Gästboken

Hur ska den se ut?

Nu känns det som att det mesta, det stora och jobbiga är fixat inför bröllopet. Maten, plats, inbjudningar, musik till vigseln (fixade sig i veckan) och annat. Planeringsstressen är över för denna gång. Nu kan vi sysselsätta oss med det roliga av planeringen. Småsakerna som egentligen inte spelar någon som helst roll!

Om detta blir till ett stressmoment kommer jag lägga ner det omedelbums. Det är det inte värt. Jag är inte ute efter något perfekt bröllop. Inte D heller. Vi vill bara ha det fint och skitkul.

Men det är ju kul att pyssla...
Så, hur ska gästboken se ut och hur ska den vara utformad?

Att den ska ha likheter med vår
planeringsbok har vi bestämt. Men sen då?




* Antingen kan man ha en vanlig gästbok där de som vill helt enkelt skriver vad de vill.

* Ha en polaroidkamera vid gästboken och låt varje gäst ta ett kort av sig själv samt lämna plats för kortet i boken.

* Man har förskrivna frågor som gästerna får svara på. Tex. - Vad är ditt bästa minne av brudparet?  -Vad kommer   du minnas bäst från idag? -vad gör brudparet om tio år? - Har du något råd för ett lycklig äktenskap? Frågorna är snodda från någon tråd på bröllopstorget.

* Det finns flera gästböcker i bokhandeln som har färdiga frågor. Den här tillexempel.

image235

BT  finns det ett annat förslag istället för gästbok:

"Ett alternativ till en gästbok kan vara att förse varje gäst med ett litet minikuvert och papper som man placerar bredvid tallriken. Gästerna skriver sedan en hälsning eller några visdomsord till brudparet. På framsidan skriver de sedan när brudparet får öppna kuvertet, t.ex "Öppnas innan ni åker på bröllopsresa", "Öppnas på 1 års dagen", "Öppnas efter ert första gräl", "Öppnas när ni fått ert första barn"...osv. Det är spännande och gör att paret känner sig uppskattade även en tid efter bröllopet."

Denna supersnygga gästbok hittade jag på www.theknot.com

image232

Det framgick tyvärr inte heller om de gjort den själva eller om den är köpt.

Ett annat tips från den sidan är att maila ut en gästbokssida till alla gäster innan bröllopet. Sedan får gästerna ta med sig sidan till festen och sätta in den i en pärm. Det hade tydligen blivit väldigt bra och mycket rolig läsning.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vi har testat din kyckling macka och den var " skit" god,som mina barn beskrev den.Får gärna göra om den igen,vi tog den med oss ut i pulkabacken

MVH Eva

2007-03-18 @ 18:02:10
Postat av: Lina

Det närmar sig ja! Det känns spännande och samtidigt pirrigt. Har en del saker kvar att lösa, tex gästbok. Har ni mycket kvar att göra?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback