Kesolasagne

Idag har vi lagat en väldigt god och nyttig lasagne med keso och spenat.

Jag tänkte inte på att ta en bild men den ser väl ungefär ut som en vanlig lasagne gör men mycket snyggare :)

image250
bild från ica.se

Evaslevas kesolasagne 6-7 portioner

Köttfärssåsen:

 
  • 500gram mager nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 st vitlöksklyftor
  • Oregano
  • Basilika
  • Salt och peppar
  • 2 tsk socker
  • 1 dl majs
 

Kesosås

 
  • 1 stor burk keso mini
  • 300 gram hackad spenat
  • Salt och peppar (ta i ordentligt)
 

Lägg först ett lager med köttfärssåsen i en ugnssäker form. Därefter lasagneplattor och kesoblandningen. Varva och avsluta med ett lager köttfärssås och lite mager, riven ost.

 

Servera med en sallad.

Supergott!


Kommentarer
Postat av: Ewa

Om man vill vara extra nyttig kan man ta quornfärs. Jag gör min på samma vis. Ibland med riven morot i för att lura i ungarna mer vitaminer. Ha en fin helg lilla slev.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback