På bastu-udden

mår man bra! Där är livet roligt, enkelt och tillfredsställande. Där äter man stora mängder mat, dricker en och annan öl samt en stark hot shot i bastun. Där badar man i regnet och eldar hela natten. Där finna skratt och sång och lek och spel och livet är helt enkelt bra.

Är man lagd åt det hållet kan man simmandes dra flotten tillbaka till bastu-udden efter att tagit en tur på sjön. Eller välja att dras efter den. Vilket som är tillåtet och bra.

På bastu-udden fanns både stuga, kåta, bastu och en flotte med bord och grill på. Det fanns alla alternativ för alla väder.

image471

Jag tog nästan 200 st kort på ett dygn. Ni får inte se alla, jag lovar!

På lördagen hämtade vi upp några kompis vid tolvtiden för att åka till Ljustorp och lämna av dem hos två andra som skulle med. Jag och D fick med oss en hund som hette Svante och åkte före till bredsjön för att gå lite i skogen innan de andra dök upp vid tre-tiden. Vi hadde hoppats på en svamp eller två, alternativ plocka blåbär men inget av det hittade vi. Vi fick dock en härlig stund med cockerspainellpojken i skogen.
När vi kom ut till udden installerade vi oss först och tog sedan med oss maten och åkte ut med flotten. Vi grillade, drack vin och åt massor av god mat. Sen hoppade några från klipporna ner i det iskalla vattnet. Och värmde sig sedan vid grillen.

image472
Åter vid bastu-udden fortsatte vi med bastu, bad, öl och bastu, bad, öl och vattenmelon. Och sambucan så klart! Det duggade lite men det störde inte oss.
Kvällen fortsatte sedan med charader, öl och kakor och chips och massor av gott. Och eldning så klart. Det var uppehåll, blev lite kallt framåt natten men vi värmde oss vid elden.

Det var en mycket vacker kväll

image470

Dagen efter vaknade vi till duggregn men sedan sprack det upp och blev riktigt fint till frukosten. Oj vilken frukost. Man kunde inte tro att vi var utomhus mitt i skogen. Ägg, brie, fil, sill, bröd, chiliskinka, rökt skinka, senap, flingor m.m. Vi åt, åter igen, så att vi inte trodde vi någonsin skulle behöva äta igen.

image474

Kan jag sälja den här bilden till Kellogs eller? Färska jordgubbar och fil och flingor på morgonen vid en sjö. Kan det bli bättre?



Sedan blåste ovädret in och vi fick ta vår tillflykt till kåtan. Där gjorde vi upp eld, flyttade in bord och bänkar och satte oss att spela spel. Och äta, förståss. För varför släpa med mat hem?

image473

Kommentarer
Postat av: Soffy

Va trevligt ni verkade ha - och vilka fina bilder! Jag blir sugen på att ge mig ut i skogen... Kellogs-bilden är verkligen fantastisk!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback