Mimou - en ny bekantskap

Från Inredningsblogggen fick jag upp ögonen för detta underbar

image468
image469

Gå in på Mimous hemsida och låt dig inspireras

Mimou uppmanar dig att bryta gränser och vara modig i din inredning. Ha roligt och låt din kärlek till sakerna synas. Mimou vill att vi ska mixa färger och material för: Variety is the spice of life

Själv skulle jag utan vidare kunna flytta in i alla deras inspirationsbilder utan att tveka!

Fler pysselrum

Pysselpinglan har inte ett pysselrum men väl ett inspirerande pysselbord där pysslet får bo och ligga framme. Jättefint!

image464

Fler pysselrum kan man hitta på sewing.org men de är inte riktigt lika inspirerande måste jag säga. De flesta bilder visar mer på oinspirerande rum där det visserligen finns förvaringen men inget att idéer och kreativitet av.

image465
image466
image467

Gratismönster

är ju alltid trevligt!

Broderi:
Ant of Sweden

Stickning: Berrocco

image463

Farlig rea

Jag skulle ju inte köpa något när jag var på stan i fredags.

Men det blev både ett nagellack i färgen "Happy Pink" (D föreslag namnet "Porn Pink)

en partytopp och en superfin klänning som går att använda till nästan alla tillfällen. Till stranden, på jobbet, på stan och när man ska vara fin.

Jag älskar mönstret!

image462

Jag ville bara berätta att...

Nu är det:

image460

Min födelsedag

var i söndags. Efter allt ståhej med bröllop under försommaren trodde jag inte att någon skulle komma ihåg min (rätt stora) födelsedag. Och ganska riktigt så var det inte så många som mindes mig denna dag.

Men jag kan meddela att jag är ganska van vid det med tanke på när jag fyller år. Mitt i sommaren när alla är bortresta är inte den bästa tiden att fylla, i alla fall inte för ett barn.

Om man ska bli firad får man fixa det själv. Som förra året med champagnepicnic, utgång och familjefika i trädgården dagen efter.




I år jobbade jag till söndag klockan 11 och dagen efter. Ingen höjdare! D hade dock ordnat en jättefin födelsedag till mig!

Först när jag kom hem fick jag veta att vi skulle åka om 25 minuter. Jag fick packa lite och han gjorde mackor till mig. Sen kom D's jobbarkompis och hämtade oss. Vi åkte till Boda Borg där vi lekte hela dagen. Det var jättekul! Det är som fångarna på fortet fast man hjälps åt i "cellerna" istället för en och en. Så klart kan man vara flera lag som tävlar mot varandra om man vill. Men det ska vara tre i varje lag.

D hade ordnat mumsiga picnic-mackor som vi åt utanför huset på en filt. Solen sken.

bodaborg

Vi var där i ca fem timmar innan vi åt en glass och åkte vidare till en badplats. Jag badade dock inte. Det var ju iskallt!

Sen for vi hem där D bjöd mig på de älskade kräftstjärtsmackorna (det första D nånsin lagade till mig), en jättegod fiskgryta, mousserande vin och rårörda bär och chokladglass till efterrätt, en liten amaretto fick också plats (vi sov gott sen).

Tack älskling!

Så trött att jag inte ens orkar lyssna på radion

Borde man gå och lägga sig då?

Jobbade lördag till söndag och sen måndag till tisdag. Nog för att vi får sova på natten men bara 6 timmar och det är inte alltid den bästa sömnen. Nu är jag jättetrött!

Jag känner att jag borde göra något. När D var hemma ensam i lördags passade han på att tvätta (full tvättkorg), putsa alla fönster (jätteskitiga) och gå och handla (i affären en mil bort) och sedan laga mat och förbereda picnic inför min födelsedag dagen efter.

Idag har jag:

Joggat (2,5km sen stannade jag och plockade lite blåbär och gick hem)
Duschat
Värmt mat (rester från i söndags, mat som D har lagat)
Tittat på Martha Stewart show
Suttit framför datorn

Hm....

Finfin blomkruka med decoupage

Eftersom det var omöjligt att få tag på decoupagelim här i Sundsvall fick svärmor rädda mig. I uppsala finns det!

Jag valde att inte förmåla krukan eftersom det då ju bara skulle bli en "helt vanligt blommig kruka" som D uttryckte det. Och det är jag ju inte intresserad av.

Jag är nöjd med rusultatet.

decoupage


Dessutom har jag fått leka lite i Photoshop Elements och börjar nu lära mig lite av vad man kan göra även om vi inte alltid är på god fot med varandra, jag och programet.

Nu vill jag göra en till matchande blomkruka för symetrins skull men jag har ingen hemma så det får vänta. Tänk vad fint det skulle bli i vår nya lägenhet, som vi inte har.

Ingen lägenhet men jobb i alla fall

Vi fick inte lägenheten som vi bjöd på. Man kan inte låta bli att undra hur långt de andra hade kunnat gå. Mycket högre, så att det var bra att hoppa av? Eller låg deras tak bara några tusen över?

Gjorde vi ett bra val som hoppade av budgivningen. Vi tyckte ju inte att lägenheten var värd mer...

Eller, har vi gjort en felkalkyl? Det kanske inte är möjligt i huvudtaget att få en lägenhet i Uppsala till det priset? Har vi gjort bort oss?

Hur som helst, D ringde från jobbet och berättade att han fick jobbet där han var på intervju förra veckan! Jippie! Då är vi inte strandsatta i alla fall. Visserligen är det ingen fulltidstjänst men det är pengar. Och ett jobb! Jätteglada är vi.

Dessutom kul att han var den bästa kandidaten bland 30 sökande!

Vi är fortfarande med i budgivningen

Spännande, spännande!

Mäklaren tyckte att vi var knäppa som bara höjde med 2500kr en av gångerna. Men det var så vi fick vår Umeå-lägenhet. Och dessutom så kan vi ta ett tidigt tillträde till den.

Nu ska jag sminka mig lite, packa ner några öl och gå till sjukhuset. Ja, det låter lite knasigt men D och hans jobbarkompisar har after work på deras uteplats där.

Nu är vi med i budgivningen

Spännande, spännande. Vi bjuder på den fula tvåan. Tänk om vi får den! Tänk vad kul att få renovera!

Uppföljning kommer

Ny identitet

Nu ska jag ner på stan och fixa ett nytt ID-kort eftersom jag bytt namn. Nu börjar det rulla in papper med mitt nya namn så det vore ju tråkigt att inte kunna identifiera sig.

Ska gå förbi biblioteket också och se om jag kan hitta några populärvetenskapliga böcker inom det ämne jag vill skriva C-uppsats. På det sättet tänker jag att jag på ett underhållande sätt ändå kan förbereda mig och komma in i rätt tänkt till terminstarten.

Sen en sväng förbi systembolaget och köpa öl till eftermiddagens after work på D's jobb.

Fönstershoppa lite kanske...


Köpa en lägenhet osedd?

Det gjorde vi i Umeå. Det blev jättebra. Men visst är det lite konstigt.

Den gången skickade vi Farbror O att gå på visning och han ringde bara och sa -Köp den!
Så då gjorde vi det. Där trivdes vi ju fantastiskt bra.

Vi skickade iväg en vän för att kolla på en annan lägenhet i går kväll. Det var en tvåa eftersom vi insett att vi inte har råd med en större lägenhet just nu. Den ligger en bit bort från stan men i ett fint område så det känns ok. Nära till skogen vilket ju är viktigt för oss. Bra cykelvägar till city.

Lägenheten är omodern och har fula golv, ett gräsligt badrum, gammal spis, fult kakel och fula tapeter. Men det är ok. Det går att åtgärda relativt lätt och billigt. Förutom badrummet men det får vi ta när vi har jobb.

När vi både har jobb och ekonomin är stadig ska vi leta större lägenhet och  hitta "vår" lägenhet. Den perfekta! Men då är det inte bråttom och panik att ha någonstans att bo. Skönt.

Ja, så vi tänker bjuda på den. Vi lägger vårt tak ganska lågt. Får vi den är det bra och får vi den inte så blir vi inte så ledsna.

Tänk att få ha ett pysselrum

Tänk vad glad jag skulle vara då.

Hittade i bloggen
Vintage house ett inlägg om hennes superfina pysselrum.

image446

Tänk att bara kunna lämna allt pyssel framme och bara gå därifrån för att sedan kunna påbörja det igen utan att behöva ta fram allt och förbereda massor. Tänk att ha allt inom räckhåll.

Även om detta pysselrum, i min smak, är alldeles för puttinuttigt så finna det många bra ideér i det. Fågelholken på väggen med band i. Tavellisten med pysselböcker (har själv tänkt det till köket med de snyggaste kokböckerna). I sitt inlägg berättar hon om vad som finns där och var hon köpt det. Mycket bra inspiration till sitt eget pysselrum.

Kajsa har också ett pysselrum! Tyvärr ligger det i Belgien där hon inte är så mycket längre. Så man kan förstå att hon saknar det mycket. Hon har förstått det här med att man inte behöver plocka undan efter sig.

image447image448


Det är vad jag drömmer om att kunna ha i vår nya lägenhet. Som vi inte har. Som vi inte kommer få. Som i alla fall inte kommer ha plats för ett pysselrum. Blä!

Men ett ordentligt pyssel-skåp ska man väl ha plats med i alla fall...

Budgetsemester

Så vad gör man mad två dagars semster och nästan ingen budget?

Först tänkte vi att vi skulle hälsa på en kompis i Göteborg men det blir för dyrt. Även om det går att ta sig dit hyfsat billigt med flyg så blir omkostnaderna höga.

Vi pratade i påskas med två kompisar om att vandra i Kålmordenskogarna. Men jag har inte fått tag på dem än. Dessutom kostar det att åka dit och tillbaka. Om man skulle besöka Kålmordens djurpark är det också dyrt.

Jag har kollat Viking line-kryssningar. Det går att få en ganska billig resa till Helsingfors och tillbaka med alla mat inklusive. Har man ICA-kort blir hytten ganska billig.

Men vinnaren är:
Det billigaste av de alla: Vandra längs Upplandsleden  (så länge vännerna inte hör av sig och kan vandra med oss just den helgen som vi kan)

Vi behöver inte köpa någon utrustning för det har vi. Maten blir inte dyrare än att äta hemma. Det kostar ingenting att ta sig dit. Vi går ju från Uppsala (till Uppsala skulle vi i alla fall eftersom vi måste börja flytta så den resan räknar vi inte med). Sen går vi så långt vi hinner på 2-3 dagar och sen tar vi en lokalbuss tillbaka. Leden går mest i skog, vilket vi älskar och förbi små sjöar och annat fint. Det blir ju jättebra!

image445
Inte lika hårt som en fjällvandring men också roligt att upptäcka sitt närområde till fots. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan (speciellt inte på den här bilden som är från förra årets vandring i Sylarna.)

Snabb-pizzan

Ett superenkelt recept om man har dåligt med tid och dessutom nästan ingenting hemma är scones-pizza.

Jag gjorde först vanliga scones.

Mitt sconesrecept

1 dl grahamsmjöl
4 dl fullkornsvetemjöl
100 gram smör
1 tsk salt
2 dl fil

Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan i smörkuber. Enklast är att blanda ihop det med händer och "nypa ihop" smöret i mjölet. Häll sedan på filen och blanda runt men inte för mycket.

Jag gjorde sedan tre runda plattor som jag lade på bakplåtspapper. Sen är det bara att ha på vad man är sugen på. På dagens blev det först ett tunt lager av ajvar relish, lite senap och ketchup. Smörgåsskinka, salt, peppar, oregano och ost på toppen. Det blev väldigt gott.

In i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter.

sconespizza

Dessa ligger i kylskåpet och väntar på att D ska komma hem sent ikväll. Då är det bara att ta av plasten och skjuta in dem i ugnen. Superenkelt.


Var finns vår lägenhet?

Igår kväll skickade vi min syster och en kompis på en visning på en fin lägenhet i Uppsala. Den låg exakt där vi vill bo, den var lagom stor dvs en liten trea med bra planlösning och den hade fina golv etc. Låg hyra.

Vi var riktigt tända på den lägenheten! Vi började räkna på hur mycket vi kunde betala för den och kände oss riktigt säkra på den. Den var vår! Jag började inreda den i tanken och D drömde allmänt om någonstans att bo.

Tydligen hade mäklaren haft privata visningar före den här öppna. Budgivningen var redan igång och långt över det vi kunde betala för den. Så besvikna blev vi!

Även om det inte var just den lägenheten som var vår innebär det att treor i det området är alldeles för dyra för oss. Vi vill ju verkligen bo där!

Kvällen bestod av surfande på
hemnet  istället för att göra klart tack-korten. Jag var sjukt trött efter att ha jobbat natt och D nervös inför jobbintervjun idag. Ganska irreterade på bostadsmarknaden och på alla fula lägenheter i fel områden till alldeles för höga priser blev vi lite griniga där framför datorn.
Vi har hela tiden sagt att vi ska köpa en trea som vi får plats att få barn i. Det är förhoppningsvis inte så många år tills dess och vi orkar inte flytta mer. Men nu lutar det åt att vi får lov att köpa en tvåa tills vidare och sen köpa en trea när vi har bättre ekonomi.
Jag vill inte!

En ny kategori

Nu har jag lagt till kategorin "Bröllopet: vårt" och funderar på om det blir mer lättöverskådligt nu. Jag har haft lite svårt att veta i vilken kategori jag ska lägga olika inlägg. Så nu är frågan om det blev mer lättöverskådligt eller bara krångligare att hitta det man vill.

Självklart så får man ju inspireras av vårt bröllop fast de bilderna inte finns under kategorin "bröllopsinspiration" ;)

"Våra bröllopsplaner" fick byta namn till "Bröllopsplanering: våra" men det är bara för att de tre bröllopskategorierna ska ligga bredvid varandra.

Ja det är inte lätt det här.

Bananbröd

När jag kom hem från jobbet imorse så låg det 2 bruna bananer på diskbänken. Eftersom D vet om att jag bakade banakaka igår kväll på jobbet undrade jag i mitt stilla sinne vad D tyckte att dessa skulle användas till. Jag hade ingen lust att baka en till banansockerkaka men tänkte att det borde finnas någon form av bröd med banan i.

Efter lång bröd/mat-sid-surfning hittade jag tillslut den fina bloggen
Bakverket. Och där fanns ett recept på bananbröd.

Det var ett superenkelt recept och jag valde att göra dem i muffinformar istället för de sconesliknande bröden som Bakverket gjort.

image442

Det är ett bröd och ingen kaka. Men de är ganska söta eftersom brun banan är mycket söt. Med lite socker i blir de nog mer kakaktiga om man vill det. Om jag bakar de någon mer gång kommer jag att krydda dem mer än bara med salt som det var i det här receptet, så att de blir mer matbrödsaktika. Jag har ätit dem som de är efter löpturen (som blev av) och med leverpastej på.

Bäst gör de sig nog med lite smör och en skiva stark ost. En god marmelad skulle inte vara så dumt på heller till söndagsbrunchen.

Bra brunchrecept!

Ge mig motivation!

Jag har lovat mig själv att springa idag.  Det är skönt, jag mår bra av det, jag piggnar till och blir sen skönt utmattad och känner mig duktig blablabla....

VILL INTE!

Det blåser ute. Jag är trött. Jag städar hellre. Snart regnar det säkert. Har pyssel att göra. Borde börja sortera lite eftersom vi snart ska flytta.

Jag har tagit mig en liten bit. Jag har träningsbyxorna på mig! (fast det är egentligen bara för att det inte var skönt att sitta och mysa i soffan med jeansen på)

Kanske beror det på att jag igår beslutade mig för att köra ett tim-pass idag. Det är ju jättejobbigt ju. Och det var ju så länge sen jag sprang. Jag kanske ska springa lite kortare istället. Två varv i spåret bara. Det blir bra. Och orkar jag inte så är det ju bara att gå hem. Småregnar det lite så är det bara lättare att andas och i skydd av skogen så blåser det inget.

Tänk vad skönt det kommer kännas när jag kommer hem. Stretcha i lugn och ro och sen en lång, varm dusch. Sen kan jag med gott samvete äta något gott och sjunka ner med en tidning i soffan. Pyssla lite och sen laga en god middag till D kommer hem.

Det blir bra! Så blir det!

Kontraster på teve ikväll

Klockan 20:00 på tv3 går programet "Super skinny me" som handlar om två journalister som ska banta ner sig till Hollywood-idealets storlek 0! Det sas att de från början var friska både psykiskt och fysiskt samt normalstora. Jag såg det förra programet med skräckblandad förtjusning. Freak show! Det var som ett tipsprogram för anorektiker. Jag förstår att läkarna är arga. Det är ju ett känsligt ämne som borde beröras mer.

Jag tycker att tanken med programet faktiskt är intressant. Ibörjan var tjejerna kritiska till de olika metoderna och hur hälsosamt det egentligen är eller att det inte är det! Men sen blev de både helt besatta av att gå ner i vikt till vilket pris som helst. Fast ja, det är ju kanske så det går till... men programet borde tydligare ta upp skadeverkningar och hur sjukt det är!

Programet efter var:
image441
Leila bakar! klockan 21 på tv4+

Åh vilken härlig kontrast till programet innan!

Pimp my tändssticksask

Det gamla dagispysslet: att piffa upp en tändssticksask med något roligt.

I bröllopsnostalgins anda skrev jag ut två bilder. Den bild vi använda för en del av våra inbjudningskort och ett från bröllopet. Sen är det bara att klippa och klistra. Det tar typ fem minuter. Klart!

mimp my tändssticksask

tändsticksask


Fem om dagen

av frukt och grönt ska vi ju äta. Det har vi fått veta från att vi var barn.

Och de flesta kan nog hålla med om att man mår bra av att äta mycket grönsaker. Förutom att det gör att vi får i oss massor av viktiga mineraler, vitaminer och antioxidanter hjälpa oss att hålla vikten. Dessutom är det ju så gott!!

Hur mycket är egentligen fem om dagen? 500gram, alltså ett halvt kilo frukt och grönsaker per dag. Kan det vara så svårt att få i sig? Egentligen borde det inte vara det. Men vissa dagar är det nog sämre ställt.

Ett bra tips är i alla fall att överösa frukost- och mellanmålsmackan med grönsaker!

image438

Ica ger tips till föräldrar om hur de ska få i sina barn dessa 500gram. Men det gäller ju föräldrarna med!


Decoupage

Nu har jag testat att göra decoupage på en kruka. Eftersom jag inte hade någon vit färg hemma tänkte jag testa om det fungerar utan att grundmåla. Vi får se. Jag tror att det kan bli en fin effekt även om en grundmålad kruka blir en helt annan sak.

Jag började med att testa på fatet

image437

De rosenprydda servetterna blev kvar från bröllopet. Jag tänker att det blir en fin sommakruka med rosenmönster. Jag har inte alls mönsterpassat dekoren. Jag får utvärdera sen om jag tycker att det är nödvändigt eller inte. Jag kan absolut förstå de som tycker att det är viktigt men jag kan gilla att det inte ser "perfekt "ut också.

Vårt balkongmöblemang består av en sittkudda från IKEA och denna pall från samma ställe.
Och en gammal, död en.

Vi orkar faktiskt inte bry oss eftersom vi ska flytta snart. Men det skulle ju vara trevligt med lite växter... För när jag är ledig och solen skiner dricker jag ju gärna en kopp te på balkongen och läser några gamla inredningstidningar som jag fått av svärmor (fast nu är de slut).

Leta lägenhet

Igår påväg hem från Norreda åkte vi förbi en snabbis hos svärmor som bjöd på macka och fika. Vi passade också på att kolla om det fanns några bra lägenheter ute till försäljning. Det fanns en intressant, så vi beslutade att åka och kolla på den.

Det var fullt med unga par som skulle flytta ihop. Lägenheten var från 2001, luftig och fräsh men alldeles för lite för oss. Och konstig planlösning. Vår Umeå-lägenhet var 10kvm mindre än den här men kändes mycket större. Den lägenheten hade i och för sig den bästa planlösning jag någonsin sett. (mm... jag längtar tillbaka till den).

Området var dock fint. Skulle absolut kunna bo där, en bit från centrum men nära till skog och mark. Lugnt och lummigt. Det är viktigt för oss.

Hur ska det gå? Var ska vi bo? Jobbigt...

Norredahelg

Är rätt sliten idag efter två dagars festande. Men kul var det. Lördagen var ju helt fantastisk på dagen när vi kunde sola på bryggan hela dagen! Fantastiskt. Fast så började det regna på kvällen igen men då var vi under tak i alla fall. Jag och D gick och bastade och då gjorde det ju inte heller något. Bara mysigt att bada i hällregnet. Sen gick vi och lade oss redan vid 12 men vi hade varit upp till 04 dagen före och ändå gått upp vid 09. Så jag tycker vi är ursäktade! :)

Fredagskvällen var riktigt kul! Jag tillbringade bland annat tre timmar i bastun. Jag och en tjej satt och pratade och hade jättetrevligt. Inte konstigt att man var uttorkad dagen efter (för det hade ju bara med det att göra!)

image436

Sola, bada, dricka öl på bryggan. Leka i vattnet, leka med hunden. Äta god middag och dricka gott!
Spela lite kubb, spela fotboll, stå på händer och så klart; äta lite mer.

Laga stug-mat

För att vi ska kunna göra annat än laga mat i helgen, men ändå inte vill leva på tråkig köp-potatissallad, har jag nu stått i köket ett antal timmar. Och mer är det att göra. Och så måste jag ju packa! Och snart ska vi åka!

Och så sitter jag här... men det är lunchrast ;)

Jag gör:

fransk potatissallad
bönsallad
pastasallad
fruktsallad

Mariner kyckling
Gör iordning folie-fisk

Många sallader blir det men det är enkelt, gott och bra.

För att kunna ta med fisken och kycklingen i bilen på ett bra sätt marinerar jag kyckligen och gör iordning fisken medan de fortfarande är frysta.

image435

När man gör det är det viktigt att göra en koncentrerad marinad eftersom kycklingen kommer ge ifrån sig vatten när den tinar.

Marinad:

1 cm riven ingefär
Olja
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
Soja
4 iskuber rödvin el motsvarande alt. rödvinsvinäger
Honung

Folielax:

Först har jag olja på folien för att laxen inte ska fastna
Laxfilé, salt och peppar
Mozzarella
Oregana
Citronskivor

Supergott!

Helgen då jag mötte mina rädslor

Det var ganska länge sen. På den tiden då jag inte var gift ;)

I våras åkte jag och D och tre av hans jobbarkompisar och en kompis till dem på en utflykt. Vi åkte iväg lördag eftermiddag till en stuga mitt ute i skogen. Den låg vid höga kusten och vi fick gå ca 3,5km för att komma till den. Den är gratis att bo i och man får helt enkelt bara hoppas att det inte är några andra där samma dag då den inte går att hyra. Det var otroligt fint ordnat med 6 bäddar, ved i mängder, eldstad och dass.

Jag och D satsade på en lyx-camping då vi endå inte skulle gå så långt. Så en flaska vin och riktiga vinglas fick följa med i packningen.

vin i skogen

Vi grillade korv och hade det supermysigt.

Dagen efter åkte vi till Skuleberget som vi besteg. Där hyr man selar och så går man till berget där man hakar fast sig i den led de har ordnat. Mycket praktiskt. Det finns två vägar att välja, den lätta och den svåra. Självklart, med klättrare i sällskapet, valde vi den svåra. Är man duktig klättrar man utan att ta hjälp av repen.

Rädsla nr 1: Höjder

.... är man jag så tar man mycket hjälp av dem. Och håller krampaktigt tag då man står stilla.

skuleberget

Högst upp på berget var mina
blåbärsmuffins ett uppskattat inslag. Sen var det bara att gå ner för berget på en stig och tillbaka till uthyrningen.

När vi var klara åkte vi förbi Ö-vik och Max för en hamburgare och sedan bar det ut i skogen igen.

Rädsla nr 2: Orm!

Där var det första vi stötte på en huggorm som låg och solade sig på mossan. usch! Det gav mer hjärklappning än klättringen.

Jag minns inte vad stället hette men vi var i alla fall påväg till grottor att klättra och krypa runt i.

Rädsla nr 3: Trånga utrymmen

grottor

Grottorna var alldeles för små och trånga och läskiga för att kamera skulle få följa med. Blött var det också. Jättesvårt men superkul. Dock inte så kul då jag tvingades stå på en av killarnas huvuden för att ta mig upp!

Det var psykiskt ganska ansträngande att krypa omkring i de trånga grottorna. Men det ger så mycket. Min älskade D jobbade på lite med KBT och fråga mig vad de värsta som kunde hända var etc.

Halvvägs, då det fanns ett ställa att ta sig ut på bestämde jag mig för att klättra upp och låta de andra fortsätta utan mig då jag var helt färdig. Men de andra stannade och vilade och när de skulle fortsätta var jag reda att föja med. Jag behövde bara landa lite.

Jag medger att jag inte har några jättestora fobier. Jag är bara väldigt rädd för de här sakerna. Men lite chockbehandling var bra för mig. Jag hade dessutom med mig fantastiska vänner som stöttade mig genom alla saker vi tog oss för, som väntade in mig och var förstående.

Man kan göra saker fast man är rädd!

Det känns väldigt bra efteråt! Och det går att aplicera på många delar av sitt liv. Jag är helt övertygad om att alla rädslor man utmanar och alla hinder man övervinner ger positiva effekter på resten av livet också.


Nu planeras det för två nya utflykter under sommaren. Ska bli superkul!

Mitt hem är min borg

Jag hatar den här lägenheten! Den är mörk och trist och ful. Plastmattor, trasiga persienner, inga gardiner, gammalt kök. Gammal spis, gammalt kylskåp och frys. Konstig planlösning, fulfult badrum! Blä!

Men vi ska ju in bo  här så länge till. 9:e september ska vi vara ute. Och vart ska vi då? kan man fråga.

VI VET INTE!

Jag saknar inte alls Umeå där vi bodde förut (förutom farbror O och fru M och vän I förståss). Men jag saknar vår fina, fina lägenhet. Det bästa med den var att den var vår!

Jag längtar till en fast punkt. Där jag vet att vi ska stanna. Där vi kan packa upp våra saker. Där vi orkar bry oss om att det inte finns några gardinfästen. Jag drömmer om att få duka med vår nya fina
bröllopsservis, och våra snygga chateau-glas. Jag vill ha en fast punkt. Något som är vårt!
Det skulle vara rätt kul att veta var vi ska bo om en dryg månad. I alla fall i vilken stad!

Tack snälla folkbokförare

Jag satt i telefonkö, hade tråkigt och var lite irreterad på att det stod fel i papprena. Men när jag väl kom fram var hon som svarade så otroligt trevligt och sa bara "ojdå, vad tokigt, undrar varför det blev så". Jag frågade om hon kunde skicka ett nytt papper och visst kunde hon det. Redan nästa dag låg det nya pappret i brevinkastet!

Och nu har jag fått ett svar från en folkbokförare i bloggen om vilka jag behöver kontakta ang namnändringen. Fantastiskt!

Tack!


Skottsk fylla och löpning

Började denna morgon som igår men en liten löprunda. Fast idag tog jag mig bara runt ett varv i spåret, vilket inte är långt! Träningsvärken från gårdagen gjorde det omöjligt. Och ont i jumsken så jag tyckte det var onödigt att chansa. Det viktiga är att få in rutinen igen. Så jag ser det som en lyckad löprunda bara för att den blev av.

Det är ju alltid så svårt att komma igång med träningen när man inte har hållt igång på länge. Varje liten sak är bättre än inget alls.

Fortsatte morgonen med att dricka kaffe i solen på balkongen. Läste lite tidning. Målade naglarna. Åt frukost. Skönt, skönt. Sen tog vinden i mer och jag gick in.

Fotoalbumet har blivit klart också! Det blev fint.

Imorgon åker vi till Uppsala, och förbi. Vi ska till Norreda där Lottis och hennes bror har sin årliga sommarfest som pågår från fredag klockan 12 till söndag klockan 12. Det är alltid lika trevligt. Synd bara att vi denna gång inte kan komma förren på kvällen. Det tar ju en stund att ta sig dit och D kan inte sluta förren vid tre.

image429

Det är Uppsala studenkår som äger stugan och hyr ut till sina medlemmar. Det ligger väldigt vackert vid en sjö men egen badbrygga och bastu. D hade också sin svenhippa där.

image430

Där leker vi, grillar och dricker öl. Bilderna är från förra årets festligheter.

Nu måste jag fundera på något till middag så att den är står på bordet när min kära man kommer hem. Jag tar mina hemmafru uppgifter på allvar. Nejdå, men det är faktiskt en självklarhet tycker jag, när jag är hemma hela dagarna, att jag lagar maten. Igår blev det god grönskaspaj (fast den stod inte på bordet när han kom hem).

Idag tror jag att det blir köttfärsbiffar, tomatsås och ris. Vi får se. Sen ska det handlas och så inför helgen.

Göra fotoalbum

Åh, vad svårt det är!

fotoalbum
Jaha, hur får man bort den vita ramen då?

Jag lät framkalla de bilderna jag tyckte var bäst. Det var nästan 200st! Sen började sätta in de i albumet. Som tur var klistrade jag inga utan bara lade dem där jag tyckte de skulle vara. Jag gillar att det är mycket luft så att varje bild får komma till sin rätt. Vissa bilder kan man givetvis trycka ihop många på samma sida men de riktit fina vill jag ju ha för sig själva eller två och två.

Helt plötsligt var albumet slut! Och jag hade bara kommmit till middagen!

Nu har jag tagit bort förberedelserna dagen innan och massor av andra kort. Nu är det till och med två tomma sidor på slutet där jag tänkte att några bilder från bröllopsnattshotellet ska sitta (jag höll på att skriva "från bröllopsnatten" men riktigt så kul ska vi inte ha...)

Nu får jag helt enkelt köpa ett till enkelt album tror jag och sätta in de foton som blev över. Ett sånt som man bara sätter in det i fickor. Det får bli ett officiellt album som man kan visa folk (där det är lagom många bilder så att folk inte somnar) och så ett med massor av bilder (för mig!)

Fotoalbum

I måndags beställde jag bilder från Postfoto. De kom idag! Vädligt snabbt måste jag säga. Så dyrt blev det inte heller tycker jag.

Nu ska det klistras!

Decoupagelim?

Här i Sundsvall verkar det inte gå att få tag på. Finns det någon garvad decoupage-kunnig där ute som vet om man kan använda någon annan slags lim eller hur man ska göra?

Jag får väl hålla mig till datorpyssel istället...

Usch, jag har varit en vända på stan. Det ska jag inte göra om. Blä, vilket hemskt väder. Kallt, svettigt, fuktigt, kvavt, allt på en gång. Nä, nu stannar jag inne, här kan jag i alla fall låtsas att det är sommor ute.

image427

Jag tar med lite sommar in. Egenhändigt stulet från en kommunal rosenbuske.

Tillbaka till rutiner

Nu var man hemma igen. D har börjat jobba, vilket han inte alls tycker är kul och mycket jobbigt. Jag leker med bilder och tänkte förska ge mig på att leka/lära mig photoshop. Vi får se hur det går...

Tänkte också försöka mig på decoupage för första gången. Ni får se resultatet sen.

Har dock sovit jättedåligt i natt eftersom jag har haft konstigt, oförståligt ont i handleden. Jätteobehagligt. Jag kände av det igår lite grand. Sa till D men han bara skakade på huvudet. Ännu en av mina konstiga, oförklarliga krämpor. Men på natten blev det mycket värre och gjorde jätteont så jag inte kunde sova. Jag slumrade från och till, tillslut gick jag upp vid halv 3 och kollade på teve en timme. Somnade sen i soffan och vaknade av en orolig D klockan 6 på morgonen. Men nu är det mycket bättre igen. Konstigt, konstigt!
Sov vidare så halva förmiddagen försvann. Trist men men, inte mycket att göra.
vardag

Två gratis träningstidningar väntade på mig här hemma. Både ville ha mig som fortsatt prenumerant,  men icke sa nicke. Nu blir det internetläsning istället, bättre för ekonomin. Till tidningarna blev det fruktsallad på äpple, päron, kiwi och annanas, youghurt, några walnötternötter, hasselnötter och havregryn. Mumsigt och nyttig. Back och track nu efter flera veckors svullande (som faktiskt inte visade så illa på vågen som jag trott).

En bild bara

image425

Jag fick den här bilden oredigerad bland de övriga på skivan med bröllopsbilder från pappa. Den var suddig eftersom fokus låg på trädet och en ful datummarkering fanns med. Men med lite beskärning och filter så blev den så här fin. Nu tycker jag väldigt mycket om den här bilden.

Bröllopsnatten

Vi hade ju fått ett brev. Så när det började närma sig tiden för att åka från festen gick vi upp på övervåningen och hämtade ett tjockt vaderat kuvert och ringde taxin.

Kuvertet lämnade vi över till taxichauffören som meddelade att vi inte skulle så längt. Det gjorde oss ännu mer fundersamma eftersom vi hade spekulerat i att vi skulle utanför stan någon stans.

Bilen körde in i centrala stan och stannade utanför Hotell Linné. Från taxichauffören fick vi vår nyckel som legat i kuvertet. Vi steg in i foajen och blev välkomnade av personalen och visade till vårt rum.

På rummet stod vår väska som vi packat tidigare och lämnat hos Mattias och Lottis. Där fanns jordgubbar, choklad, mousserande vin, en ros. På sängen låg morgongåvan som jag fått köpa till D på möhippan (två ej matchande manchettknappar) och ett graviditetstest med instruktioner. I badrummet var det skrivet med läppstift på spegeln Daniel hjärta Eva.  Det stod uppställt skönhetsprodukter till mig och en väldoftande badbomb. Dessutom var hela toaletten inslagen i toapapper!

jordgubbarsvit

I övrigt fanns det fler kuvert och mer instruktioner.
Det fanns ett pengakuvert var för söndag lunch, fika och middag och eftersom vi skulle få stanna två nätter även för måndag lunch och fika. Bord var reserverat till klockan 19 på Trattoria Commedia.

Vi hade en riktigt fin helg på hotellet och vi åt så mycket god mat hela tiden. På söndagen fann vi dessutom en ny flaska champagne och ny frukt och choklad på rummet! Det var oväntat och väldigt härligt lyxigt! Det var verkligen inte fel att få turista i sin egen stad heller. Speciellt som vi inte längre bor i den. Vädret kunde ju ha varit bättre, men ärligt talat så brydde vi oss inte så mycket om det ;)

Jag skulle ha lagt in våra egna bilder istället för dessa från Hotell Linnés hemsida. Men sladden är glömd i Uppsala någonstans. Nån som sett den?

Blommor



coursage

D's coursage var rosa, vilket mina hårblommor också var.


image422

image421

Brudvän R's coursage var vit vilket också Isas (bästa mannens) hårblommor var. R's coursage såg likadan ut som brudgummens i storlek och utförande. Endast färgen skillde. Med tanke på att deras kläder var så olika tyckte vi inte att skillnaden behövde vara större.

näbbukett

Burdnäbbarnas buketter var likadana som brudbuketten fast med bara tre rosar. Supersöta!

Ursäkta att bilderna inte är de bästa. Men jag har beskärt och förstorat bilder.

Min brudbukett

image418

Eftersom jag vet att det här med buketten är viktigt, och otroligt kul att surfa runt och kolla på så lägger jag självklart ut en ordentlig bild på min egen bukett.

Jag älskar den! Den blev precis som jag önskade.

När jag lade bilden i mappen "brudbuketter" där jag sparat de finaste jag hittat på nätet så passade den väldigt väl in där.

Tillbaka

Hej allihop!
Tack för era snälla inlägg!

Nu är vi tillbaka från vår fantastiska bröllopsresa. Vi har haft det superbra! Första veckan var det jättejättevarmt med uppåt 50 grader så då gick det inte att göra så mycket utomhus. Men vi bodde nära havet, hade en kall pool på hotellet och dessutom ett rum med både AC och jacuzzi så det har inte gått någon nöd på oss! Nä, vi har verkligen haft det jättebra.

Är ganska trött nu så jag blir kort men ska vara ledig i veckan och sortera bröllopsbilder har jag tänkt. Och vara lite hemmafru till D(?) Det kommer nog absolut att innebära en del bloggande. Speciellt om vädret fortsätter så här.