Sockerfria kakor

Sockerfri kaka. Det låter ju bra eller hur?
Frågan är ju bara hur det smakar utan någn sötning alls. Men det kanske är värt att prova för oss som är lite varsam om höftmåttet ;) 

Sockerfria småkakor

Ingredienser:

200 gram smör eller margarin
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl gräddfil eller kesella

Fyllning:

fruktpuré (av typen som finns på barnmatsburk, valfri smak)
eller
mörk choklad
lite créme fraiche


Tillvägagångssätt:

Smula ner smöret i mjölet direkt i en bunke eller i matberedaren. Tillsätt gräddfilen/kesellan och blanda ihop. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter.


Om du vill ha fyllning med choklad ska du nu smälta chokladen i micro eller vattenbad. Blanda lika delar choklad och créme fraiche och rör ihop så att det blandar sig.


Sätt ugnen på 250°. Kavla ut degen till en tjock kaka, ca 1 cm. Tag ut kakor med mått, tex stjärnor eller hjärtan. Flytta kakorna till en plåt klädd med bakplåtspapper. Gör en grop i varje kaka med fingerknogen. Fyll varje grop med en klick av fruktpurén eller chokladen. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.


Ändra kakorna efter eget behag, krydda degen med kanel eller annan favoritkrydda, pudra lätt med florsocker eller strö mörk choklad över.

image711


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback