Budgetsemester

Så vad gör man mad två dagars semster och nästan ingen budget?

Först tänkte vi att vi skulle hälsa på en kompis i Göteborg men det blir för dyrt. Även om det går att ta sig dit hyfsat billigt med flyg så blir omkostnaderna höga.

Vi pratade i påskas med två kompisar om att vandra i Kålmordenskogarna. Men jag har inte fått tag på dem än. Dessutom kostar det att åka dit och tillbaka. Om man skulle besöka Kålmordens djurpark är det också dyrt.

Jag har kollat Viking line-kryssningar. Det går att få en ganska billig resa till Helsingfors och tillbaka med alla mat inklusive. Har man ICA-kort blir hytten ganska billig.

Men vinnaren är:
Det billigaste av de alla: Vandra längs Upplandsleden  (så länge vännerna inte hör av sig och kan vandra med oss just den helgen som vi kan)

Vi behöver inte köpa någon utrustning för det har vi. Maten blir inte dyrare än att äta hemma. Det kostar ingenting att ta sig dit. Vi går ju från Uppsala (till Uppsala skulle vi i alla fall eftersom vi måste börja flytta så den resan räknar vi inte med). Sen går vi så långt vi hinner på 2-3 dagar och sen tar vi en lokalbuss tillbaka. Leden går mest i skog, vilket vi älskar och förbi små sjöar och annat fint. Det blir ju jättebra!

image445
Inte lika hårt som en fjällvandring men också roligt att upptäcka sitt närområde till fots. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan (speciellt inte på den här bilden som är från förra årets vandring i Sylarna.)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback