Vigsel och mingel

Medan jag, D, våra små näbbar och brudvän och best man rättade till kläderna, drack lite champagne, var lite nervösa på övervåningen såg vi hur gästerna börjde samlas runt vigselplatsen.

Våra gäster bjöds på fördrink en halvtimme före vigseln vilket verkde vara bra då att alla fick hälsa på varandra innan. Så hörde vi att vår vigselförrättare anlände och vi bad att få prata med honom. Sen fick vi klartecken att det var dags.

Vi gick ut till matsalen varifrån dubbeldörrar leder ut i trädgården. Dörrarn öppnades, vigselförrättaren gick ut och kören började sjunga. Vi är så glada över vårt val av musik. Min kompis har arrangerat om Metallicas låt "Nothing els matters" till kör. Bara för oss! Fyra killar sjöng medan vi gick ut. Det var jättehäftigt. Och det var så vackert!

utomhusvigsel

Vigseln var vacker och just som vi föreställt det. Många sa till oss efteråt att cermonin passade oss så bra. Och det var ju meningen! Så det var kul att höra.

En borglig vigsel är inte så lång men genom att vår vigselförrättare pratade lite extra, vi hade två låtar, en dikt och ringväxling så kändes cermonis alldeles lagom lång. Jag gissar att det blev ca 15 minuter.

Låtarna vi hade var "ut i vår hage" spelad och sjungen av två kompisar till mig på nyckelharpa och flöjt. Den andra låten de spelade har min vän skrivit själv. Dikten som lästes av min brudvän R var "Till de älskande" av Maria Wine.

Inte ett öga var torrt, i alla fall inte mina eller D's. När vi skulle ge våra löften var det riktigt känslosamt.

Vigseln avslutades med att vi kysstes och våra pappo och D's bror smällde champagnen!

papporna

Vi vände oss och gick tillbaka mot huset och skumpan. Vi fick varsitt glas. Vi skakade hand med vigselförrättaren, fick vårt vigselbevis. Gästerna kom mot bordet, fick ett glas i handen och vigselförättaren utbringade ett fyrfaldigt leve för Herr och Fru Ersson.

Efter det blev det massa,massa kramar och gratulationer och sen tog hundratals bilder i olika vinklar och konstellatiner.

mingel

Innan vi gick och satte oss till bords gick jag och D ett varv runt huset för att bara titta på varandra och känna in stunden.

Kommentarer
Postat av: vendeley

ni verkar ha haft en underbar vigsel!

Postat av: Västmanländska i skåne-exil

Åh, vad fint det låter! Vi ska ju också ha borgerlig vigsel utomhus så det känns så tryggt att läsa och se att er ceremoni blev så stämningsfull och fin. Exakt en månad kvar idag ...

2007-06-21 @ 11:23:07
URL: http://ulejbro.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback