Brno

Efter nyår var det dags att åka vidare från Prag. Vi bestämde oss för att kolla in Tjeckiens näst största stad Brono som för oss mest är känt för sin MotoGP-bana. (Mot min vilja har jag den kunskapen).



I Brno bodde vi på ett vandrarhem som varit ett kloster. Ni ser det på bilden direkt till höger om kyrkan. Rummen var enkla men helt okey. Frukosten fick man på en bricka till rummet.



Staden har en stor borg som ligger på en kulle och blickar ut över staden. Den har stått emot många slag från både Karl XII och Napoleon. Under andra världskriget ockuperades borgen av Nazisterna. Vi besökte fängelset vilket var mycket kallt! Det stod att fångarna inte utsattes för tortyr men den kylan skulle inte jag stå ut med! 



Gotiska kyrkor har vi sett en hel del av. Så även i Brno. Det var en mysig stad och det var skönt att komma bort från alla turister i Prag. Här var man rätt ensam. De andra utlänningarna verkade vara utbytesstudenter som satt på caféerna och pluggade. På många sätt kändes faktiskt Brno lite som Uppsala.

Det kan bli lite jobbigt att resa i städer jämfört med en sol- och badsemester. Eller om det hade varit sommar! Stad och vinter innebär att man måste sysselsätta sig hela tiden. Det är inte så lätt att bara lägg sig i en park och läsa en dag när man behöver lite vila. På det tråkiga hotellrummet känner man inte heller för att vara en hel dag. Men vi bestämde oss för att det här är vår semster. Vi behöver inte ens ha kul! Det var viktigt för oss att vi verkligen skulle kunna slappna och verkligen vila. I Brno gick vi på bio ett par gånger. Det var rätt skönt :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback