim Kardashian


Mariah Carey

Det här är min favoritbild. Jag tycker det är skitbra av Brad Pitt att ställa upp på det här sättet. Fram för fler "nakna" kändisar! Jag blir så arg när jag tänker på vad det sjuka (och fakade) kändis-idealet gör med mina små elever! För små är vad de är. Även om de går i högstadiet. De kan inte värja sig. Kan vi?På bloggen där jag hittade denna vackra bild stod det att det var fruktansvärt att han såg ut på det här sättet, att botox verkligen är en räddning och att man inte kan komma och säga att Brad Pitt är snygg. Suck!